ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 225 .000 ! !

Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014

ΧΥΤΑ ΜΑΡΑΘΩΝΑ: ΣΟΥΦΛΗ-ΚΟΛΛΙΑΣ ΕΝΑΣ ΑΝΟΙΧΤΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ

Στο facebook  αναρτήθηκε ένα σχόλιο από τα "Attika Nea" το καλό blog της Πόπης Σουφλή. Παραθέτω το σχόλιο:
Στα τέσσερα χρόνια του Λουιζου, γιατί δεν το βγάλατε αυτό το σύνθημα, κύριε Κόλλια και κύριε Χατζηγιάννη; Γιατί τόσο φτηνή λαϊκίστικη πολιτική; Και για να μην βιαστείτε να με κρίνετε και να με κατακρίνετε, δεν διαφωνώ ούτε στο ελάχιστο για το μείζον του θέματος. Τουλάχιστον εσύ, αγαπητέ Γιώργο Κόλλια, γνωρίζεις τους αγώνες μου, και μάλιστα αγώνες που ούτε στο ελάχιστο δεν είχαν πολιτικά ή ιδιοτελή κίνητρα. Άλλωστε, στους δρόμους του αγώνα, δίπλα δίπλα πολεμούσαμε το τέρας του ΧΥΤΑ. Δίπλα δίπλα σταθήκαμε και δώσαμε αγώνες και χύσαμε δάκρυα πικρά για τα 121 τραγικά θύματα της ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ ΣΤΟ ΜΑΥΡΟ ΒΟΥΝΟ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΥ. Εκεί, που βρίσκεται ο αληθινός τους τάφος... Εκεί που θα σκεπαστεί από τόνους σκουπιδιών, αν δεν συνεχίσουμε τους αγώνες. Αλήθεια, εσύ, αγαπητέ Νίκο Χατζηγιάννη,
στα χρόνια που δεν είχες εκδηλώσει την πρόθεσή σου να ασχοληθείς πολιτικά με τα θέματα του Δήμου, πού ήσουν; Σε ποιούς αγώνες συμμετείχες; Πόσα δακρυγόνα και πόσο ξύλο έφαγες από τις ορδές των λυσσασμένων ΜΑΤ; Λίγη ντροπή, κύριοι, και οι δυο. Στα τέσσερα χρόνια του Λουίζου ως δημάρχου Μαραθώνα, ουδέποτε βγήκατε τόσο προκλητικά να τον κράξετε... Γιατί τόσο κράξιμο στον νέο Δήμαρχο και την νέα Δημοτική Αρχή; Γιατί τόσο "κράξιμο" στον κ. Ψινάκη; Και τελειώνοντας, και αφού σας πω πως περιμένω την απάντησή σας, σας δηλώνω δημόσια και για πολλοστή φορά, πως αν ο κ. Ψινάκης δεν υλοποιήσει τις προεκλογικές του δεσμεύσεις, να είστε βέβαιοι, πως πρώτη θα τον ... "σταυρώσω". Και το ξέρει και ο ίδιος. Έχω όμως υποχρέωση ανθρώπινη, να του δώσω μια μικρή λελογισμένη πίστωση χρόνου, προκειμένου να αντιμετωπίσει το χάος που παρέλαβε. Εσύ τουλάχιστον, Γιώργο Κόλλια, ως έχων υπηρετήσει με εντιμότητα - και αυτό οφείλω να σου το αναγνωρίσω, τον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης - να το γνωρίζεις καλλίτερα από τον παντελώς άσχετο με δημόσια διοίκηση Νίκο Χατζηγιάννη, τι σημαίνει να παραλαμβάνεις χάος. Ίσως, γιατί εγώ, σκέπτομαι διαφορετικά από εσάς... Δεν σκέπτομαι ως πολιτικάντης, αλλά ως συνειδητοποιημένος ενεργός πολίτης. Γι αυτό κάνω έκκληση και στους δυο σας: Κύριοι, σταματήστε τις φτηνές πολιτικές και εφόσον σας ενδιαφέρει πραγματικά και ουσιαστικά το θέμα του ΠΑΡΑΝΟΜΟΥ ΧΥΤΑ, δώστε χείρα βοήθειας στον νέο Δήμαρχο, προκειμένου να τελειώσουν το συντομότερο δυνατό τα τεράστια προβλήματα που παρέλαβε, ώστε να μπορέσει να αντιμετωπίσει και το τέρας του ΧΥΤΑ.
Η απάντησή μου:
Κυρία Πόπη Σουφλή
Διάβασα με προσοχή το κείμενό σου και φυσικά με σεβασμό στις απόψεις σου.
Βέβαια θα προτιμούσα να μην περιέχονται χαρακτηρισμοί, οι οποίοι δεν προδιαθέτουν για φιλικό διάλογο, αλλά θα οδηγούσαν σε αντιπαράθεση, αν απαντούσα χρησιμοποιώντας κι εγώ ίδιους ή ανάλογους χαρακτηρισμούς, κάτι που δεν θα κάνω.
 Φίλη Πόπη
Όσα αναφέρεις για την «υπόθεση ΧΥΤΑ Γραμματικού» είναι αληθινά. Πράγματι η συμβολή σου στην ανάδειξη του ζητήματος και η συμμετοχή σου στους αγώνες είναι αδιαμφισβήτητη. Πράγματι είχαμε κοινούς αγώνες.
Κατά συνέπεια γνωρίζεις πολύ καλά ότι ποτέ μέχρι σήμερα δεν χρησιμοποίησα το ζήτημα αυτό για να «κάνω πολιτική». ΠΟΤΕ. Ούτε και σήμερα, λοιπόν, το κάνω.
Και ναι ο κ. Ψηνάκης, όπως και κάθε νεοεκλεγείς, δικαιούται πίστωση χρόνου. Κι όπως πολύ σωστά γράφεις, είμαι σε θέση να καταλάβω τι σημαίνει να παραλαμβάνεις μια κακή κατάσταση, αν είναι έτσι όπως περιγράφεται από τους συνεργάτες του κ. Ψηνάκη.
Όμως…
Όμως ο κ. Ψηνάκης ανέβασε μόνος του προεκλογικά πολύ ψηλά τον πήχη. Μίλησε για «μάνατζερ», για «επιτελεία», για «έτοιμα σχέδια», για «μελέτες», για «υψηλές γνωριμίες». Ο ίδιος εξέθρεψε υψηλές προσδοκίες. Άρα ο ίδιος συνέβαλε στο να υπάρχουν αυξημένες απαιτήσεις στην κοινωνία. Γι΄ αυτό, άλλωστε και η κοινωνία του έδωσε το τεράστιο ποσοστό στις εκλογές.
Αλλά, πέρα από τις όποιες προσδοκίες στα λοιπά ζητήματα του Δήμου Μαραθώνα, για το πρόβλημα του ΧΥΤΑ Μαραθώνα, που κατασκευάζεται στο Γραμματικό, εξέθρεψε τις υψηλότερες προσδοκίες. Πίστεψαν οι πολίτες ότι με τον κ. Ψηνάκη Δήμαρχο ΔΕΝ ΘΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ Ο ΧΥΤΑ. Υποτίθεται, όταν έκανε αυτές τις δηλώσεις είχε μελετήσει το ζήτημα (είτε αυτός, είτε τα επιτελεία του) και θα είχε, από την πρώτη την στιγμή, διαμορφωμένη θέση και –κυρίως- διαμορφωμένη στρατηγική αντίδρασης. Και – δυστυχώς- δεν υπάρχει ο χρόνος για συζητήσεις, επί συζητήσεων, το ζήτημα είναι ΕΠΕΙΓΟΝ. Δεν  υπάρχει η πολυτέλεια της χρονοκαθυστέρησης. Το έργο συνεχίζεται, κατασκευάζεται ήδη η νότια πρόσβαση, μέσα στις ιδιοκτησίες των Γραμματικιωτών, χωρίς ΚΑΝΕΝΑΣ να αντιδρά. Ούτε καν μια απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που να ξεκαθαρίζει προς πάσα κατεύθυνση ότι ο Δήμος Μαραθώνα ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙ με την κατασκευή του ΧΥΤΑ.
Αυτό το νόημα έχει, λοιπόν, η δικιά μου παρέμβαση και το «μέτρημα του χρόνου» για το ζήτημα του ΧΥΤΑ Μαραθώνα και δεν αισθάνομαι ντροπή γι΄ αυτό. Δεν «κράζω» κανέναν, απλά θα συνεχίσω, με μεγαλύτερη ένταση, να φωνάζω προς πάσα κατεύθυνση και προς ΠΑΣΑ ΠΛΕΥΡΑ (πλειοψηφίας, ή μειοψηφίας) «ξυπνήστε». Θα συνεχίσω να απαιτώ «σήμερα πράξεις» κι όχι «αύριο μνημόσυνα». Όσο δυσάρεστος κι αν γίνομαι, όσο κι αν κινδυνεύω να χαρακτηριστώ ως «φτηνός πολιτικάντης», από τους υποστηρικτές του κ. Ψηνάκη.
Αγαπητή Πόπη
Οι όποιες «πολιτικές φιλοδοξίες» μου, ιδιαίτερα μετά το σοβαρότατο πρόβλημα υγείας μου, έχουν τουλάχιστον ατονήσει, αν όχι διαγραφεί οριστικά.
Δεν κάνω «πολιτική», λοιπόν. Την αγωνία μου εκφράζω για το τεράστιο περιβαλλοντικό και οικονομικό έγκλημα που συντελείται στην περιοχή μου, που θα επηρεάσει την ζωή των παιδιών μου. Και μπροστά σ΄ αυτό δεν βάζω ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ. Δεν επικρίνω, αλλά ΑΠΑΙΤΩ. Και θα συνεχίσω μέχρι τέλους ανεξάρτητα από τις όποιες συνέπειες. Κι εννοείται βέβαια ότι θα δώσω "χείρα βοηθείας" σε ότι θετικό για τον τόπο προωθείται. Αυτό έκανα πάντα και θα συνεχίσω να κάνω.
Μπορείς να έχεις όποια άποψη θες για μένα. Ένα μόνο να ξέρεις. Ότι λέω, ότι γράφω, ότι αναρτώ, το πιστεύω βαθειά και θα το υπερασπίζομαι μέχρι τέλους.
Φιλικά
Γιώργος Π. Κόλλιας
Υ.Γ. 1
α. Η κριτική ποτέ δεν έβλαψε τους ασκούντες την εξουσία. Η κολακεία κατέστρεψε πολλούς απ΄ αυτούς, β. Η σύγκριση με τους προηγούμενους δεν τιμά πάντα τους επόμενους.
Υ.Γ. 2                   
Περιμένω ΚΑΙ την δική σου παρέμβαση για ΑΜΕΣΗ λήψη απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου για τον ΧΥΤΑ Μαραθώνα.

Υ.Γ. 3 Διάβασε εδώ , εδώ σχετικά με το αν έχω κάνει κριτική στην προηγούμενη Δημοτική Αρχή και εδώ για να διαπιστώσεις ότι πάντα αναφέρομαι και στην συμπολίτευση, αλλά ΚΑΙ στην αντιπολίτευση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΛΙΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ/Η ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝ. ΑΡΧΗΣ" ΕΚΛΕΙΣΕ
ΨΗΦΟΙ: ΑΠΟΛΥΤΑ ΝΑΙ: 2 (3,2%) - ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ: 4 (4,8%) - ΑΠΟΛΥΤΑ ΟΧΙ: 51 (82,3% - ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ: 4 (6,5%) - ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΚΟΜΗ: 2 (3,2%).
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΑ: ΑΠΟΛΥΤΑ & ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ: 8% - ΑΠΟΛΥΤΑ & ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ: 88,8%

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟΝ ΒΑΡΝΑΒΑ" ΕΚΛΕΙΣΕ.

ΨΗΦΟΙ: ΝΑΙ: 26 (84%) - ΟΧΙ:
5 (16%)

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ. ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΡ ή ΚΑΤΑ;" ΕΚΛΕΙΣΕ.
ΨΗΦΟΙ:
ΚΑΤΑ ΤΟΥ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2": 26 (52%)
ΥΠΕΡ ΤΟΥ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2"
: 24 (48%)
ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙ: 22 (58%)
ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ: 16 (42%)

(βλέπε στην στήλη "ΨΗΦΟΦΟΡΙΕΣ")