ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 225 .000 ! !

Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ ΤΗΣ "ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ ΜΑΡΑΘΩΝΑ"

Επειδή τα γεγονότα τρέχουν τις τελευταίες μέρες με ιλιγγιώδεις ρυθμούς, όσον αφορά την διαχείριση των απορριμμάτων, αναρτώ το Σχέδιο Ψηφίσματος της Δημοτικής Κίνησης «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΜΑΡΑΘΩΝΑ», το οποίο κατατέθηκε στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά ποτέ δεν το ανέγνωσε και δεν το έθεσε σε ψηφοφορία, όπως όφειλε.

Και το αναρτώ για να είναι ξεκάθαρες και κυρίως καταγραμμένες δημόσια οι θέσεις μας, πριν η πορεία των γεγονότων μας αποπροσανατολίσει όλους:

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ» ΜΑΡΑΘΩΝΑ»
ΣΧΕΔΙΟ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΥΤΑ ΣΤΟ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ
Το Δημοτικό Συμβούλιο Μαραθώνα αφού άκουσε τις εισηγήσεις και τις τοποθετήσεις των συμβούλων και των δημοτών
ΚΡΙΝΕΙ
ότι το έργο του ΟΕΔΑ Δήμου Μαραθώνα στο Μαύρο Βουνό Γραμματικού είναι καταστροφικό για το περιβάλλον και τον πολιτισμό της περιοχής μας, αποτελεί τεράστιο οικονομικό σκάνδαλο, είναι αντίθετο προς τις οδηγίες της ΕΕ, εξωφρενικά υψηλού κόστους, πολλαπλά παράνομο και ξεπερασμένο στη μεθοδολογία.
ΑΠΑΙΤΕΙ
την ΑΜΕΣΗ διακοπή των εργασιών του έργου του ΧΥΤΑ στο Γραμματικό, μέχρι να ολοκληρωθούν οι διεργασίες αναθεώρησης του Περιφερειακού Σχεδιασμού
ΕΚΦΡΑΖΕΙ
Την πλήρη και ξεκάθαρη αντίθεσή του στον υφιστάμενο Περιφερειακό σχεδιασμό και την υλοποίησή του με αυτό τον τρόπο, ειδικά για τον ΧΥΤΑ στο Γραμματικό και ζητά την άμεση αναθεώρησή του.
ΣΥΝΤΑΣΣΕΤΑΙ
Με την Περιφέρεια Αττικής για την διαμόρφωση ενός νέου σχεδιασμού διαχείρισης απορριμμάτων βασιζόμενου σε μια διαφορετική φιλοσοφία δίκαιης και βιώσιμης οικονομικά και περιβαλλοντικά.
Ζητά δε από την Περιφέρεια Αττικής:
α. Να μην προβεί στην παραλαβή των αφανών εργασιών του έργου, να μην δώσει καμία παράταση εργασιών στο έργο του ΧΥΤΑ στο Γραμματικό και φυσικά να αρνηθεί την συνολική παραλαβή του έργου.
β. να παρέμβει για την ακύρωση των διαγωνισμών για τις μονάδες επεξεργασίας σύμμεικτων απορριμμάτων
γ. να διαμορφώσει στον συντομότερο δυνατό χρόνο το νέο μοντέλο διαχείρισης των απορριμμάτων, σε στενή συνεργασία με τους Δήμους και την θεσμική του κατοχύρωση, με την αναθεώρηση του ΠΕΣΔΑ
δ. Να εκφράσει με τον πιο αποφασιστικό τρόπο της αντίθεσή της στην επιχειρούμενη αφαίρεση της αρμοδιότητας διαχείρισης των απορριμμάτων από την Αυτοδιοίκηση
ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ
1.         Να οργανώσει εκστρατεία ενημέρωσης των δημοτών και της κοινής γνώμης με όλα τα πρόσφορα μέσα, σε τοπικό, Περιφερειακό και Εθνικό επίπεδο
2.        Να δημιουργήσει Επιτροπή Δράσης Ενάντια στον ΧΥΤΑ αποτελούμενη από αιρετούς και πολίτες, σε συνεργασία με την υφιστάμενη Επιτροπή Αγώνα και τους λοιπούς Φορείς του Δήμου
3.        Την άμεση προώθηση ενεργειών για πλήρη εναρμόνιση του Δήμου Μαραθώνος με το Ν. 4042/2012, για μείωση όγκου απορριμμάτων με :
- διαλογή στην πηγή.
- Ανακύκλωση συσκευών, συσκευασιών.
- Διαχωρισμό, συγκομιδή και εκμετάλλευση κλαδεμάτων και πρασίνων.
- Προώθηση της Οικιακής Κομποστοποίησης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΛΙΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ/Η ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝ. ΑΡΧΗΣ" ΕΚΛΕΙΣΕ
ΨΗΦΟΙ: ΑΠΟΛΥΤΑ ΝΑΙ: 2 (3,2%) - ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ: 4 (4,8%) - ΑΠΟΛΥΤΑ ΟΧΙ: 51 (82,3% - ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ: 4 (6,5%) - ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΚΟΜΗ: 2 (3,2%).
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΑ: ΑΠΟΛΥΤΑ & ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ: 8% - ΑΠΟΛΥΤΑ & ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ: 88,8%

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟΝ ΒΑΡΝΑΒΑ" ΕΚΛΕΙΣΕ.

ΨΗΦΟΙ: ΝΑΙ: 26 (84%) - ΟΧΙ:
5 (16%)

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ. ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΡ ή ΚΑΤΑ;" ΕΚΛΕΙΣΕ.
ΨΗΦΟΙ:
ΚΑΤΑ ΤΟΥ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2": 26 (52%)
ΥΠΕΡ ΤΟΥ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2"
: 24 (48%)
ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙ: 22 (58%)
ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ: 16 (42%)

(βλέπε στην στήλη "ΨΗΦΟΦΟΡΙΕΣ")