ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 225 .000 ! !

Κυριακή 23 Ιουνίου 2013

Ο ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η… 9Κ

  • γράφει ο Γιώργος Κόλλιας
Μέσα στον… ορυμαγδό που προκάλεσε η αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ από την Κυβέρνηση, κινδυνεύει από …καραμπόλα ένα πάρα πού σοβαρό θέμα.
Πρόκειται για το νομοσχέδιο για την τακτοποίηση των διορισθέντων (..και απολυθέντων) εργαζομένων στο Ι.Κ.Α. – Ε.Τ.Α.Μ. της σειράς 9κ του ΑΣΕΠ και συνακόλουθα της σειρά 8κ του ΑΣΕΠ.
Την ώρα που τα ασφαλιστικά ταμεία και ιδιαίτερα το Ι.Κ.Α. υπολειτουργούν, δεν υπάρχει η πολυτέλεια να περάσουν δεύτερες σκέψεις από το μυαλό του επόμενου υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Και μην ακούσω τίποτα βλακείες του στυλ «αυτό ήταν σχέδιο του Μανιτάκη που τώρα έχει φύγει», γιατί ανάλογη δέσμευση έχουν αναλάβει και στελέχη των δύο σήμερα συγκυβερνούντων κομμάτων.
Αλλά πέρα από την όποια δέσμευση (δεν μας έχουν συνηθίσει άλλωστε στην τήρηση των δεσμεύσεων), υπάρχει σοβαρό πρόβλημα που απαιτεί λύση. Εκατοντάδες εργαζόμενοι (το τονίζω για να μην το ξεχνάμε επιτυχόντες του ΑΣΕΠ) είναι αυτήν την στιγμή στον δρόμο, όχι γιατί έφταιξαν σε κάτι, όχι γιατί είναι «επίορκοι» (αυτοί συνεχίζουν να εργάζονται… κανονικά!), όχι γιατί διορίστηκαν με ρουσφέτι, αλλά γιατί κάποια προηγούμενη κυβέρνηση, κάποιος προηγούμενος υπουργός (Ν.Δ. ή ΠΑ.ΣΟ.Κ. δεν έχει σημασία, μαζί είναι τώρα).. ου οίδε τι ποιούσε!
Οφείλει, λοιπόν, η … επερχόμενη κυβέρνηση, ως όφειλε και η …αποχωρούσα, να λύσει το πρόβλημα και αφ΄ ενός μεν να επαναπροσλάβει τους αδίκως απολυθέντες εργαζόμενους και αφ΄ ετέρου να τακτοποιήσει (επιτέλους!)  του επιτυχόντες και ουδέποτε διορισθέντες.
Και για έναν άλλο λόγο. Το Ι.Κ.Α. – Ε.Τ.Α.Μ. υπολειτουργεί, λόγω δραματικής έλλειψης προσωπικού και μάλιστα την ώρα που καλείται να αυξήσει τα έσοδά του, λόγω της αρνητικής συγκυρίας.
Συνεπώς δεν πρόκειται για κάποια .... χάρη προς τους εργαζόμενους, αλλά για επιτακτική ανάγκη.
Οψόμεθα λοιπόν.

Σε κάθε περίπτωση οι εργαζόμενοι στο Ι.Κ.Α. – Ε.Τ.Α.Μ. θα είναι σε ετοιμότητα.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Επιτέλους κάποιος θέτει το πρόβλημα της 9Κ σε σωστή βάση και σε συνάρτηση με το πρόβλημα των ασφαλιστικών ταμείων και τις ευθύνες όλων των κυβερνώντων

ΠΑΛΙΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ/Η ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝ. ΑΡΧΗΣ" ΕΚΛΕΙΣΕ
ΨΗΦΟΙ: ΑΠΟΛΥΤΑ ΝΑΙ: 2 (3,2%) - ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ: 4 (4,8%) - ΑΠΟΛΥΤΑ ΟΧΙ: 51 (82,3% - ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ: 4 (6,5%) - ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΚΟΜΗ: 2 (3,2%).
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΑ: ΑΠΟΛΥΤΑ & ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ: 8% - ΑΠΟΛΥΤΑ & ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ: 88,8%

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟΝ ΒΑΡΝΑΒΑ" ΕΚΛΕΙΣΕ.

ΨΗΦΟΙ: ΝΑΙ: 26 (84%) - ΟΧΙ:
5 (16%)

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ. ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΡ ή ΚΑΤΑ;" ΕΚΛΕΙΣΕ.
ΨΗΦΟΙ:
ΚΑΤΑ ΤΟΥ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2": 26 (52%)
ΥΠΕΡ ΤΟΥ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2"
: 24 (48%)
ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙ: 22 (58%)
ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ: 16 (42%)

(βλέπε στην στήλη "ΨΗΦΟΦΟΡΙΕΣ")