ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 225 .000 ! !

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΝΑΦΟΡΩΝ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΣΤΟΝ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΧΥΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΥ

 "Η Έκθεση θα πάει στην Επιτροπή Αναφορών, η οποία θα την συζητήσει και ανάλογα με τα πορίσματα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, είτε θα ζητήσει περισσότερες πληροφορίες από την Ελληνική Κυβέρνηση, είτε θα ζητήσει να σταματήσουν κάποια έργα"

  • ρεπορτάζ
  • φωτογραφικά στιγμιότυπα
  • δηλώσεις ευρωβουλευτών σε αρχειο ήχου

Τελικά πραγματοποιήθηκε η πολυαναμενόμενη αυτοψία της Επιτροπής Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στον υπό κατασκευή ΧΥΤΑ στο Μαύρο Βουνό Γραμματικού την Τετάρτη 18 Σεπτέμβρη 2013. Στο κλιμάκιο συμμετείχαν οι ITURGAIZ ANGULO Carlos (EPP), Tatjana Ždanoka (Verts / ALE), IOTOVA Iliana Malinova (S & D) ενώ συνοδευτικά μέλη ήσαν οι ΠΑΛΙΑΔΕΛΗ Χρυσούλα (S & D), Νικόλαος ΧΟΥΝΤΗΣ (GUE / NGL), ΣΑΛΑΒΡΑΚΟΣ Νικόλαος (EFD).
Στον χώρο του υπό κατασκευή ΧΥΤΑ ήσαν συγκεντρωμένοι δεκάδες κάτοικοι του Γραμματικού και της ευρύτερης περιοχής, οι οποίοι υποδέχθηκαν τους Ευρωβουλευτές με συνθήματα, όπως το STOP THE CRIΜE (ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ) και πλακάτ που κρατούσαν παιδιά, με συνθήματα, όπως WHY? (ΓΙΑΤΙ;) και PLEASE DONT (ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΗ!).
Παρουσία είχαν και συναγωνιστές από τον Δήμο Φυλής με δικό τους πανώ.
Στους παρευρισκόμενους διακρίναμε τον Καθηγητή του Ε.Μ.Π. κ. Κελεπερτζή, τον Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργο Πάντζα, τον Δήμαρχο Μαραθώνα Ιορδάνη Λουίζο, τους Δημοτικούς Σύμβουλους του Δήμου Μαραθώνα Φώτη Δεληβοριά και Νίκο Χρυσίνα, τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων Γραμματικού και Βαρνάβα Γιώργο Κοροβέση και Παναγιώτη Τσιμίνη, τον υποψήφιο Δήμαρχο Μαραθώνα Νίκο Χατζηγιάννη, τον πρώην Πρόεδρο της Κοινότητας Βαρνάβα Γιώργο Κόλλια, Δημοτικούς Συμβούλους του Δήμου Μαραθώνα, τον Κυριάκο Γκίκα και τον Δημήτρη Δαμάσκο (που σε μεγάλο βαθμό συνέβαλαν - ιδιαίτερα ο πρώτος- στην παρουσία της Επιτροπής στο Γραμματικό). 
Τα μέλη της Επιτροπής μπήκαν στον χώρο κατασκευής του ΧΥΤΑ και το περιόδευσαν. Καταλυτικές ήσαν οι επισημάνσεις για τα λάθη, τις αστοχίες και τα προβλήματα του ΧΥΤΑ, του κ. Κελεπερτζή και του Δημήτρη Δαμάσκου.
Μικρή ένταση σημειώθηκε κατά την είσοδο, όταν η Αστυνομία δεν επέτρεψε σε κάποιους να μπουν στον χώρο του έργου, με τον ισχυρισμό ότι πρόκειται για ιδιωτικό χώρο (!), ενώ «κάρτες» εισόδου εξέδιδε ο Δήμος Μαραθώνα, χωρίς να γνωρίζει κανείς με ποια κριτήρια.
Κατά την έξοδο ο ITURGAIZ ANGULO Carlos μίλησε στους συγκεντρωμένους λέγοντας ότι η Επιτροπή δίνει μεγάλη σημασία στα προβλήματα του έργου που αναφέρθηκαν και απόδειξη είναι ότι είναι παρόντες δύο αντιπρόεδροι, ο ίδιος και η κ. Παλιαδέλη. Ρόλος της Επιτροπής είναι όχι μόνο να ελέγξουν τα όσα αναφέρονται στις αναφορές των κατοίκων, αλλά και πόσο έχουν προχωρήσει αυτές. Είπε ότι θέλουν κυρίως να ακούσουν τους ίδιους τους αναφέροντες και πόσο προχωρά η διαδικασία από την δικιά τους την πλευρά. Επιδίωξη της Επιτροπής είναι να είναι δίκαιη και αντικειμενική, γι΄ αυτό θα μεταφέρουν όλα όσα άκουσαν και από τις δύο πλευρές.
Η Έκθεσή τους θα πάει στην Επιτροπή Αναφορών, η οποία θα την συζητήσει και ανάλογα με τα πορίσματα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, είτε θα ζητήσει περισσότερες πληροφορίες από την Ελληνική Κυβέρνηση, είτε θα ζητήσει να σταματήσουν κάποια έργα.
Τόνισε ότι χρειάζονται βοήθεια και από τους αναφέροντες και από τις Αρχές, πρέπει να υπάρχει ανάμεσά τους ένας συνδετικός κρίκος, για να μπορεί να δοθεί λύση στο πρόβλημα που μας απασχολεί.
Τέλος ευχαρίστησε θερμά τους παρευρισκόμενους για την παρουσία τους και είπε ότι σειρά έχει τώρα η Μεγαλόπολη.
 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ



















 ΗΧΗΤΙΚΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΛΙΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ/Η ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝ. ΑΡΧΗΣ" ΕΚΛΕΙΣΕ
ΨΗΦΟΙ: ΑΠΟΛΥΤΑ ΝΑΙ: 2 (3,2%) - ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ: 4 (4,8%) - ΑΠΟΛΥΤΑ ΟΧΙ: 51 (82,3% - ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ: 4 (6,5%) - ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΚΟΜΗ: 2 (3,2%).
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΑ: ΑΠΟΛΥΤΑ & ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ: 8% - ΑΠΟΛΥΤΑ & ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ: 88,8%

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟΝ ΒΑΡΝΑΒΑ" ΕΚΛΕΙΣΕ.

ΨΗΦΟΙ: ΝΑΙ: 26 (84%) - ΟΧΙ:
5 (16%)

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ. ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΡ ή ΚΑΤΑ;" ΕΚΛΕΙΣΕ.
ΨΗΦΟΙ:
ΚΑΤΑ ΤΟΥ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2": 26 (52%)
ΥΠΕΡ ΤΟΥ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2"
: 24 (48%)
ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙ: 22 (58%)
ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ: 16 (42%)

(βλέπε στην στήλη "ΨΗΦΟΦΟΡΙΕΣ")