ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 225 .000 ! !

Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013

ΠΕΡΙ ΛΙΣΤΑΣ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • γράφει ο Γιώργος Κόλλιας

ΤΟ ΕΝΟΧΟ ΦΛΑΣΑΚΙ
Τα περί λίστας Λαγκαρντ, θεωρώ ότι, είναι πλέον γνωστά σε όλους τους πολίτες. Το ίδιο και τα σχετικά με την αφαίρεση ονομάτων από την λίστα.
Με αφορμή αυτήν την λίστα γίνεται τούτες τις μέρες μια έντονη αντιπαράθεση ανάμεσα – κυρίως - σε ΠΑ.ΣΟ.Κ. και ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ., λόγω της πρότασης του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ. για παραπομπή στην Προανακριτική της Βουλής και του Βενιζέλου.
Με αφορμή αυτήν την αντιπαράθεση και τι δεν έχουμε ακούσει και τι δεν έχουμε διαβάσει. Αναλύσεις επί αναλύσεων, συνταγματικές ερμηνείες και άλλα περισπούδαστα.
Δεν είμαι συνταγματολόγος, ούτε πολιτικός αναλυτής, απλός πολίτης είμαι. Προσπαθώ με την κοινή λογική να κατανοήσω τα πράγματα και – πιστέψτε με- είναι αλάθητη.
   - Έχουμε, λοιπόν, μια λίστα μεγαλοκαταθετών του εξωτερικού που δόθηκε στην χώρα μας. Την παρέλαβε ένας υπουργός (ο Παπακωνσταντίνου) και – ισχυρίζεται- ότι άμεσα την έδωσε στον κ. Διώτη, αρμόδιο για την δίωξη του οικονομικού εγκλήματος.
Ερώτημα πρώτο: Δεν πρωτοκολλήθηκε η λίστα; Εντάξει ήταν απόρρητη. Αλλά και στην πιο μικρή μονάδα δημόσιας υπηρεσίας τηρείται και «εμπιστευτικό» πρωτόκολλο που το διαχειρίζεται αποκλειστικά ο Διευθυντής της. Τα υπουργεία δεν διαθέτουν «εμπιστευτικό» πρωτόκολλο;
Ερώτημα δεύτερο: Δεν αντέγραψε ο υπουργός σε cd την λίστα, προκειμένου να έχει ένα γνήσιο αντίγραφο; Κι ο πιο απλός χειριστής ηλεκτρονικού υπολογιστή ξέρει να εγγράφει σε cd περιεχόμενο ενός άλλου cd. Ο υπουργός δεν ήξερε;
Ερώτημα τρίτο: Ο κ. Διώτης τι έκανε όταν παρέλαβε την λίστα; Σε ποιες ενέργειες προέβη και ποιο είναι το αποτέλεσμα; Κι αν ο κ. Διώτης δεν ενήργησε τα δέοντα ο υπουργός δεν ασχολήθηκε με το θέμα; Προσέξτε μιλάμε για – εν δυνάμει- έσοδα δισεκατομμυρίων, την ώρα που περικόπτονται συντάξεις και προνοιακά επιδόματα. Δεν φέρει ευθύνη για την –τουλάχιστον – αδιαφορία του;
   - Στην συνέχεια κι αφού πέρασε καιρός ένας δημοσιογράφος «έβγαλε» την λίστα στην δημοσιότητα και αμέσως ο Βενιζέλος θυμήθηκε ότι κάπου είχε ένα στικάκι με την λίστα και την έδωσε στον Πρωθυπουργό.
Ερώτημα πρώτο: Γιατί ο Βενιζέλος δεν είχε δώσει την λίστα νωρίτερα στον Πρωθυπουργό, όταν ο κόσμος βοούσε για τα ονόματα των μεγαλοκαταθετών του εξωτερικού; Περίμενε να βγει πρώτα στην δημοσιότητα; Και γιατί σε στικάκι, μέσο που μπορεί εύκολα να αλλοιωθεί κι όχι σε cd;
Ερώτημα δεύτερο: Ο Βενιζέλος, ως υπουργός Οικονομικών γιατί δεν ασχολήθηκε με την διερεύνηση της λίστας; Κι αν ο οικονομικός εισαγγελέας δεν ενεργούσε τα νόμιμα, αυτός δεν όφειλε να ενεργοποιηθεί και να ανοίξει τον δρόμο για την αξιοποίηση της λίστας; «Βρισκόταν, την περίοδο αυτή στο μάτι του κυκλώνα) λένε στενοί του συνεργάτες. Ναι, αλλά αυτή η λίστα ίσως προσέφερε μια βοήθεια για την αντιμετώπιση του «κυκλώνα».
    - Μετά η κυβέρνηση έφερε την αυθεντική λίστα, πάλι. Και διαπιστώθηκε ότι έλειπαν τρία ονόματα, κατά σύμπτωση, συγγενών του Παπακωνσταντίνου. Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι δεν αλλοίωσε την λίστα, αλλά το έκαναν άλλοι με σκοπό να τον βλάψουν πολιτικά.
Ερώτημα πρώτο: Αν δεν αλλοίωσε την λίστα ο Παπακωνσταντίνου, αλλά άλλοι, δεν ευθύνεται ο ίδιος που δεν αξιοποίησε την λίστα όταν ήταν υπουργός; Γιατί αν το είχε κάνει δεν θα υπήρχε θέμα αλλοίωσης σήμερα. Αν πάλι την αλλοίωσε, τότε θα ήταν πιο ενδεδειγμένο πολιτικά, να αποδεχθεί την πράξη του.
Ερώτημα δεύτερο: Μόνο η αλλοίωση είναι το ζήτημα; Η μη αξιοποίηση δεν είναι έγκλημα σε βάρος της χώρας;
Ερώτημα τρίτο: Οι διαρροές του Παπακωνσταντίνου ότι θα «δώσει» κι άλλους, δεν αποτελούν απόδειξη της ενοχής του; Δηλαδή αν «δώσει» κι άλλους, αυτός απαλλάσσεται από την ευθύνη;
   - Μετά τα παραπάνω, με πρωτοβουλία του Κουβέλη τα τρία κόμματα της συγκυβέρνησης καταθέτουν πρόταση για παραπομπή σε Προανακριτική του Παπακωνσταντίνου. Παράλληλα ο ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ. κατέθεσε πρόταση για παραπομπή σε Προανακριτική του Παπακωνσταντίνου και του Βενιζέλου.
Ερώτημα πρώτο: Ο Παπακωνσταντίνου, εδώ συμφωνούν όλοι, παραπέμπεται για την αλλοίωση της λίστας, ο Βενιζέλος γιατί; Αν παραπέμπεται για την μη αξιοποίηση, τότε θα έπρεπε να παραπεμφθούν και ο Σαχινίδης και ο Στουρνάρας, αλλά και οι Παπανδρέου και Σαμαράς, ως προϊστάμενοι των υπουργών.
Ερώτημα δεύτερο: Η όλη κίνηση γίνεται απλά για να τιμωρηθεί ένας πολιτικός, αφήνοντας το υπόλοιπο πολιτικό σύστημα αλώβητο; Γιατί και οι δύο προτάσεις αυτό δείχνουν.
Μέχρι εδώ τα ερωτήματα. Η κοινή λογική με οδηγεί στην εξής διαπίστωση:
Τα κόμματα της συγκυβέρνησης υποβάλλουν την πρόταση για παραπομπή μόνο του Παπακωνσταντίνου, για να διατηρηθεί η συνοχή της κυβέρνησης και να μείνει το θέμα σ΄ αυτό το επίπεδο κι όχι στην μη αξιοποίηση της λίστας. Ο ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ. υποβάλλει την συγκεκριμένη πρόταση (με τον Βενιζέλο μέσα) για να διαταράξει την συνοχή της κυβέρνησης, αποφεύγοντας, όμως, να παραπέμψει τον Παπανδρέου, για να μπορεί να ψαρεύει στα θολά νερά του «ιστορικού ΠΑ.ΣΟ.Κ.».
Αν ήμουν ένας από αυτούς τους πολιτικούς και αισθανόμουν καθαρός ΘΑ ΖΗΤΟΥΣΑ Ο ΙΔΙΟΣ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΦΘΩ ΣΤΗΝ ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ. Άλλωστε παραπομπή δεν σημαίνει καταδίκη, αλλά διερεύνηση.
Τολμά κανείς απ΄ αυτούς;


1 σχόλιο:

Alex Pap Artwork είπε...

Εκπληκτική ανάλυση, που καταγράφει την ωμή πραγματικότητα. "Μας δουλεύουν"!
Την πολιτική καμπούρα τους σκέφτονται όλοι και ο λαός ας πα να.....
Είναι τουλάχιστον παρήγορο να γίνονται παρόμοιες αναλύσεις, σε ένα περιβάλλον που τα σκατοκάναλα και τα λοιπά ΜΜΕ με περισπούδαστες παπριές, δεν μας λεν ΤΙΠΟΤΑ!

ΠΑΛΙΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ/Η ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝ. ΑΡΧΗΣ" ΕΚΛΕΙΣΕ
ΨΗΦΟΙ: ΑΠΟΛΥΤΑ ΝΑΙ: 2 (3,2%) - ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ: 4 (4,8%) - ΑΠΟΛΥΤΑ ΟΧΙ: 51 (82,3% - ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ: 4 (6,5%) - ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΚΟΜΗ: 2 (3,2%).
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΑ: ΑΠΟΛΥΤΑ & ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ: 8% - ΑΠΟΛΥΤΑ & ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ: 88,8%

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟΝ ΒΑΡΝΑΒΑ" ΕΚΛΕΙΣΕ.

ΨΗΦΟΙ: ΝΑΙ: 26 (84%) - ΟΧΙ:
5 (16%)

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ. ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΡ ή ΚΑΤΑ;" ΕΚΛΕΙΣΕ.
ΨΗΦΟΙ:
ΚΑΤΑ ΤΟΥ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2": 26 (52%)
ΥΠΕΡ ΤΟΥ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2"
: 24 (48%)
ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙ: 22 (58%)
ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ: 16 (42%)

(βλέπε στην στήλη "ΨΗΦΟΦΟΡΙΕΣ")