ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 225 .000 ! !

Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2014

ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΧΩΜΑΤΕΡΗΣ ΒΑΡΝΑΒΑ - ΕΛΕΓΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΕΡΓΟ;

Με αφορμή τα έργα αποκατάστασης του Χώρου Εναπόθεσης Απορριμμάτων Βαρνάβα, στις 15 Σεπτεμβρίου και με τίτλο ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΧΩΡΟΥ ΕΝΑΠΟΘΕΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΒΑΡΝΑΒΑ έγραφα:
"...Επιτέλους, μετά από οκτώ ολόκληρα χρόνια, αρχίζει η αποκατάσταση του Χώρου Εναπόθεσης Απορριμμάτων του Βαρνάβα.
Να θυμίσω ότι η μελέτη αποκατάστασης του χώρου συντάχθηκε το 2006, μετά από μεγάλη προσπάθεια της τότε Κοινοτικής Αρχής της Κοινότητας Βαρνάβα, της οποίας είχα την τιμή να ήμουν Πρόεδρος.
Σε μια περίοδο που η σύγκρουση με την Περιφέρεια Αττικής ήταν στο αποκορύφωμα για τον ΧΥΤΑ Γραμματικού, πετύχαμε όχι μόνο να συνταχθεί η μελέτη, αλλά και να εγκριθεί από την Περιφέρεια Αττικής. Μάλιστα οι μόνες σχετικές μελέτες που τότε εγκρίθηκαν στην Βόρεια Αττική ήταν του Βαρνάβα, του Καπανδριτίου και του Πολυδενδρίου.
Όπως είναι φυσικό χαίρομαι που -έστω και μετά από οκτώ χρόνια- ένα ακόμη έργο υποδομής, από τα πολλά που είχαμε τότε δρομολογήσει, μπαίνει στο στάδιο της υλοποίησης...."
Και έκλεινα το άρθρο:
"...Ελπίζω η νέα τοπική αρχή να παρακολουθήσει από κοντά την υλοποίηση του έργου αυτού, γιατί στην περίπτωση της μη σωστής εκτέλεσής του, θα συνεχίσει να αποτελεί εστία μόλυνσης ο Χώρος Εναπόθεσης Απορριμμάτων.
Προσοχή, λοιπόν κυρίες και κύριοι της Τοπικής Αρχής, γιατί η ευθύνη σας απέναντι στους πολίτες του Βαρνάβα είναι μεγάλη..."
Από τότε μέχρι σήμερα τα έργα συνεχίζονται και έχουν προχωρήσει σε σημαντικό βαθμό, έχω επισκευθεί τον χώρο πολλές φορές, αλλά δεν συνάντησα καμία φορά, είτε κάποιον εκλεγμένο τοπικό σύμβουλο, είτε κάποιον αρμόδιο (μηχανικό κ.λ.π.) του Δήμου Μαραθώνα, που να παρακολουθεί την πορεία του έργου και -κυρίως- την σωστή εκτέλεση, με βάση την μελέτη του.Επειδή πιθανώς, οι αρμόδιοι να επισκέπτονται το έργο άλλες ώρες, απέστειλα στην κ. Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Βαρνάβα την παρακάτω επιστολή και αναμένω απάντηση:
Κυρία Πρόεδρε της Δημοτικής Κοινότητας Βαρνάβα
Κατ΄ αρχή θα ήθελα να σας συγχαρώ για την εκλογή σας και να ευχηθώ καλή επιτυχία στο –δύσκολο ομολογουμένως- έργο σας.
Θα ήθελα να ξέρετε ότι το πραγματικό και ειλικρινές ενδιαφέρον μου για την πρόοδο και την ανάπτυξη του Βαρνάβα είναι ισχυρότερο από τις όποιες εκλογικές ή άλλες αντιπαλότητες και – κατά συνέπεια- είμαι πρόθυμος να συμβάλλω σε ότι θετικό προκύπτει για το χωριό μας. Παράλληλα θα είμαι απέναντι σε κάθε τι που ζημιώνει τον τόπο μας.
Όπως πληροφορήθηκα έχουν ξεκινήσει τα έργα αποκατάστασης του Χώρου Εναπόθεσης Απορριμμάτων (Χ.Ε.Α.) του Βαρνάβα. Επειδή πρόκειται για ένα έργο για το οποίο είχα διαθέσει χρόνο και ενεργητικότητα  και είχα κάνει δεκάδες συναντήσεις, συζητήσεις, συγκρούσεις, το ενδιαφέρον μου για την σωστή υλοποίησή του, είναι μεγάλο.
Παρακαλώ, λοιπόν, να μου γνωρίσετε εγγράφως:
ü  Τα στάδια υλοποίησης του έργου, όπως αυτά προβλέπονται  στη εγκεκριμένη μελέτη.
ü  Το χρονοδιάγραμμα εκτέλεσης του έργου και τον ανάδοχο αυτού.
ü  Το όνομα του υπευθύνου, από την πλευρά της Δημοτικής Κοινότητας, ή του Δήμου, που παρακολουθεί την σωστή υλοποίηση του έργου.
Τα στοιχεία αυτά δεν είναι απόρρητα και άρα – φαντάζομαι - μπορούν να κοινοποιηθούν.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Με εκτίμηση
Γιώργος Π. Κόλλιας
πρώην Πρόεδρος Κοινότητας Βαρνάβα


Η απάντηση είναι πολύ σημαντική, γιατί σε έργα τέτοιας περιβαλλοντικής σημασίας οφείλουμε να δείχνουμε την μέγιστη δυνατή προσοχή, όσον αφορά την ορθή υλοποίηση της εγκεκριμένης μελέτης, δεδομένου ότι οποιαδήποτε αστοχία, θα έχει τεράστιες συνέπειες στο περιβάλλον, όχι σήμερα, αλλά στο διηνεκές.
ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ






Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΛΙΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ/Η ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝ. ΑΡΧΗΣ" ΕΚΛΕΙΣΕ
ΨΗΦΟΙ: ΑΠΟΛΥΤΑ ΝΑΙ: 2 (3,2%) - ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ: 4 (4,8%) - ΑΠΟΛΥΤΑ ΟΧΙ: 51 (82,3% - ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ: 4 (6,5%) - ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΚΟΜΗ: 2 (3,2%).
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΑ: ΑΠΟΛΥΤΑ & ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ: 8% - ΑΠΟΛΥΤΑ & ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ: 88,8%

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟΝ ΒΑΡΝΑΒΑ" ΕΚΛΕΙΣΕ.

ΨΗΦΟΙ: ΝΑΙ: 26 (84%) - ΟΧΙ:
5 (16%)

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ. ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΡ ή ΚΑΤΑ;" ΕΚΛΕΙΣΕ.
ΨΗΦΟΙ:
ΚΑΤΑ ΤΟΥ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2": 26 (52%)
ΥΠΕΡ ΤΟΥ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2"
: 24 (48%)
ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙ: 22 (58%)
ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ: 16 (42%)

(βλέπε στην στήλη "ΨΗΦΟΦΟΡΙΕΣ")