ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 225 .000 ! !

Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014

ΔΙΟΔΙΑ,ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΑ ΤΑ …ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗ

  • γράφει ο Γιώργος Κόλλιας, πολίτης της πρώην Κοινότητας Βαρνάβα
Έχουμε δηλώσει ότι τούτο το blog είναι απόλυτα δημοκρατικό και ανοιχτό προς όλες τις απόψεις. Και φυσικά δεν διεκδικούμε το αλάθητο, που σημαίνει ότι είμαστε διατεθειμένοι να διορθώσουμε, ακόμη και να ανακαλέσουμε δημοσιεύματά μας, στην περίπτωση που πειστούμε ότι έχουμε κάνει λάθος.
Με αφορμή άρθρο μας με τίτλο «ΔΙΟΔΙΑ,ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΑ ΚΑΙ ΤΑ …ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΑ» λάβαμε μήνυμα από τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Βαρνάβα, σύμφωνα με το οποίο:
-Είναι άδικο το δημοσίευμα.
-Ο Δήμαρχος Μαραθώνα έχει στείλει επιστολή προς τον Υπουργό, η οποία έχει ανακοινωθεί στα καφενεία-καταστήματα του Βαρνάβα.
-Το θέμα έχει τεθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο Μαραθώνα.
-Βρίσκονται σε επικοινωνία με το γραφείο του Υπουργού.
-Υπάρχει ζήτημα με την στάση του Δήμου Ωρωπού «απέναντί μας».
Ευχαριστούμε τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Βαρνάβα για το μήνυμα και φυσικά ανακαλούμε τα όσα αναφέραμε περί παντελούς αδιαφορίας του Δήμου Μαραθώνα, αφού – κατά τα λεγόμενα του Προέδρου - ο Δήμαρχος Μαραθώνα έχει στείλει επιστολή στον Υπουργό.
Αλλά…
Όλοι γνωρίζουμε ότι τα προβλήματα δεν λύνονται «δι’  αλληλογραφίας». Ένα «γράμμα» από μόνο του και μάλιστα σε ένα Υπουργό μιας Κυβέρνησης, που μόλις πριν λίγο καιρό «τα έδωσε όλα» στους μεγαλοεπιχειρηματίες των διοδίων και συμφώνησε σε αυξήσεις – φωτιά, είναι όντως για το «θεαθήναι».
Θα θυμόνται οι πολίτες του Βαρνάβα το ζήτημα του Αγωγού Φυσικού Αερίου και πόσο «καθοριστικές» ήσαν οι επιστολές του Δήμου στην ΔΕΣΦΑ. Αν δεν υπήρχαν οι κινητοποιήσεις των κατοίκων του Βαρνάβα, στην «αλληλογραφία» θα είχαμε μείνει.
Τώρα βέβαια το ότι «έχει τεθεί» το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο (αλήθεια πότε θα συνεδριάσει; όταν θα έχει «λήξει» το θέμα;) δεν λύνει κανένα πρόβλημα. Εδώ δεν ισχύει το «κάλλιο αργά παρά ποτέ».
Αν πράγματι υπήρχε η διάθεση για ουσιαστική στήριξη των πολιτών του Βαρνάβα, θα έπρεπε ο Δήμος και η Τοπική Κοινότητα να ενημερώσουν και να κινητοποιήσουν τους πολίτες του Βαρνάβα, μέσα από διαδικασία λαϊκής συνέλευσης, να συγκληθεί έκτακτα το Δημοτικό Συμβούλιο και να υπήρχε μαζική συμμετοχή δημοτικής αρχής και πολιτών στα συλλαλητήρια που οργάνωσε ο Δήμος Ωρωπού.
Τώρα αν υπάρχουν προβλήματα με τον Δήμο Ωρωπού, ας τα λύσετε, εμάς τους πολίτες δεν μας αφορούν.
Κλείνοντας δηλώνουμε ότι ίσως αδικήσαμε -εν μέρει- τον Δήμαρχο Μαραθώνα, μη γνωρίζοντας τα περί επιστολής, αλλά είμαστε βέβαιοι ότι, επί της ουσίας, δεν έγιναν οι ενέργειες αυτές που θα στήριζαν ουσιαστικά τους κατοίκους του Βαρνάβα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΛΙΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ/Η ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝ. ΑΡΧΗΣ" ΕΚΛΕΙΣΕ
ΨΗΦΟΙ: ΑΠΟΛΥΤΑ ΝΑΙ: 2 (3,2%) - ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ: 4 (4,8%) - ΑΠΟΛΥΤΑ ΟΧΙ: 51 (82,3% - ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ: 4 (6,5%) - ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΚΟΜΗ: 2 (3,2%).
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΑ: ΑΠΟΛΥΤΑ & ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ: 8% - ΑΠΟΛΥΤΑ & ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ: 88,8%

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟΝ ΒΑΡΝΑΒΑ" ΕΚΛΕΙΣΕ.

ΨΗΦΟΙ: ΝΑΙ: 26 (84%) - ΟΧΙ:
5 (16%)

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ. ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΡ ή ΚΑΤΑ;" ΕΚΛΕΙΣΕ.
ΨΗΦΟΙ:
ΚΑΤΑ ΤΟΥ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2": 26 (52%)
ΥΠΕΡ ΤΟΥ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2"
: 24 (48%)
ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙ: 22 (58%)
ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ: 16 (42%)

(βλέπε στην στήλη "ΨΗΦΟΦΟΡΙΕΣ")