ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 225 .000 ! !

Παρασκευή, 28 Δεκεμβρίου 2012

ΤΟ ΚΟΥΤΣΟΥΡΟ. ΙΔΟΥ Ο ΕΝΟΧΟΣ

  • γράφει ο Γιώργος Κόλλιας
ΟΙ ΕΝΟΧΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΡΥΠΑΝΣΗ
Καλά πόσα θέλουν για να μας τρελάνουν;
Ξαφνικά ανακάλυψαν ότι η Αθήνα γέμισε καπνό από τις σόμπες. Και να φωτογραφίες, να βαθυστόχαστες επιστημονικές αναλύσεις, για τον καπνό που δηλητηριάζει την ατμόσφαιρα.
Σαν να λέμε δηλαδή ότι η Αθήνα του περσινού χειμώνα ήταν μια όαση πεντακάθαρου περιβάλλοντος, όπου κυριαρχούσε ο πεύκος, όπου μύριζαν  τα λουλούδια, όπου μπορούσες να τρέξεις στα απέραντα λιβάδια κι ήρθαν οι καταραμένες σόμπες του φετινού χειμώνα κι όλα τούτα χάθηκαν μονομιάς.
Το κούτσουρο, λοιπόν, είναι ο καταστροφέας του περιβάλλοντος της Αθήνας. Ποιο καυσαέριο των εκατοντάδων χιλιάδων αυτοκινήτων, ποιοι υψικάμινοι των εργοστασίων που περιβάλλουν την Αθήνα, ποιο πετρέλαιο των κεντρικών θερμάνσεων των εκατοντάδων χιλιάδων πολυκατοικιών.
Το κούτσουρο…
Κι εγώ που χρόνια άκουγα για το φωτοχημικό νέφος, για σωματίδια και άλλα τέτοια επιστημονικά, μάλλον στον ύπνο μου θα τ΄ άκουγα.
Κι από κοντά κι οι «πετρελαιάδες».
Με διαφημίσεις και κόντρα διαφημίσεις για την ακαταλληλότητα των εναλλακτικών πηγών θέρμανσης. Και που ήσασταν αγαπητοί όλα αυτά τα χρόνια, που μοσχοπουλούσατε το πετρέλαιό σας, να μας υποδείξετε τις σωστές μορφές θέρμανσης; Και που ήσασταν όταν το πετρέλαιο από τα 0,60 € το λίτρο έφτασε στα 1,30 €; Που ήταν οι αντιδράσεις σας, οι διαμαρτυρίες σας;
Τώρα;
Τώρα που σας μένει απούλητο στις δεξαμενές σας, θυμηθήκατε ότι υπάρχει και η κοινωνία; Τώρα;
Σαν δεν ντρεπόμαστε, λέω εγώ.
Άθλιοι εκμεταλλευτές του μόχθου του λαού, συνεταιράκια των έκαστε κυβερνώντων, νταβατζήδες της τσέπης μας.
Η πόλη σας, έτσι όπως διαχρονικά την καταντήσατε πάσχει από πολλά. Πάρα πολλά. Τα «κλουβιά»,  από τα οποία κάποιοι άλλοι της φάρας σας, κονόμησαν δισεκατομμύρια, η απόλυτη τσιμεντοποίηση που την πούλησαν σαν «πρόοδο»,  η συγκέντρωση όλων των δημόσιων υπηρεσιών, των υπουργείων και των οργανισμών στο κέντρο που βόλευε τους κυβερνώντες και τους ημέτερους, αυτά και άλλα πολλά ευθύνονται για το χάλι της Αθήνας.
Όμως γι΄ αυτά δεν μιλά κανείς σας, αλλά βρήκατε τον ένοχο στο κούτσουρο.
Όσο εσείς και οι υπουργοί σας συνεχίζετε αυτήν την αφαίμαξη, κούτσουρα θα καίμε, είτε συμφωνείτε, είτε όχι. Όσο δεν έχουμε να φάμε και τον Υμηττό θα κόψουμε και όποιο πεύκο μένει όρθιο. Πάρτε το χαμπάρι. Η οικολογία είναι για τους χορτάτους. Όταν του άλλου του κρυώνει το παιδί δεν θα σκεφτεί το περιβάλλον, αλλά πως θα το ζεστάνει.
Άλλωστε εσείς τι σκάτε; Μπορείτε άνετα να πάτε στα «σαλέ» σας και να αφήσετε εμάς μέσα στην μουτζούρα του κούτσουρου.
Κι όλοι εσείς που αναπαράγετε τις «αποκαλυπτικές φωτογραφίες της καταστροφής», για σκεφτείτε λίγο ποιους εξυπηρετείτε, άθελά σας.
Σκασμός, λοιπόν, «κύριοι».
Μην μας προκαλείτε άλλο.
Δημοσίευση σχολίου
ΠΑΛΙΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ/Η ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝ. ΑΡΧΗΣ" ΕΚΛΕΙΣΕ
ΨΗΦΟΙ: ΑΠΟΛΥΤΑ ΝΑΙ: 2 (3,2%) - ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ: 4 (4,8%) - ΑΠΟΛΥΤΑ ΟΧΙ: 51 (82,3% - ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ: 4 (6,5%) - ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΚΟΜΗ: 2 (3,2%).
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΑ: ΑΠΟΛΥΤΑ & ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ: 8% - ΑΠΟΛΥΤΑ & ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ: 88,8%

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟΝ ΒΑΡΝΑΒΑ" ΕΚΛΕΙΣΕ.

ΨΗΦΟΙ: ΝΑΙ: 26 (84%) - ΟΧΙ:
5 (16%)

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ. ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΡ ή ΚΑΤΑ;" ΕΚΛΕΙΣΕ.
ΨΗΦΟΙ:
ΚΑΤΑ ΤΟΥ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2": 26 (52%)
ΥΠΕΡ ΤΟΥ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2"
: 24 (48%)
ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙ: 22 (58%)
ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ: 16 (42%)

(βλέπε στην στήλη "ΨΗΦΟΦΟΡΙΕΣ")