ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 225 .000 ! !

Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΣ ΣΤΟΝ ΜΑΡΑΘΩΝΑ. ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ;

  • γράφει (και υπογράφει) ο Γιώργος Π. Κόλλιας, ενεργός πολίτης Βαρνάβα
Από τούτη τη θέση, το έχουμε δηλώσει πάμπολλες φορές, δεν κάνουμε μόνο κριτική - πάντα καλόπιστη- αλλά υποβάλλουμε και προτάσεις. Προτάσεις που ξεφεύγουν από τα μικρά, καθημερινά και ανοίγουν προοπτικές για το μέλλον.
Μια από αυτές αφορά την σύνδεση με μέσα σταθερής τροχιάς του Δήμου Μαραθώνα.
Διαβάστε την επιστολή μου στον Δήμαρχο του Μαραθώνα κ. Ηλία Ψηνάκη:

            Κύριε Δήμαρχε
Από την ειδησεογραφία μαθαίνω ότι από την ανάληψη των καθηκόντων σας μέχρι και σήμερα έχετε ξεκινήσει μια διαδικασία «κάθαρσης» στον Δήμο Μαραθώνα, η οποία εύχομαι να έχει αίσιο τέλος.
Όμως τα γεγονότα τρέχουν και οι ευκαιρίες που ενδεχόμενα υπάρχουν για να παραχθεί έργο ανάπτυξης και προοπτικής για τον Δήμο μας, δεν περιμένουν και χάνονται, αν δεν τις εκμεταλλευτεί άμεσα κανείς.
Μια τέτοια, ενδεχόμενη, ευκαιρία για να τεθεί στην ατζέντα η συγκοινωνιακή σύνδεση του Δήμου μας με το αεροδρόμιο, την πρωτεύουσα, αλλά και πέραν αυτής μέχρι την Κόρινθο, με μέσα σταθερής τροχιάς, είναι το σχέδιο για την σιδηροδρομική σύνδεση του λιμανιού της Ραφήνας που βάζει ξανά στα τραπέζι των σχεδιαζόμενων έργων το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.
Πρόκειται για παλαιότερο σχεδιασμό, ο οποίος έχει ενταχθεί και στο Ρυθμιστικό Σχέδιο της Αττικής, και προβλέπει ότι σιδηροδρομική σύνδεση θα αποκτήσουν τόσο το λιμάνι του Λαυρίου, όσο και αυτό της Ραφήνας.
Είναι τώρα η ευκαιρία ο Δήμος μας να παρέμβει και να ζητήσει την επέκταση της συγκεκριμένης γραμμής μέχρι την ιστορική πόλη του Μαραθώνα, η οποία, με την σχεδιαζόμενη από τα επιτελεία σας αναβάθμιση, θα έχει – όπως πολλές φορές έχετε δηλώσει - πλήθος επισκεπτών από όλα τα μέρη της Ελλάδας, αλλά και το εξωτερικό και κατά συνέπεια απαιτείται, αν μη τι άλλο συγκοινωνιακή σύνδεση με το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος».
Θα μπορούσε να αντιτάξει κανείς ότι πρόκειται για ένα σχέδιο που, αν υλοποιηθεί, θα αφορά το έτος 2030, αλλά οι ηγέτες έτσι πρέπει να σκέπτονται, να βλέπουν μπροστά για τις επόμενες γενιές. Ακόμη κι αν οι πιθανότητες να γίνει δεκτή μια τέτοια επέκταση είναι μικρές, οφείλουμε ως Δήμος να την διεκδικήσουμε αποφασιστικά και χρησιμοποιώντας κάθε θεμιτό μέσο, προκειμένου να πείσουμε για την αναγκαιότητά της.
Κύριε Δήμαρχε
Ελπίζω σε επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο να φέρετε το ζήτημα αυτό με πρόταση για ενωτική διεκδίκηση.

Με εκτίμηση
Γιώργος Π. Κόλλιας
πρώην Πρόεδρος Κοινότητας Βαρνάβα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΛΙΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ/Η ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝ. ΑΡΧΗΣ" ΕΚΛΕΙΣΕ
ΨΗΦΟΙ: ΑΠΟΛΥΤΑ ΝΑΙ: 2 (3,2%) - ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ: 4 (4,8%) - ΑΠΟΛΥΤΑ ΟΧΙ: 51 (82,3% - ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ: 4 (6,5%) - ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΚΟΜΗ: 2 (3,2%).
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΑ: ΑΠΟΛΥΤΑ & ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ: 8% - ΑΠΟΛΥΤΑ & ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ: 88,8%

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟΝ ΒΑΡΝΑΒΑ" ΕΚΛΕΙΣΕ.

ΨΗΦΟΙ: ΝΑΙ: 26 (84%) - ΟΧΙ:
5 (16%)

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ. ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΡ ή ΚΑΤΑ;" ΕΚΛΕΙΣΕ.
ΨΗΦΟΙ:
ΚΑΤΑ ΤΟΥ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2": 26 (52%)
ΥΠΕΡ ΤΟΥ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2"
: 24 (48%)
ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙ: 22 (58%)
ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ: 16 (42%)

(βλέπε στην στήλη "ΨΗΦΟΦΟΡΙΕΣ")