ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 225 .000 ! !

Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014

ΧΥΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΥ. Η ΚΟΙΝΠΡΑΞΙΑ ΜΠΟΜΠΟΛΑ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ..ΕΚΚΡΕΜΕΙ!

  • αναδημοσίευση από το blog TOTEKMIRIO.GR  
  • με σχόλια του Γιώργου Κόλλια, πολίτης της πρώην ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΒΑΡΝΑΒΑ
Η Κοινοπραξία ΛΑΜΔΑ ΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε. - ΗΛΕΚΤΩΡ Α.Ε. - ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ Α.Τ.Ε.Ε. (λέγε με Μπόμπολα...) εισπράττει κανονικά από το Ελληνικό Δημόσιο για την εκτέλεση κατασκευής χώρου υγειονομικής ταφής απορριμμάτων στο Γραμματικό, ενώ το έργο παρουσιάζει καθυστερήσεις εδώ και 5 συναπτά έτη και η εταιρεία έχει λάβει ούτε μία ούτε δύο, αλλά οκτώ παρατάσεις για την εκτέλεσή του !!!
Σας παραθέτουμε  τα τρία αποκαλυπτικά έγγραφα, τα οποία αποδεικνύουν την πραγματικότητα

1)Έγγραφο του Υπουργείου Ανάπτυξης , όπου εγγράφονται στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων ετήσιες πιστώσεις ύψους 3.750.000 για το 2014 στον κωδικό του συγκεκριμένου έργου. Από τον αναλυτικό πίνακα περιφερειακών προγραμμάτων προκύπτει ότι η εταιρία έχει λάβει έως σήμερα 16.502.329,76 εκατομμύρια ευρώ και εκκρεμεί η  πληρωμή  άλλων 6.624.845,11 εκατομμυρίων ευρώ.
2) Εντολή πληρωμής του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Αττικής, υπογεγραμμένη από τον Γιάννη Σγουρό για καταβολή 381.621,55 χιλιάδων ευρώ στην κοινοπραξία στις 24/12/2013.

3) Έγγραφο της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Αττικής στις 23/9/2013, όπου αναφέρονται αναλυτικά τα προβλήματα στην υλοποίηση του έργου και συγκεκριμένα :
-Δεν έχει προχωρήσει η κατασκευή της περίφραξης, της αντιπυρικής ζώνης, της δενδροφύτευσης της άρδευσης και των εξαρτώμενων από αυτές εργασιών, αφού δεν έχουν απαλλοτριωθεί τα οικόπεδα, που βρίσκονται στην περιοχή των προαναφερόμενων έργων.
-Δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία απαλλοτρίωσης όλων των τμημάτων της εξωτερικής οδοποιίας
-Περιοχές τόσο του Βορείου όσο και του Νοτίου άξονα που είναι χαρακτηρισμένες ως δημόσιες δασικές εκτάσεις διεκδικούνται από ιδιώτες και δεν επιτρέπουν να εκτελεσθούν εργασίες
-Υπάρχει θέμα μετατόπισης του υπάρχοντος αγωγού ύδρευσης όπου σιωπηρά δεν συμφωνεί ο Δήμος Μαραθώνος
-Πρόβλημα αποτελούν και οι παλιές απορριμματικές αποθέσεις σκουπιδιών και μπαζών, τα οποία θα πρέπει άμεσα να μετακινηθούν προκειμένου να ολοκληρώσουμε τις εργασίες διάνοιξης – διαπλάτυνσης των οδών πρόσβασης.
-Δεν έχουν σταματήσει «τα προβλήματα», κατά τη διατύπωση του εγγράφου, που δημιουργούν οι κάτοικοι της περιοχής, που δεν συμφωνούν με την κατασκευή του ΧΥΤΑ και αντιδρούν.
Μετά από εισήγηση του γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Καλογερόπουλου, χορηγείται η 8η κατά σειρά παράταση προθεσμίας εκτέλεσης των εργασιών του έργου στην ανάδοχο κοινοπραξία μέχρι και την 30-6-2014, προκειμένου να προχωρήσει η ολοκλήρωση του έργου…..

Με άλλα λόγια η μόνη σίγουρα κερδισμένη στη μάχη της Κερατέας ήταν όπως φαίνεται η εργολάβος εταιρεία, που εξακολουθεί να εισπράττει χωρίς να υλοποιεί…..
ΠΗΓΗ: http://totekmirio.gr/index.php/20-top-stories/2167-2014-02-05-14-25-59


ΣΧΟΛΙΟ  ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΟΛΛΙΑ:
Σε μια ευνομούμενη Χώρα, όλα τα παραπάνω θα φάνταζαν σαν σενάρια επιστημονικής φαντασίας. Στην Ελλάδα, όμως, είναι καθεστώς, σε τέτοιο βαθμό, που δεν κάνουν εντύπωση σε κανέναν.
Σε μια ευνομούμενη Χώρα, το όποιο έργο (είτε συμφωνούσαν οι κάτοικοι, είτε όχι) θα άρχιζε μόνο αφού είχαν ολοκληρωθεί ΟΛΕΣ οι προπαρασκευαστικές εργασίες (απαλλοτριώσεις, αποχαρακτηρισμοί δασικών εκτάσεων, δίκτυα κ.λ.π.). Στην Ελλάδα, όμως, πρώτα δίνουμε σε εργολάβο το έργο και μετά ψάχνουμε εγκρίσεις, απαλλοτριώσεις κ.λ.π.
Σε μια ευνομούμενη Χώρα δεν θα υλοποιούταν κανένα έργο, αν πρώτα δεν επιτυγχάνετο η κοινωνική συναίνεση. Θα είχε προηγηθεί εξαντλητικός διάλογος με τις τοπικές κοινωνίες, θα είχαν εξετασθεί οι όποιες ενστάσεις, διαφωνίες, αντιπροτάσεις και μετά θα ξεκινούσε η διαδικασία υλοποίησής του. Στην Ελλάδα, όμως, πρώτα αναθέτουμε το έργο και μετά αντιμετωπίζουμε (συνήθως με τα ΜΑΤ) τις αντιδράσεις,  παραβιάζουμε κάθε νομοθεσία που δεν «βοηθάει» το έργο, αποκρύπτουμε από τους ενδιαφερόμενους στοιχεία που «χαλάνε» το σχέδιο, λοιδορούμε τους επιστήμονες που δεν «πείθονται» για την δήθεν αρτιότητα του έργου.

Τώρα όποιος μετά τα παραπάνω συμπεράνει ότι η Ελλάδα δεν είναι ευνομούμενη Χώρα…… θα έχει απόλυτα δίκιο!   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΛΙΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ/Η ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝ. ΑΡΧΗΣ" ΕΚΛΕΙΣΕ
ΨΗΦΟΙ: ΑΠΟΛΥΤΑ ΝΑΙ: 2 (3,2%) - ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ: 4 (4,8%) - ΑΠΟΛΥΤΑ ΟΧΙ: 51 (82,3% - ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ: 4 (6,5%) - ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΚΟΜΗ: 2 (3,2%).
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΑ: ΑΠΟΛΥΤΑ & ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ: 8% - ΑΠΟΛΥΤΑ & ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ: 88,8%

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟΝ ΒΑΡΝΑΒΑ" ΕΚΛΕΙΣΕ.

ΨΗΦΟΙ: ΝΑΙ: 26 (84%) - ΟΧΙ:
5 (16%)

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ. ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΡ ή ΚΑΤΑ;" ΕΚΛΕΙΣΕ.
ΨΗΦΟΙ:
ΚΑΤΑ ΤΟΥ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2": 26 (52%)
ΥΠΕΡ ΤΟΥ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2"
: 24 (48%)
ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙ: 22 (58%)
ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ: 16 (42%)

(βλέπε στην στήλη "ΨΗΦΟΦΟΡΙΕΣ")