ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 225 .000 ! !

Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014

Η ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑ ΜΕ ΤΗΝ "ΝΕΑ ΟΔΟ Α.Ε." ΚΑΙ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

  • γράφει και παρεμβαίνει ο Γιώργος Π. Κόλλιας
Στα πλαίσια της αντίληψής μου ότι «ενεργός πολίτης» δεν σημαίνει «πολίτης που κρίνει», αλλά «πολίτης που παρεμβαίνει», απέστειλα στην «Νέα Οδό Α.Ε.» επιστολή (διαβάστε ΕΔΩ) με την οποία επισήμαινα την έλλειψη διαγράμμισης του παράλληλου οδικού δικτύου (φανάρια «Ζούρα» στο Πολυδένδρι και «κόμβος Κρυονερίου» στον Αγ. Στέφανο)), όσον αφορά το τμήμα του για το οποίο είναι υπεύθυνη η συγκεκριμένη εταιρία, απαιτώντας την άμεση διαγράμμιση.
Από την «Νέα Οδό Α.Ε.» έλαβα την εξής επιστολή:

Αξιότιμε κύριε Κόλλια,
Σας ευχαριστούμε πολύ για το χρόνο που διαθέσατε να μας εκφράσετε εγγράφως τις υποδείξεις σας.
H Νέα Οδός, έπειτα από την υπογραφή σχετικής Σύμβασης Παραχώρησης με το Ελληνικό Δημόσιο, η οποία και κυρώθηκε από τη Βουλή των Ελλήνων (κυρωτικός νόμος 3555/ 2007 όπως αυτός τροποποιήθηκε με το Ν.4219/2013), έχει αναλάβει μεταξύ άλλων το αποκλειστικό δικαίωμα λειτουργίας, συντήρησης και διαχείρισης του Αυτοκινητοδρόμου ΠΑΘΕ, από τον Α/K Μεταμόρφωσης έως τη Σκάρφεια Φθιώτιδας.
 Στρατηγικός μας στόχος, πέραν της απόλυτης κάλυψης των συμβατικών μας υποχρεώσεων, είναι η παροχή των υψηλότερων δυνατών επιπέδων οδικής ασφάλειας σε συνδυασμό με ποιοτικές υπηρεσίες εξυπηρέτησης.
Στο πλαίσιο αυτό και σε ότι αφορά στις υποδομές του Έργου Παραχώρησης, εκτελούμε σε περιοδική βάση τεχνικές επιθεωρήσεις με εξειδικευμένο προσωπικό, ενώ καθημερινός έλεγχος πραγματοποιείται και από τα περίπολα οδικής ασφάλειας της εταιρείας μας  σε όλο το μήκος του αυτοκινητοδρόμου, καθώς και στα τμήματα του δευτερεύοντος δικτύου που ανήκουν στο Έργο μας.
Με άξονα αυτούς τους έλεγχους, αλλά και το σύνολο των αναγκών του Έργου, δρομολογούνται όλες οι απαραίτητες ενέργειες και επεμβάσεις και πραγματοποιούνται πλήθος προγραμματισμένων, αλλά και έκτακτων εργασιών συντήρησης.  Ειδικότερα, για τα συγκεκριμένα σημεία που μας υποδείξατε, ήδη έχουν δρομολογηθεί επιπρόσθετες εργασίες, οι οποίες και θα πραγματοποιηθούν σε εύλογο χρονικό διάστημα. 
Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή πληροφορία χρειασθείτε.
Με τιμή,
Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών
Νέα Οδός

Οφείλω να πω ότι η απάντηση της συγκεκριμένης εταιρίας ήταν άμεση, όχι όμως ικανοποιητική. Δεν με ικανοποιεί, σε καμία περίπτωση πως «…για τα συγκεκριμένα σημεία που μας υποδείξατε, ήδη έχουν δρομολογηθεί επιπρόσθετες εργασίες, οι οποίες και θα πραγματοποιηθούν σε εύλογο χρονικό διάστημα….». Όπως στην επιστολή μου είχα επισημάνει χωρίς την διαγράμμιση του σημείου (διασταύρωση με φανάρια) ο κίνδυνος συγκρούσεων είναι υπαρκτός. Προσωπικά μάλιστα είχα μια ανάλογη εμπειρία, στα φανάρια «Ζούρα» στο Πολυδένδρι  και χάρη στο γεγονός ότι εγώ και ο άλλος οδηγός ενεργήσαμε άμεσα και με ταχύτητα, αποφεύχθηκε η σύγκρουση. Κατά συνέπεια η πολυτέλεια του «εύλογου χρόνου» δεν υπάρχει, αλλά απαιτούνται άμεσες ενέργειες.
Γι΄ αυτό απέστειλα νέα επιστολή στην εταιρία επισημαίνοντας τα προαναφερόμενα.
Η επιστολή έχει ως εξής:

Αξιότιμοι κύριοι υπεύθυνοι
Ευχαριστώ κι εγώ για την απάντησή σας και την περιγραφή των υποχρεώσεών σας, καθώς και των ενεργειών στις οποίες προβαίνετε στα πλαίσια αυτών.
Φοβάμαι, όμως, ότι δεν έγινε αντιληπτό από μέρους σας το νόημα της προηγούμενης επιστολής μου, την οποία σας επισυνάπτω εκ νέου.
Αναφέρομαι στους κινδύνους που συνεπάγονται για την σωματική ακεραιότητα των διερχομένων - ένας εκ των οποίων, σε καθημερινή βάση είμαι κι εγώ και άρα έχω έννομο συμφέρον διεκδίκησης- και την απόλυτη ευθύνη σας  για όποιο ατύχημα ενδεχόμενα προκύψει, στα σημεία αυτά, σε εμένα, τα μέλη της οικογένειάς μου και τους συμπολίτες μου, κατοίκους της Βορειανατολικής Αττικής και για όποιες συνέπειες έχει αυτό (σωματικές βλάβες, υλικές ζημιές κ.λ.π.), εφ΄ όσον δεν προχωρήσετε ΑΜΕΣΑ και χωρίς καμία χρονοκαθυστέρηση, στην διαγράμμιση των σημείων αυτών.
Συνεπώς η απάντησή σας πως «για τα συγκεκριμένα σημεία που μας υποδείξατε, ήδη έχουν δρομολογηθεί επιπρόσθετες εργασίες, οι οποίες και θα πραγματοποιηθούν σε εύλογο χρονικό διάστημα», δεν με ικανοποιεί, δεδομένου ότι δεν επιλύει το πρόβλημα.
Πλέον αυτών δεν μου γνωρίσατε εγγράφως το χρονοδιάγραμμα εκτέλεσης των προαναφερομένων εργασιών, όπως σας ζητούσα με την επιστολή μου, ώστε να μπορώ να δεχθώ ότι όντως «έχουν δρομολογηθεί οι επιπρόσθετες εργασίες», κατά τους ισχυρισμούς σας.
Σε κάθε περίπτωση επανέρχομαι στο αρχικό μου αίτημα και παρακαλώ να ενεργήσετε ΑΜΕΣΑ στα πλαίσια των συμβατικών υποχρεώσεών σας.

Γιώργος Π. Κόλλιας
Ενεργός Πολίτης

Παράλληλα απέστειλα επιστολή και στον αρμόδιο Υπουργό ζητώντας του να αναλάβει τις ευθύνες της Πολιτείας και να υποχρεώσει την εν λόγω εταιρία, αν δεν προχωρήσει άμεσα στην διαγράμμιση των δύο κόμβων, όπως έχει υποχρέωση από την σύμβαση παραχώρησης.
Η επιστολή:

Κύριε Υπουργέ
Σας κοινοποιώ αλληλογραφία μου, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, με την εταιρία «ΝΕΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.», η οποία εκμεταλλεύεται το οδικό δίκτυο Αθήνα – Σκάρφεια.
Όπως θα διαπιστώσετε αναφέρομαι σε δύο επικίνδυνα σημεία κόμβων, για τους οποίους την ευθύνη έχει η εν λόγω εταιρία.
Από την αλληλογραφία προκύπτει σαφώς ότι η «ΝΕΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.» δεν σκοπεύει στην ΑΜΕΣΗ αποκατάσταση των σημείων αυτών, αλλά παραπέμπει σε προγραμματισμένα για το μέλλον έργα.
Επειδή, όμως, οι κίνδυνοι ατυχημάτων στα εν λόγω σημεία δεν είναι μελλοντικοί, αλλά καθημερινοί, θεωρώ ότι έχετε την ευθύνη, ως εποπτεύοντες, να υποχρεώσετε την συγκεκριμένη εταιρία να προβεί σε ΑΜΕΣΗ ΔΙΑΓΡΑΜΜΙΣΗ του οδοστρώματος στα σημεία αυτά, σε αντίθετη περίπτωση αναλαμβάνετε εσείς την ευθύνη για όποιο ατύχημα προκληθεί και για όποιες συνέπειες θα έχει αυτό για την ζωή των διερχομένων.
Θα ήθελα μια απάντηση σχετικά με το τι σκοπεύετε να πράξετε προς την κατεύθυνση αντιμετώπισης του προβλήματος.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΛΛΙΑΣ

Εννοείται ότι αφ΄ ενός μεν θα παρακολουθώ το ζήτημα συνεχίζοντας την πίεση προς την εταιρία και ενημερώνοντας παράλληλα το αντίστοιχο Υπουργείο, αφ΄ ετέρου θα αναρτώ στο διαδίκτυο κάθε εξέλιξη (απάντηση της εταιρίας κ.λ.π.), έτσι ώστε όσοι ενδιαφερόμενοι πολίτες να ενημερώνονται για τις όποιες εξελίξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΛΙΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ/Η ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝ. ΑΡΧΗΣ" ΕΚΛΕΙΣΕ
ΨΗΦΟΙ: ΑΠΟΛΥΤΑ ΝΑΙ: 2 (3,2%) - ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ: 4 (4,8%) - ΑΠΟΛΥΤΑ ΟΧΙ: 51 (82,3% - ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ: 4 (6,5%) - ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΚΟΜΗ: 2 (3,2%).
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΑ: ΑΠΟΛΥΤΑ & ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ: 8% - ΑΠΟΛΥΤΑ & ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ: 88,8%

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟΝ ΒΑΡΝΑΒΑ" ΕΚΛΕΙΣΕ.

ΨΗΦΟΙ: ΝΑΙ: 26 (84%) - ΟΧΙ:
5 (16%)

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ. ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΡ ή ΚΑΤΑ;" ΕΚΛΕΙΣΕ.
ΨΗΦΟΙ:
ΚΑΤΑ ΤΟΥ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2": 26 (52%)
ΥΠΕΡ ΤΟΥ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2"
: 24 (48%)
ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙ: 22 (58%)
ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ: 16 (42%)

(βλέπε στην στήλη "ΨΗΦΟΦΟΡΙΕΣ")