ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 225 .000 ! !

Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

ΔΙΟΔΙΑ: "ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΔΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΡΕ ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ"

  • γράφει ο Γιώργος Κόλλιας, πολίτης της πρώην Κοινότητας Βαρνάβα

Για να σας δούμε τώρα ρε παλικάρια!
Μιλώ για τους βουλευτές όλων των Κομμάτων της Περιφέρειας Αττικής.
Όταν ο Δήμαρχος Ωρωπού και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι σύρονται στην Ασφάλεια, σαν κοινοί εγκληματίες, επειδή άσκησαν το δικαίωμα στην διαμαρτυρία, σεβόμενοι την ψήφο των πολιτών, όταν επιχειρείται τρομοκράτηση των πολιτών της Βόρειας Αττικής,  που αντιστέκονται στο ξεπούλημα των Εθνικών δρόμων και την αφαίμαξη του – λιγοστού έως ανύπαρκτου πλέον- εισοδήματός τους, όταν ακόμη και ο Μητροπολίτης Αττικής παρεμβαίνει υπέρ των διωκομένων.
Αφού ψήφισαν – όσοι ψήφισαν- το χάρισμα της περιουσίας του Ελληνικού λαού στα ιδιωτικά συμφέροντα, αφού αποδέχθηκαν  μετά το χάρισμα, να τους πληρώνουμε κιόλας, την ώρα που η φτώχεια και η δυστυχία είναι διάχυτη στην Ελληνική κοινωνία, θα αποδεχθούν τώρα και τον διωγμό των αιρετών; Θα κλείσουν τα μάτια (και το στόμα) τους άβουλοι και μοιραίοι;
Αναρωτιέμαι πολλές φορές γιατί αποκαλούμε κάποιους «βουλευτές μας». Αυτό το «μας» που κολάει; Πόσο «μας» είναι όταν νομοθετούν ενάντια στα συμφέροντά μας, όταν  καταδικάζουν την ζωή μας, όταν αδιαφορούν για τα προβλήματά μας, όταν περιφέρονται πέριξ της Πλατείας Κολωνακίου και των γύρω οδών, αλλά δεν πλησιάζουν από τα μέρη μας;
Για να σας δούμε τώρα ρε παλικάρια!
 Και σας παρακαλώ, μην μας πείτε ότι δεν συμφωνείτε με την «βία». Γιατί αφ΄ ενός μεν δεν συνελήφθη ο Δήμαρχος Ωρωπού και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι να καίνε το παράπηγμα – εισπρακτήριο της «Νέας Οδού», αφ΄ ετέρου δε αυτή η «βία» είναι ακριβώς το αποτέλεσμα των «επιθέσεων» των Κυβερνήσεων ενάντια στην ζωή μας, ενάντια στην καθημερινότητά μας, ενάντια στην περιοχή μας. Ναι δεν είναι η καλύτερη λύση, αλλά από την άλλη ποια ακριβώς λύση προτείνετε εσείς; Πως, με ποιο τρόπο προτείνετε εσείς να υπερασπίσουν το δικαίωμα στην ελεύθερη κυκλοφορία οι συμπολίτες μου;
Ξέρετε αλήθεια τι σημαίνει να σε πνίγει το δίκιο και κανένας να μην σε ακούει;
Ξέρετε τι σημαίνει  να μετράς κέρματα για να βάλεις βενζίνη και ξαφνικά να πρέπει να πληρώσεις και πάνω από 7 € την ημέρα μόνο για να πας στην δουλειά σου;
Ξέρετε πόση απελπισία είναι συσσωρευμένη στις ψυχές μας;
Όλοι αυτοί οι άνθρωποι δεν είναι «τρομοκράτες», δεν είναι «τραμπούκοι», δεν είναι γεννημένοι «καταστροφείς». Απλοί καθημερινοί άνθρωποι είναι. Οικογενειάρχες, νέοι εργαζόμενοι και –κυρίως- άνεργοι, εργάτες, αγρότες, υπάλληλοι, άνδρες και γυναίκες της διπλανής πόρτας. Κι αν λειτουργούσαν ψύχραιμα δεν θα προέβαιναν σ΄ αυτήν την πράξη.
Ναι δεν είναι έπρεπε να γίνει αυτό που έγινε, αλλά στην ουσία εσείς οδηγείτε τους συνανθρώπους μου να κάνουν πράγματα που σε κανονικές συνθήκες δεν θα έκαναν, γιατί  ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΚΟΥΤΕ.
ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΚΟΥΤΕ κι ας φωνάζουμε. ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΚΟΥΤΕ γιατί δεν θέλετε να μας ακούσετε. Πάει καιρός που έχετε ξεχάσει πως πίσω από την βιτρίνα των διαβουλεύσεων, των συσκέψεων, των μεταξύ σας αντιπαραθέσεων, των «ζυμώσεων», υπάρχει και μια κοινωνία που βράζει. Υπάρχει και ο εργάτης, ο υπάλληλος, που με το ζόρι τα φέρνει βόλτα – όταν και αν τα καταφέρει- που σπουδάζει παιδιά, που είναι άρρωστος, που χρωστάει παντού. Κι αυτός ο πολίτης αυτής της Χώρας είναι σε αδιέξοδο. Και δεν του δίνετε καμία προοπτική. Κι από πάνω του ζητάτε να πληρώνει ακόμη περισσότερα. Όχι για την Παιδεία που καταρρέει, όχι για την Υγεία που συνεχώς υποβαθμίζεται, όχι για την ποιότητα ζωής που έχει φτάσει στο ναδίρ, αλλά για «κονομήσουν» και πάλι οι γνωστοί μεγαλοεπιχειρηματίες.
Τι περιμένετε λοιπόν; Να γράφει τον πόνο του στο Facebook και το twitter και μετά να πηγαίνει ήσυχα – ήσυχα για ύπνο;
Διασκεφτείτε, λοιπόν, αντιπαρατεθείτε, ζυμώστε όσο θέλετε. Αλλά αν δεν γυρίσετε να κοιτάξετε την κοινωνία κατάματα, να την αφουγκραστείτε και να σταθείτε δίπλα της, ο σημερινός κατήφορος θα γίνει μεγαλύτερος.
Και θα είσαστε εσείς και μόνο εσείς υπεύθυνοι γι΄ αυτό.
Για να σας δούμε τώρα ρε παλικάρια!
Υ.Γ. 1 Και πάνω στον χαμό να και οι λεβέντες της ΚΕΔΕ. Συμπαραστέκονται στον Δήμαρχο και τους εκλεγμένους, αλλά καταδικάζουν τις «ακραίες πρακτικές». Που ήσασταν κι εσείς ρε λεβέντες όταν η Βόρεια Αττική μαζικά και ειρηνικά, όπως θέλετε, αγωνιζόταν ενάντια στα διόδια; Δεν σας είδα πουθενά. Τώρα ευαισθητοποιηθήκατε; (Άσχετο. Σε λίγους μήνες έχουμε Δημοτικές εκλογές).
Υ.Γ. 2  Αυτονόητη η συμπαράστασή μου στους διωκόμενους αυτοδιοικητικούς. Τέτοιες συλλήψεις τιμούν τους συλλαμβανόμενους. Συνεχίστε το αγώνα φίλοι και συναγωνιστές!

Υ.Γ. 3  Εκεί κατά Μαραθώνα μεριά κανείς δεν έχει πάρει χαμπάρι ακόμη; (ο Βαρνάβας πέφτει κάπως μακριά, ε;)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΛΙΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ/Η ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝ. ΑΡΧΗΣ" ΕΚΛΕΙΣΕ
ΨΗΦΟΙ: ΑΠΟΛΥΤΑ ΝΑΙ: 2 (3,2%) - ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ: 4 (4,8%) - ΑΠΟΛΥΤΑ ΟΧΙ: 51 (82,3% - ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ: 4 (6,5%) - ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΚΟΜΗ: 2 (3,2%).
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΑ: ΑΠΟΛΥΤΑ & ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ: 8% - ΑΠΟΛΥΤΑ & ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ: 88,8%

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟΝ ΒΑΡΝΑΒΑ" ΕΚΛΕΙΣΕ.

ΨΗΦΟΙ: ΝΑΙ: 26 (84%) - ΟΧΙ:
5 (16%)

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ. ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΡ ή ΚΑΤΑ;" ΕΚΛΕΙΣΕ.
ΨΗΦΟΙ:
ΚΑΤΑ ΤΟΥ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2": 26 (52%)
ΥΠΕΡ ΤΟΥ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2"
: 24 (48%)
ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙ: 22 (58%)
ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ: 16 (42%)

(βλέπε στην στήλη "ΨΗΦΟΦΟΡΙΕΣ")