ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 225 .000 ! !

Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

ΝΕΟ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΜΑΡΑΘΩΝΑ. ΣΥΖΗΤΗΣΗ "ΠΕΡΙ ΠΑΡΑΒΟΛΟΥ 90 €", ΟΧΙ ΟΜΩΣ "ΠΕΡΙ ΧΥΤΑ"

  • του Γιώργου Π. Κόλλια, πρώην Προέδρου της ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΒΑΡΝΑΒΑ

Διαβάζω στην πρόσκληση για την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Μαραθώνα:
 «…σας προσκαλούμε να προσέλθετε σε τακτική συνεδρίαση, που θα γίνει στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, εντός των εγκαταστάσεων της Αφετηρίας Μαραθωνίου Δρόμου, στον Μαραθώνα, στις 1-10-2014, ημέρα Τετάρτη και ώρα 16.00 μ.μ….».
Συνεχίζω την ανάγνωση των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης περιμένοντας να δω ανάμεσα σε αυτά το θέμα του καλωδίου υψηλής τάσης και το θέμα του ΧΥΤΑ Μαραθώνα στο Γραμματικό, τα οποία είχε θέσει εκτός ημερήσιας διάταξης στο προηγούμενο Συμβούλιο ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Χατζηγιάννης και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Λιβαθηνός είχε δεσμευτεί ότι θα περιλαμβάνονται στην ημερήσια διάταξη του επόμενου Συμβουλίου.
Στα 21 (είκοσι ένα!) θέματα δεν χώρεσαν τα – σοβαρότατα- αυτά ζητήματα. Ναι μέχρι και «Περί επιστροφής παραβόλων αξίας ενενήντα ευρώ (90€)» είδα, μέχρι και «Περί αιτήσεως κ. Βλαχ… Κ….», τα οποία, κατά την εκτίμηση του κ. Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, ίσως είναι πολύ πιο σοβαρά από τον υπό κατασκευή ΧΥΤΑ στα όρια του Δήμου. Ο οποίος ΧΥΤΑ κατά προεκλογική δήλωση του κ. Ψηνάκη «δεν συνάδει με το μοντέλο ανάπτυξης του Δήμου». Κι ο οποίος συνεχίζει να κατασκευάζεται.
Τι να θαυμάσει κανείς;
Το ενδιαφέρον της Δημοτικής Αρχής για την αντιμετώπιση των δύο αυτών σοβαρότατων προβλημάτων;
Την συνέπεια του κ. Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, όσον αφορά τις δεσμεύσεις του;
Και παρακαλώ πολύ μην μιλήσει κανείς για «ευθύνες των προηγουμένων», για «ανάγκη να δοθεί πίστωση χρόνου», για «καμένη γη» και άλλα τέτοια. Οι –υπαρκτές- ευθύνες των προηγουμένων, δεν απαλλάσσουν τους επόμενους από τις δικές τους ευθύνες. Πίστωση χρόνου δεν υπάρχει η πολυτέλεια να δοθεί, γιατί τα έργα γίνονται σήμερα και σήμερα πρέπει να υπάρξει η αντίδραση. Αύριο μόνο για μνημόσυνο μπορούμε να συζητάμε.
Καλώ όσους Δημοτικούς Συμβούλους νοιάζονται πραγματικά για τα δύο αυτά ζητήματα να αρνηθούν να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο αν δεν συζητηθούν ΠΡΩΤΑ αυτά τα δύο ζητήματα. Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο. Γιατί για κανέναν δεν υπάρχει πλέον πίστωση χρόνου.
«Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα»
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΛΙΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ/Η ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝ. ΑΡΧΗΣ" ΕΚΛΕΙΣΕ
ΨΗΦΟΙ: ΑΠΟΛΥΤΑ ΝΑΙ: 2 (3,2%) - ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ: 4 (4,8%) - ΑΠΟΛΥΤΑ ΟΧΙ: 51 (82,3% - ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ: 4 (6,5%) - ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΚΟΜΗ: 2 (3,2%).
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΑ: ΑΠΟΛΥΤΑ & ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ: 8% - ΑΠΟΛΥΤΑ & ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ: 88,8%

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟΝ ΒΑΡΝΑΒΑ" ΕΚΛΕΙΣΕ.

ΨΗΦΟΙ: ΝΑΙ: 26 (84%) - ΟΧΙ:
5 (16%)

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ. ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΡ ή ΚΑΤΑ;" ΕΚΛΕΙΣΕ.
ΨΗΦΟΙ:
ΚΑΤΑ ΤΟΥ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2": 26 (52%)
ΥΠΕΡ ΤΟΥ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2"
: 24 (48%)
ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙ: 22 (58%)
ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ: 16 (42%)

(βλέπε στην στήλη "ΨΗΦΟΦΟΡΙΕΣ")