ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 225 .000 ! !

Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

ΜΕΙΩΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΤΕΛΩΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΑΡΑΘΩΝΑ. ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ Γ. Π. ΚΟΛΛΙΑ

  • γράφει και προτείνει ο Γιώργος Π. Κόλλιας, ενεργός πολίτης Βαρνάβα
Πολλές φορές έχω αναφερθεί τελευταία στην πάγια θέση μου, η οποία πλέον είναι στάση ζωής, πως η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι ο προνομιακός χώρος, στον οποίο μπορούν να επιτευχθούν συγκλίσεις, ιδιαίτερα στα μεγάλα κοινωνικά ζητήματα. Αυτό δεν σημαίνει απόλυτη ταύτιση, ούτε ότι αίρονται οι διαφορές των δημοτικών παρατάξεων. Όμως μπορούν να υπάρξουν συναινέσεις σε ζητήματα, τα οποία άπτονται της ποιότητας ζωής των πολιτών.
Με βάση αυτές τις απόψεις μου και διαπιστώνοντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζει μεγάλος αριθμός συνδημοτών μας, ως αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης και της – συνεπεία αυτής- κοινωνικής κρίσης, θεώρησα καθήκον μου να παρέμβω προς τον Δήμαρχο Μαραθώνα, ζητώντας του να εισηγηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο την μείωση των Δημοτικών Τελών στις ευπαθείς ομάδες του Δήμου Μαραθώνα.
Με βάση τις δηλώσεις που την προηγούμενη περίοδο έκανε ο Δήμαρχος Μαραθώνα, για την οικονομική κατάσταση του Δήμου, ίσως μια τέτοια πρόταση φαντάζει εξωπραγματική, όμως όσο δύσκολη κι αν είναι η οικονομική κατάσταση του Δήμου – αν είναι έτσι τα πράγματα -  οφείλει να σταθεί αρωγός στα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν συγκεκριμένες ομάδες του πληθυσμού του Δήμου.
Σχηματικά θα μπορούσαμε να πούμε «μια πλατεία λιγότερη, ένα πάρκο λιγότερο, περισσότερα, όμως, για την επιβίωση των δημοτών που ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας».
Η επιστολή:
Κύριε Δήμαρχε

Θα γνωρίζετε ασφαλώς τις τεράστιες οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες πολίτες, εξαιτίας των δυσχερών οικονομικών συγκυριών που βιώνει η χώρα μας. Όπως και στην υπόλοιπη Χώρα, έτσι και στον Δήμο μας υπάρχει μεγάλος αριθμός δημοτών που διαβιεί σε συνθήκες φτώχειας και σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα κάτω από το όριο της φτώχειας.
Εκτιμώ ότι όσα οικονομικά προβλήματα και να έχει ο Δήμος μας, θα πρέπει να αποτελέσει προτεραιότητά του η ανάπτυξη ενός ισχυρού δικτύου κοινωνικής αλληλεγγύης, προκειμένου να διευκολύνει τη ζωή των συνανθρώπων μας, που έχουν πραγματικά ανάγκη.
Ένα Δίκτυο στο οποίο μπορούν να περιλαμβάνονται δράσεις στήριξης των ευπαθών κοινωνικών ομάδων, όπως κοινωνικό παντοπωλείο, κοινωνικά φροντιστήρια και άλλες τέτοιες μορφές παρέμβασης.
Κοινωνική παρέμβαση, όμως, μπορεί να γίνει και μέσα από τον τομέα των Δημοτικών Τελών του Δήμου μας.
Σ΄ αυτά τα πλαίσια, σας καλώ να εισηγηθείτε στο Δημοτικό Συμβούλιο και να ληφθεί απόφαση για την μείωση των δημοτικών τελών, για τις παρακάτω, οικονομικά ευπαθείς, ομάδες συμπολιτών μας:
1.    ΑΠΟΡΟΙ
·          Για τους άπορους συμπολίτες μας, με ετήσιο ατομικό εισόδημα έως 3.000 Ευρώ ή με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα έως 6.000 Ευρώ, πλήρης απαλλαγή από τα Δημοτικά Τέλη.
·          Για τους συμπολίτες μας, με ετήσιο ατομικό εισόδημα από 3.001 έως 6.000 Ευρώ ή με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα από 6.001 έως 10.000 Ευρώ, μείωση κατά 50% στα Δημοτικά Τέλη.
2.    ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ
·        Για τους πολύτεκνους με τρία (3) παιδιά και άνω και μονογονεϊκές  οικογένειες με ετήσιο εισόδημα έως 15.000 Ευρώ, μείωση κατά 50% στα Δημοτικά Τέλη.
·        Για τους πολύτεκνους με τρία (3) παιδιά και άνω και μονογονεϊκές οικογένειες με ετήσιο εισόδημα, από 15.000 έως 30.000 Ευρώ, μείωση κατά 25% στα Δημοτικά Τέλη.  
3.    Α.Μ.Ε.Α.
·          Για τα ΑΜΕΑ με αναπηρία άνω του 80% και ετήσιο εισόδημα έως 10.000 Ευρώ πλήρη απαλλαγή από τα Δημοτικά Τέλη.
·          Για τα ΑΜΕΑ με αναπηρία έως 80% και ετήσιο εισόδημα έως 10.000 Ευρώ, μείωση κατά 50% στα Δημοτικά Τέλη.
Κύριε Δήμαρχε
Εκτιμώ πως θα κατανοήσετε ότι δεν μπορεί ένας Δήμος να θεωρεί ότι προωθεί την πρόοδο, ότι αναπτύσσεται, ότι ανοίγει νέους ορίζοντες για την τοπική κοινωνία, αν δεν σκύψει πρώτα πάνω στα προβλήματα των δημοτών του και μάλιστα όταν αυτά έχουν να κάνουν με αυτήν την ίδια την επιβίωση.
Για να το θέσω αλλιώς, ποιος δημότης θα μπορεί αισθάνεται υπερήφανος για την διεθνή προβολή του Δήμου του, αν δεν έχει γάλα να δώσει στο παιδί του;
Ευελπιστώ ότι θα δείτε θετικά τούτη την πρόταση και θα την προωθήσετε για υλοποίηση.
                                              Με εκτίμηση
   ΓΙΩΡΓΟΣ Π. ΚΟΛΛΙΑΣ

Δεν διεκδικώ τίτλους «ευαισθησίας», ούτε ισχυρίζομαι ότι είμαι ο μόνος που το έχει σκεφτεί. Απλά κάποιος έπρεπε να το εισηγηθεί.
Ελπίζω να αντιμετωπισθεί η πρότασή μου με την ευαισθησία που απαιτείται, να μην εκληφθεί ως «πολιτική κίνηση» και να μην απορριφθεί άκριτα, χωρίς πολλή σκέψη. Άλλωστε ο νυν Δήμαρχος κατά την προεκλογική περίοδο και την πρώτη μετά τις εκλογές έχει επιδείξει μια κοινωνική ευαισθησία. Τώρα είναι η ώρα και θεσμικά πλέον να αποδείξει ότι, πέρα από μάνατζερ -που σημαίνει σκληρός τεχνοκράτης- είναι και  κοινωνικά ευαίσθητος άνθρωπος.

Λοιπόν «Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΛΙΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ/Η ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝ. ΑΡΧΗΣ" ΕΚΛΕΙΣΕ
ΨΗΦΟΙ: ΑΠΟΛΥΤΑ ΝΑΙ: 2 (3,2%) - ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ: 4 (4,8%) - ΑΠΟΛΥΤΑ ΟΧΙ: 51 (82,3% - ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ: 4 (6,5%) - ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΚΟΜΗ: 2 (3,2%).
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΑ: ΑΠΟΛΥΤΑ & ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ: 8% - ΑΠΟΛΥΤΑ & ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ: 88,8%

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟΝ ΒΑΡΝΑΒΑ" ΕΚΛΕΙΣΕ.

ΨΗΦΟΙ: ΝΑΙ: 26 (84%) - ΟΧΙ:
5 (16%)

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ. ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΡ ή ΚΑΤΑ;" ΕΚΛΕΙΣΕ.
ΨΗΦΟΙ:
ΚΑΤΑ ΤΟΥ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2": 26 (52%)
ΥΠΕΡ ΤΟΥ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2"
: 24 (48%)
ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙ: 22 (58%)
ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ: 16 (42%)

(βλέπε στην στήλη "ΨΗΦΟΦΟΡΙΕΣ")