ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 225 .000 ! !

Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «Η ΑΓΙΑ ΟΛΓΑ»

  • γράφει ο Γιώργος Π. Κόλλιας

Ήταν κάτι που ήθελα καιρό τώρα να κάνω. Λόγοι ανεξάρτητοι της θέλησης μου δεν το επέτρεψαν μέχρι σήμερα.  Το όφειλα, όμως, σε κάποιους ανθρώπους που χωρίς να μου οφείλουν τίποτα έκαναν το καλύτερο δυνατόν για μένα, κατά την διάρκεια της μεγάλης περιπέτειας με την υγεία μου.
Τώρα μπόρεσα κι έστειλα στον Υπουργό Υγείας κ. Μάκη Βορίδη, την παρακάτω επιστολή:

Κύριε Υπουργέ
Με την  παρούσα επιστολή θα ήθελα να σας μιλήσω για την εμπειρία μου από ένα Δημόσιο Νοσοκομείο, γιατί θεωρώ ότι σας αφορά, ως Υπουργό Υγείας.
Πριν 4 μήνες νοσηλεύτηκα και χειρουργήθηκα στην Α΄ Χειρουργική Κλινική του  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΕΙΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ Ν. ΙΩΝΙΑΣ «Η ΑΓΙΑ ΟΛΓΑ», από τον          κ. Δερβένη Χρήστο, Χειρουργό Συντονιστή Διευθυντή Α’ Χειρουργικής κλινικής.
Θεώρησα χρέος μου, ως ενεργού πολίτη, να σας μεταφέρω την εμπειρία που βίωσα στην συγκεκριμένη κλινική, πριν και μετά την χειρουργική επέμβαση, γιατί –επιτέλους- θα πρέπει να μάθουμε να αναγνωρίζουμε και να προβάλλουμε και τα θετικά, όχι μόνο να γκρινιάζουμε για τα αρνητικά.
Η εισαγωγή μου στο Νοσοκομείο έγινε άμεσα, μετά την εξέτασή μου στα εξωτερικά ιατρεία του Νοσοκομείου, χωρίς καθυστέρηση από γραφειοκρατικές διαδικασίες.
Η ημερομηνία της επέμβασης ορίστηκε άμεσα, χωρίς καμία παρέμβαση και χωρίς «προαπαιτούμενα».
Η επέμβαση έγινε κανονικά, με επιτυχία και η επαφή του κ. Δερβένη και των ιατρών του επιτελείου του μαζί μου ήταν συνεχής, με πλήρη ενημέρωση και  συνεχή παρακολούθηση.
Παράλληλα άμεση ήταν και η επαφή μαζί μου από τους γιατρούς του Νοσοκομείου, άλλων ειδικοτήτων, οι οποίοι έπρεπε να με βοηθήσουν, λόγω των προβλημάτων που προέκυψαν μετά την επέμβαση (διαβήτης κ.λ.π.).
Το επίπεδο του νοσηλευτικού, αλλά και του βοηθητικού προσωπικού της Α’ Χειρουργικής κλινικής, ήταν ανώτερο ιδιωτικής κλινικής. Ευγένεια, προθυμία, ανθρωπιά, τα χαρακτηριστικά των υπαλλήλων. Χωρίς γκρίνιες, αλλά με χαμόγελο σε έκαναν να αισθάνεσαι φιλικά μαζί τους και να νοιώθεις ότι σε φροντίζουν πραγματικά.
Και φυσικά - για το πω καθαρά – χωρίς κουβέντα από κανέναν για «φακελάκι».
Τέτοιες καταστάσεις τιμούν πραγματικά αυτούς που τις διαμόρφωσαν και τις υπηρετούν με συνέπεια και κυρίως με ήθος και τιμιότητα.
Αξίζουν συγχαρητήρια τόσο ο Συντονιστής Διευθυντής της Α’ Χειρουργικής κλινικής του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΕΙΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ Ν. ΙΩΝΙΑΣ «Η ΑΓΙΑ ΟΛΓΑ», όσο και η ιατρική του ομάδα, αλλά και στο νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό της Κλινικής.
Κύριε Υπουργέ
Ίσως όλα αυτά να μην είχαν ιδιαίτερη σημασία, αν το σύστημα των Δημόσιων Νοσοκομείων λειτουργούσε άριστα και δεν υπήρχαν προβλήματα. Όταν, όμως, είναι γνωστά στην Ελληνική Κοινωνία και σε εσάς φυσικά, τα τεράστια προβλήματα σε επίπεδο λειτουργίας, συμπεριφορών, οργάνωσης κ.λ.π., τότε είναι απαραίτητο να αναγνωρίζονται αυτοί οι οποίοι ανεβάζουν το επίπεδο της παροχής δημόσιας υγείας και τιμούν τον όρκο τους.
Εγώ τους ευχαριστώ και τους τιμώ όλους.
Κι εσείς θα μπορούσατε να επικροτήσετε, με τον δικό σας τρόπο, την προσπάθεια που γίνεται  σε  αυτό το Νοσοκομείο, έστω για την ηθική και μόνο επιβράβευση του προσωπικού.
Γιώργος Π. Κόλλιας

Επιτέλους, ενώ με πολύ μεγάλη ευκολία δημοσιοποιούμε την αρνητική κριτική, για όσα στραβά –και είναι πολλά- υπάρχουν στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας, αλλά σχεδόν ποτέ δεν επιβραβεύουμε τα όποια θετικά υπάρχουν. Και η επιβράβευση αποτελεί ηθική δικαίωση για όσους εργάζονται προσφέροντας πολλά περισσότερα από όσα υποχρεούνται.
Άλλωστε με την ισοπέδωση που υπάρχει στο Δημόσιο, μόνο ηθική επιβράβευση υπάρχει και τίποτα άλλο. Ε, ας την δώσουμε σε όσους την δικαιούνται. Και οι συγκεκριμένοι άνθρωποι στους οποίους αναφέρομαι στην επιστολή μου την δικαιούνται με το παραπάνω.
Σε μια εποχή που κυριαρχεί η μιζέρια, η απογοήτευση, η απελπισία –πολλές φορές- ας σκεφτούμε ότι υπάρχουν πολλές μικρές «οάσεις» ανθρωπιάς, ευσυνειδησίας, εντιμότητας. Ας φροντίσουμε όλοι να γίνουν περισσότερες.

Για μας, για την ζωή μας, για το αύριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΛΙΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ/Η ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝ. ΑΡΧΗΣ" ΕΚΛΕΙΣΕ
ΨΗΦΟΙ: ΑΠΟΛΥΤΑ ΝΑΙ: 2 (3,2%) - ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ: 4 (4,8%) - ΑΠΟΛΥΤΑ ΟΧΙ: 51 (82,3% - ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ: 4 (6,5%) - ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΚΟΜΗ: 2 (3,2%).
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΑ: ΑΠΟΛΥΤΑ & ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ: 8% - ΑΠΟΛΥΤΑ & ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ: 88,8%

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟΝ ΒΑΡΝΑΒΑ" ΕΚΛΕΙΣΕ.

ΨΗΦΟΙ: ΝΑΙ: 26 (84%) - ΟΧΙ:
5 (16%)

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ. ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΡ ή ΚΑΤΑ;" ΕΚΛΕΙΣΕ.
ΨΗΦΟΙ:
ΚΑΤΑ ΤΟΥ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2": 26 (52%)
ΥΠΕΡ ΤΟΥ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2"
: 24 (48%)
ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙ: 22 (58%)
ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ: 16 (42%)

(βλέπε στην στήλη "ΨΗΦΟΦΟΡΙΕΣ")