ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 225 .000 ! !

Παρασκευή, 19 Δεκεμβρίου 2014

ΔΙΑΓΡΑΜΜΙΣΗ ΚΟΜΒΩΝ ΠΟΛΥΔΕΝΔΡΙΟΥ & ΑΓ. ΣΤΕΦΑΝΟΥ: ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

  • γράφει και παρεμβαίνει ο Γιώργος Π. Κόλλιας
Όσοι αναγνώστες παρακολουθούν τακτικά τις αναρτήσεις αυτού του blog προφανώς θα γνωρίζουν πως, εδώ και καιρό, έχω ξεκινήσει μια πρωτοβουλία για την διαγράμμιση των κόμβων Πολυδενδρίου και Αγ. Στεφάνου του, παράλληλου της Εθνικής Οδού, δρόμου, σημεία στα οποία αρμοδιότητα έχει η εταιρία εκμετάλλευσης της Εθνικής  Οδού «ΝΕΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.».
Αφού απέστειλα στην εταιρία επιστολή (ΕΔΩ η επιστολή) με την οποία απαιτούσα ΑΜΕΣΗ αποκατάσταση των διαγραμμίσεων στα πιο πάνω σημεία, αφού η έλλειψή τους δημιουργεί σοβαρότατους κινδύνους για τα διερχόμενα οχήματα (σύγκρουση κ.λ.π.) και καθιστούσα την εν λόγω εταιρία υπόλογη για κάθε πρόβλημα που ενδεχόμενα θα προκύψει στα σημεία αυτά, δεδομένου ότι πλέον ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, ανέμενα τις σχετικές κινήσεις.
Η «ΝΕΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.» απάντησε άμεσα, πλην όμως, όχι ικανοποιητικά (ΕΔΩ η απάντηση) και πάντως από την απάντηση δεν προέκυπτε ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ, ούτε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα εκτέλεσης των εργασιών, αλλά μια γενικόλογη αναφορά σε «προγραμματισμένες εργασίες».
Όπως ήταν αυτονόητο απευθύνθηκα με επιστολή μου στο αρμόδιο Υπουργό ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΔΙΚΤΥΩΝ (ΕΔΩ η επιστολή) στο οποίο κοινοποιούσα την αλληλογραφία και ζητούσα την ΑΜΕΣΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ του, καθιστώντας τον κι αυτόν υπεύθυνο για όποιο ατύχημα προκύψει στα συγκεκριμένα σημεία, εφ΄ όσον δεν πράξει προς την κατεύθυνση της πραγματοποίησης των απαραίτητων εργασιών.
Από το Υπουργείο επέδειξε γρήγορα αντανακλαστικά και υπήρξε ΑΜΕΣΗ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ των Υπηρεσιών του. Με αυστηρό έγγραφο της αρμόδιας  Υπηρεσίας του Υπουργείου (ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΥΠΟΔΟΜΩΝ - ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΣΥΓΚ/ΚΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ - ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ  ΛΣΕΠ - ΤΜΗΜΑ : ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ), προς την «ΝΕΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.». αφού της υπενθυμίζει τις συμβατικές της υποχρεώσεις, ζητά την ΑΜΕΣΗ εκτέλεση των εργασιών διαγράμμισης στους κόμβους Πολυδενδρίου και Αγ. Στεφάνου.
Το έγγραφο του Υπουργείου έχει ως εξής:

Σας διαβιβάζουμε το παραπάνω σχετικό έγγραφο του κ. Κόλλια Γεωργίου που μας εστάλη από το γραφείο κ. Υπουργού, αναφορικά με το πρόβλημα που εντοπίζεται στην απουσία διαγράμμισης του οδοστρώματος εντός των ορίων του Έργου Παραχώρησης και στην εξαιτίας αυτής πιθανή πρόκληση κινδύνων στην κυκλοφορία.

Σας υπενθυμίζουμε εν προκειμένω ότι σύμφωνα με το άρθρο 4.3 της ΣΠ σας έχει ανατεθεί το αποκλειστικό δικαίωμα λειτουργίας, συντήρησης και εκμετάλλευσης με την επιβολή και είσπραξη Διοδίων Τελών του Έργου Παραχώρησης.
Ήτοι ενδεικτικά και όχι περιοριστικά έχετε αναλάβει αποκλειστικά με δικές σας δαπάνες και κίνδυνο να συντηρήσετε το Έργο σε όλη τη διάρκεια της Περιόδου Παραχώρησης (άρθρο 4.4.1 (ν)).
Επιπλέον σύμφωνα με το άρθρο 23 της ΣΠ έχετε την υποχρέωση να τηρείτε τις ελάχιστες απαιτήσεις λειτουργίας και συντήρησης που περιλαμβάνονται στην Σύμβαση, στην ΕΣΥ και στα Εγχειρίδια Λειτουργίας και Επιθεώρησης και Συντήρησης και να λαμβάνετε όλα τα κατάλληλα μέτρα για να εξασφαλίζεται η ασφαλής, εύρυθμη και σε υψηλό επίπεδο εξυπηρέτησης των Χρηστών λειτουργία του Έργου.
Μετά τα παραπάνω παρακαλούμε να προβείτε στην άμεση αποκατάσταση της διαγράμμισης του δικτύου σύμφωνα με τις συμβατικές σας υποχρεώσεις.
Εννοείται πως θα παρακολουθώ την πορεία υλοποίησης των απαραίτητων έργων και θα ενημερώνω για κάθε εξέλιξη.
Το σημαντικό είναι πως όταν ο Πολίτης είναι Ενεργός, υπάρχουν πολλές πιθανότητες κάτι να γίνει προς την επιθυμητή κατεύθυνση. Ας σταματήσουμε, λοιπόν, τον «ωχαδερφισμό» και το «εγώ θα βγάλω το φίδι από την τρύπα» και ας αρχίσουμε να «βγάζουμε φίδια από τις τρύπες τους» όλοι μας.

Αν το κάνουμε ένα είναι σίγουρο: ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΦΙΔΙΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΛΙΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ/Η ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝ. ΑΡΧΗΣ" ΕΚΛΕΙΣΕ
ΨΗΦΟΙ: ΑΠΟΛΥΤΑ ΝΑΙ: 2 (3,2%) - ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ: 4 (4,8%) - ΑΠΟΛΥΤΑ ΟΧΙ: 51 (82,3% - ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ: 4 (6,5%) - ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΚΟΜΗ: 2 (3,2%).
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΑ: ΑΠΟΛΥΤΑ & ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ: 8% - ΑΠΟΛΥΤΑ & ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ: 88,8%

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟΝ ΒΑΡΝΑΒΑ" ΕΚΛΕΙΣΕ.

ΨΗΦΟΙ: ΝΑΙ: 26 (84%) - ΟΧΙ:
5 (16%)

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ. ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΡ ή ΚΑΤΑ;" ΕΚΛΕΙΣΕ.
ΨΗΦΟΙ:
ΚΑΤΑ ΤΟΥ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2": 26 (52%)
ΥΠΕΡ ΤΟΥ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2"
: 24 (48%)
ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙ: 22 (58%)
ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ: 16 (42%)

(βλέπε στην στήλη "ΨΗΦΟΦΟΡΙΕΣ")