ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 225 .000 ! !

Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014

Η ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΗΣ ΑΦΕΤΗΡΙΑΣ ΤΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ ΔΡΟΜΟΥ & Η ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ

  • γράφει και παρεμβαίνει ο  Γιώργος Π. Κόλλιας
Προσθήκη λεζάντας
Όπως έγραφα σε προηγούμενο άρθρο μου με τίτλο «ΟΙ ΑΘΛΗΤΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ & Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΒΑΡΝΑΒΑ» (διαβάστε ΕΔΩ), «….ως ενεργός πολίτης σκοπεύω να απευθυνθώ στον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής,  για την εξωφρενική κωλυσιεργία των Υπηρεσιών του, για μια επείγουσα επιθεώρηση, όπως – φαντάζομαι πως θα - έχει επισημάνει στα έγγραφα που έχει αποστείλει ο Δήμος Μαραθώνα….».
Επειδή μέχρι τούτη την στιγμή δεν έχω καμία πληροφόρηση σχετικά με το αν έκανε τον έλεγχο η αρμόδια Επιτροπή (κάτι που αν είχε γίνει, φαντάζομαι, θα το είχα μάθει), ούτε πότε και αν προγραμματίζεται ο εν λόγω έλεγχος, απέστειλα στον Γενικό Γραμματέα Περιφέρειας Αττικής κ. Αγγελάκα την παρακάτω επιστολή, ζητώντας την επίσπευση των διαδικασιών ελέγχου:

Κύριε Γενικέ Γραμματέα
Όπως ενδεχόμενα να γνωρίζετε στον Δήμο Μαραθώνα, του οποίου είμαι δημότης, έχει προκύψει σχεδόν από την ανάληψη των καθηκόντων της νέας Δημοτικής αρχής, ένα σημαντικό ζήτημα, που έχει να κάνει με το κλειστό γήπεδο της Αφετηρίας Μαραθωνίου Δρόμου, το οποίο χρησιμοποιείται ως αίθουσα συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, διότι δεν είχε αδειοδοτηθεί ποτέ για αθλητική χρήση, με ευθύνη της προηγούμενης Δημοτικής αρχής.
Μετά από αίτημα του Δήμου Μαραθώνα η Υπηρεσία σας απάντησε, με το 57136/14 έγγραφο, ότι «…επειδή ποτέ κατά το παρελθόν δεν είχε χορηγηθεί άδεια λειτουργίας από την Υπηρεσία μας στον υπόψη αθλητικό χώρο (σ.σ. Κλειστή Αίθουσα Αφετηρίας Μαραθωνίου Δρόμου), δεν υπάγεται στην προαναφερόμενη ΚΥΑ που παρατείνει τις υφιστάμενες άδειες λειτουργίας, ενώ δεν προβλέπει τη χορήγηση άδειας λειτουργίας χωρίς τη διενέργεια ελέγχου από την αρμόδια Επιτροπή Ελέγχου Καταλληλότητας Αγωνιστικών Χώρων και Αθλητικών Εγκαταστάσεων Π.Ε. Ανατολικής Αττικής», όπως με πληροφόρησε με έγγραφό του ο Δήμος.
Επειδή οι καιρικές συνθήκες, λόγω του χειμώνα, επιδεινώνονται και η χρήση του συγκεκριμένου χώρου ως προπονητηρίου, είναι αναγκαία κι επειδή, τουλάχιστον μέχρι και την 14/1/2014, όπως με πληροφόρησε ο Δήμος Μαραθώνα, δεν είχε μεταβεί για τον έλεγχο του αθλητικού χώρου η αρμόδια επιτροπή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, που συστάθηκε με την 41588/34418, 41246/34116, 41055/33957, 34126/28192 (Α.Δ.Α. BΛΩΒΟΡ1Κ-ΜΝΞ)    απόφαση του Γ.Γ.Α.Δ.Α. και τροποποιήθηκε με την 45445/37296/28-08-2013 (ΑΔΑ: ΒΛΩΝΟΡ1Κ-Α18) απόφαση του Γ.Γ.Α.Δ.Α., παρακαλώ να ενεργήσετε τα δέοντα για την κατά τον δυνατόν συντομότερη μετάβαση της Επιτροπής.
Θεωρώ απαράδεκτη την μεγάλη αυτή καθυστέρηση στην πραγματοποίηση του ελέγχου, την στιγμή που αθλητές και μάλιστα μικρά παιδιά, στερούνται ενός κλειστού χώρου άθλησης εν μέσω χειμώνα. Όταν μάλιστα, όπως ο Δήμος Μαραθώνα με πληροφόρησε, οι αρμόδιοι του Δήμου μας είναι σε συνεχή επαφή με τις Υπηρεσίες σας και ζητούν τον άμεσο έλεγχο της κλειστής αίθουσας της Αφετηρίας του Μαραθωνίου Δρόμου και των άλλων αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου.
Κύριε Γενικέ
Πιστεύω ότι θα ενεργήσετε ώστε να πραγματοποιηθεί ο επιβαλλόμενος έλεγχος άμεσα, προκειμένου  να πάψει η σχετική εκκρεμότητα.
                                                                                  Με ιδιαίτερη εκτίμηση
                                                                                    Γιώργος Π. Κόλλιας

Εννοείται ότι θα υπάρξει νέα ανάρτηση, εφ΄ όσον υπάρξει απάντηση, ή αν υπάρξουν εξελίξεις στο ζήτημα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΛΙΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ/Η ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝ. ΑΡΧΗΣ" ΕΚΛΕΙΣΕ
ΨΗΦΟΙ: ΑΠΟΛΥΤΑ ΝΑΙ: 2 (3,2%) - ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ: 4 (4,8%) - ΑΠΟΛΥΤΑ ΟΧΙ: 51 (82,3% - ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ: 4 (6,5%) - ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΚΟΜΗ: 2 (3,2%).
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΑ: ΑΠΟΛΥΤΑ & ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ: 8% - ΑΠΟΛΥΤΑ & ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ: 88,8%

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟΝ ΒΑΡΝΑΒΑ" ΕΚΛΕΙΣΕ.

ΨΗΦΟΙ: ΝΑΙ: 26 (84%) - ΟΧΙ:
5 (16%)

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ. ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΡ ή ΚΑΤΑ;" ΕΚΛΕΙΣΕ.
ΨΗΦΟΙ:
ΚΑΤΑ ΤΟΥ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2": 26 (52%)
ΥΠΕΡ ΤΟΥ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2"
: 24 (48%)
ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙ: 22 (58%)
ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ: 16 (42%)

(βλέπε στην στήλη "ΨΗΦΟΦΟΡΙΕΣ")