ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 225 .000 ! !

Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2014

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΟΥΡΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ & ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΟΛΛΙΑ

  • του Γιώργου Κόλλια ενεργού πολίτη του Βαρνάβα Αττικής.

Διαβάζοντας την επιστολή με αριθμό πρωτοκόλλου οικ.192429/2-10-2014 που απέστειλε η Περιφερειάρχης Αττικής κ. Δούρου στους Δημάρχους και τα Δημοτικά Συμβούλια των Δήμων της Αττικής, σχετικά με την διαχείριση των απορριμμάτων, ως ενεργός πολίτης, θεώρησα απαραίτητο να προβώ σε έναν κατ΄ αρχή σχολιασμό της.
 Η επιστολή σχολιάζεται κατά παράγραφο και μπορείτε να την διαβάσετε στην παρακάτω διεύθυνση:
Εδώ παραθέτω  την ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΩΣΗ ΣΧΟΛΙΩΝ
#  Κρίνεται ως πολύ θετική η κίνηση να ξεκινήσει αρκετά γρήγορα η διαδικασία διαμόρφωσης ενός νέου Περιφερειακού Σχεδιασμού για την Διαχείριση των Απορριμμάτων της Αττικής.
#  Πρόκειται για ένα πολύ καλό κείμενο σε επίπεδο προθέσεων. Λείπει, όμως, από αυτό η τελική πρόταση, ως πρόταση διαλόγου. Με λίγα λόγια λείπει το «δια ταύτα». Είναι προφανές ότι το τελικό σχέδιο θα διαμορφωθεί μετά από τον διάλογο, αλλά ο διάλογος πρέπει να γίνει πάνω σε συγκεκριμένη βάση – πρόταση της Περιφέρειας κι όχι αποσπασματικά και χωρίς ατζέντα.
# Θεωρεί απαραίτητη την «ακύρωση των διαγωνιστικών διαδικασιών που προωθούνταν από την προηγούμενη διοίκηση για τις 4 μονάδες επεξεργασίας σύμμεικτων», αλλά δεν αναφέρει αν και πότε θα γίνει αυτή η ακύρωση.
#  Δεν ξεκαθαρίζει τι θα γίνει με τα υπό κατασκευή έργα ΧΥΤΑ Γραμματικού και Κερατέας. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με τις φράσεις «θα υποβαθμίσουν ακόμη περισσότερο, περιβαλλοντικά και κοινωνικά, την περιοχή του Θριασίου» και «σταδιακή μεταφορά δραστηριοτήτων της ΟΕΔΑ Φυλής ή και των εγκαταστάσεών της καθώς και το οριστικό κλείσιμό της»,  δημιουργεί εύλογες ανησυχίες για το αν υπάρχει πράγματι πρόθεση ακύρωσης του έργου ΧΥΤΑ στο Γραμματικό, όπως προέβλεπε η προεκλογική δέσμευση. Ελπίζω να διαψευσθούν αυτές οι ανησυχίες.
# Κρατάμε προς το παρόν τα θετικά σημεία - τα οποία είναι πολλά- και αναμένουμε την ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΠΡΟΤΑΣΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΛΙΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ/Η ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝ. ΑΡΧΗΣ" ΕΚΛΕΙΣΕ
ΨΗΦΟΙ: ΑΠΟΛΥΤΑ ΝΑΙ: 2 (3,2%) - ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ: 4 (4,8%) - ΑΠΟΛΥΤΑ ΟΧΙ: 51 (82,3% - ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ: 4 (6,5%) - ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΚΟΜΗ: 2 (3,2%).
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΑ: ΑΠΟΛΥΤΑ & ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ: 8% - ΑΠΟΛΥΤΑ & ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ: 88,8%

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟΝ ΒΑΡΝΑΒΑ" ΕΚΛΕΙΣΕ.

ΨΗΦΟΙ: ΝΑΙ: 26 (84%) - ΟΧΙ:
5 (16%)

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ. ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΡ ή ΚΑΤΑ;" ΕΚΛΕΙΣΕ.
ΨΗΦΟΙ:
ΚΑΤΑ ΤΟΥ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2": 26 (52%)
ΥΠΕΡ ΤΟΥ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2"
: 24 (48%)
ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙ: 22 (58%)
ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ: 16 (42%)

(βλέπε στην στήλη "ΨΗΦΟΦΟΡΙΕΣ")