ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 225 .000 ! !

Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2007

ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΒΑΡΝΑΒΑ: ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ, ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΕΣ & ΑΛΗΘΕΙΕΣ

Μια «αλληλογραφία» στο Internet ανάμεσα σε έναν Κοινοτικό Σύμβουλο και Εθελοντή Πυροπροστασίας και τον Πρόεδρο ενός Συλλόγου που συσπειρώνει ένα μέρος των νέων κατοίκων του Βαρνάβα. Παρατίθενται όλα τα κείμενα για να μπορούν να βγουν σωστά συμπεράσματα.

Την Παρασκευή 10 Αύγουστου 2007 στο Βlog του «Συλλόγου Νέων Κατοίκων Βαρνάβα» και σαν υστερόγραφο σε άρθρο με τίτλο «ΕΠΟΙΚΟΔΟΜΗΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ» δημοσιεύθηκε το εξής κείμενο:

Εθελοντικές Ομάδες Πυροπροστασίας Βαρνάβα?
Αισθανόμαστε την υποχρέωση να επαναλάβουμε τις θέσεις και απόψεις του Συλλόγου μας, σχετικά με το θέμα της Πυροπροστασίας.
Είναι όχι μόνο σωστό, αλλά και αναγκαίο, να υπάρχει μία και μόνο ομάδα πυροπροστασίας, η οποία να υπάγεται απ΄ ευθείας στην Κοινοτική Αρχή.
Κάθε τι άλλο, είναι, είτε για να εξυπηρετήσει άλλους σκοπούς, είτε απλά αδόκιμο και εσφαλμένο.
Το πλέον όμως αξιοπερίεργο είναι, να βλέπει κανείς τα ίδια ονόματα ( όνομα) και στην μία ομάδα και στην άλλη!!
Παράδειγμα εθελοντής δασοπυροσβέστης Ν. Βούλγαρης Πρόεδρος Κοινότητας.
Ασφαλώς κάποιος θα πρέπει να δώσει κάποια ερμηνεία!!


Στις 15 Αύγουστου 2007 (11:34 μ.μ.) έκρινα σκόπιμο να απαντήσω στο παραπάνω κείμενο, δεδομένου του ότι αναπτύχθηκε μια παραφιλολογία αμφισβήτησης των προθέσεων των Ενεργών Πολιτών που απαρτίζουν την Εθελοντική Ομάδα Πυροπροστασίας Βαρνάβα.
Η απάντησή μου είχε ως εξής:

Προφανώς υπάρχει ένα μεγάλο μπέρδεμα με τις "δύο" Ομάδες Πυροπροστασίας. Από κάποιους σκόπιμο, από άλλους όχι.
Τελευταία διευκρίνηση και όποιος πραγματικά θέλει θα καταλάβει.
Η Εθελοντική Ομάδα Πυροπροστασίας Βαρνάβα δημιουργήθηκε λόγω της αδυναμίας της Κοινότητας να οργανώσει τέτοια Ομάδα. Είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι και σήμερα (15 Αυγούστου 2007) ΜΟΝΟ η Ομάδα μας ΦΥΛΑΕΙ ΤΗΝ ΝΥΧΤΑ ΤΟ ΔΑΣΟΣ.
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ. Έχουμε από την πρώτη στιγμή θέσει τις δυνάμεις μας στην διάθεση της Κοινότητας. Ακόμη περιμένουμε κάποια συγκεκριμένη κίνηση.
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΗ. Συμμετέχουν σύμβουλοι και πολίτες από ΟΛΕΣ τις Κοινοτικές Παρατάξεις.
ΕΙΝΑΙ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ. Χωρίς καμία ενίσχυση από κανέναν φορέα ΚΑΙ μπλουζάκια προμηθευτήκαμε ΚΑΙ φάρους διαθέτουμε ΚΑΙ Κάρτα Εθελοντή έχουμε ΚΑΙ φυλλάδιο ενημερωτικό ετοιμάζουμε ΚΑΙ blog στο Διαδίκτυο διαθέτουμε.
Στόχος μας είναι να εξελιχθεί σε σωματείο ΠΡΟΛΗΨΗΣ & ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΦΥΣΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ.
Τώρα που είναι ο κομματισμός, ποιοι περιορίζονται στις εντυπώσεις και ποιοι δρουν πραγματικά ας το κρίνει ο κάθε ΚΑΛΟΠΙΣΤΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ.
Παράξενη η αντίληψη κάποιων για τους φορείς κοινωνικής δράσης.
Υ.Γ. Αν ακολουθήσω την λογική κάποιων μήπως θα έπρεπε να ρωτήσω ποια σκοπιμότητα (κομματική ή παραταξιακή) υπηρετεί ο Σύλλογός σας; Δεν το κάνω γιατί εγώ έχω άλλη αντίληψη για τους μαζικούς φορείς.


Την επόμενη ημέρα (16 Αύγουστου 2007-12:33 μ.μ.) ο κ. Κατσαφάδος, Πρόεδρος του Συλλόγου Νέων Κατοίκων προσπάθησε να απαντήσει με ένα υβριστικό κείμενο, μέσα από το οποίο περνά την αντίληψή του - και των περί αυτόν - για την κοινωνική δράση, τους μαζικούς φορείς και την ουσία των πραγμάτων. Το κείμενο έχει ως εξής:

ΜΠΕΡΔΕΜΑΤΑ
Χωρίς αμφιβολία υπάρχει μεγάλο μπέρδεμα από κάποιους και βέβαια αυτό είναι χωρίς αμφιβολία σκόπιμο.
Αυτό το ¨μπέρδεμα¨ εμάς μας στενοχωρεί, μας βρίσκει αντίθετους και καλό θα ήταν να μην έχει γίνει και σε κάθε περίπτωση αυτοί που ¨μπέρδεψαν¨ τα πράγματα θα πρέπει να τα ξεμπερδέψουν¨. Θα είναι προσφορά στον τόπο, ποτέ δεν είναι αργά.
Εμείς πιστεύουμε ότι όλοι στο βάθος και τον τόπο τους αγαπούν και τις αγνές προθέσεις τις έχουν, μόνο που στην πορεία χάνουν αυτή την αγνότητα και γι΄ αυτό δημιουργείται και το μπέρδεμα.
Πράγματι είναι πολύ ¨παράξενη η αντίληψη κάποιων για τους φορείς κοινωνικής δράσης¨.
Μόνο έτσι εξηγείται το γεγονός ότι κάποιοι επιχειρούν να προσπεράσουν τα γεγονότα , σαν να μην υπάρχουν, όπως λ.χ.
Είναι γεγονός ότι υπάρχουν δύο (και όχι ¨δύο¨) εθελοντικές ομάδες πυροπροστασίας.
Μία είναι αυτή που ο Πρόεδρος της Κοινότητας Νικόλαος Βούλγαρης κατήρτισε και οργάνωσε αποτελούμενη (εκτός από τον ίδιο που είναι ο επικεφαλής) από 30 ακόμη εθελοντές και η ομάδα αυτή ανακοινώθηκε με την υπ΄αρ. 1390/1-5-07 ανακοίνωση του Προέδρου της Κοινότητας (αρ. Πρωτ. 1852/6-7-2007).
Η άλλη ομάδα είναι αυτή που οι αντιπολιτευόμενοι σύμβουλοι (Γ. Κόλλιας, Π. Στάμου, Σ. Αυγέρης, Π. Τσιμίνης) ανακοίνωσαν ότι έχουν καταρτίσει και οργανώσει, αποτελούμενη από τους ίδιους και από άλλα ονόματα που περιλαμβάνει η σχετική ανακοίνωση.
Αυτό λοιπόν (η ύπαρξη δύο ομάδων) δεν είναι μπέρδεμα σκόπιμο ή όχι, είναι γεγονός αναμφισβήτητο, σίγουρα όμως προκαλεί ¨μπέρδεμα¨ στα πράγματα και καλό θα είναι να γίνει το σχετικό ¨ξεμπέρδεμα¨ για το καλό του τόπου.
Είναι γεγονός ότι τα πιο πάνω έχουν απασχολήσει επανειλημμένα το Κοινοτικό Συμβούλιο ως πεδίο και αντικείμενο αντιπολιτευτικής αντιπαράθεσης.
Είναι γεγονός ότι υπάρχει αντίφαση στο σύνολο λόγων και έργων όταν λ.χ. προβάλλεται ισχυρισμός ότι δήθεν ¨έχει τεθεί από την αρχή στη διάθεση της Κοινότητας …κ.λ.π.¨, ενώ συγχρόνως είναι δεδομένο ότι από την αρχή αντί να απαρτισθεί μία ενιαία ομάδα οργάνωσης και εποπτείας της κοινότητας (στην οποία και να ενταχθεί οποιοσδήποτε εθελοντής ενεργός πολίτης), αντίθετα η δεύτερη αυτή ομάδα κινείται και οργανώνεται αυτόνομα και έξω από τον κοινοτικό προγραμματισμό και δράση.
(Αν αυτά δεν αποτελούν αντιπολιτευτική κίνηση, αναρωτιέμαι τι θα μπορούσε τέλος πάντων να χαρακτηρισθεί ως αντιπολιτευτική κίνηση).
Πιστεύω ότι ένα είναι βέβαιο, ότι τέτοιες κινήσεις δεν βοηθάνε το καλό και το συμφέρον του τόπου, αντίθετα το υπονομεύουν (έστω και χωρίς συγκεκριμένη πρόθεση).
Βεβαίως και θα πρέπει να κρίνει ο ΚΑΛΟΠΙΣΤΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ όλα τα πιο πάνω, όπως θα πρέπει να κρίνει και αν λ.χ. η εξασφάλιση (μετά από αγώνα και προσπάθεια του Συλλόγου) πίστωσης 20.000,00 ευρο για αντιμετώπιση ζητημάτων πολιτικής προστασίας είναι γεγονός και δράση ή είναι ¨εντυπώσεις¨, κ.λ.π. (ας μας πει λοιπόν ο ¨καλόπιστος πολίτης¨ ποιοι δρουν πραγματικά και ποιοι κάνουν κινήσεις για εντυπώσεις).
Αοριστίες και γενικοί αφορισμοί (υπαινιγμοί) χωρίς καμία τεκμηρίωση, του τύπου:
¨αν ακολουθήσω τη λογική κάποιων μήπως θα έπρεπε να ρωτήσω ποια σκοπιμότητα (κομματική ή παραταξιακή) υπηρετεί ο Σύλλογος σας ; ¨κ.λ.π.
δεν μας αγγίζουν (το επαναλαμβάνω για μια φορά ακόμη) και ούτε θα έπρεπε να τους χρησιμοποιεί κανείς γιατί εκτίθεται ο ίδιος ανεπανόρθωτα..
Έστω και με την πιο πάνω υπεκφυγική μορφή η ερώτηση έγινε και βέβαια η ΑΠΑΝΤΗΣΗ είναι και γνωστή και δεδομένη , στηρίζεται δε και προκύπτει από την ίδια την πραγματική δράση και το έργο του Συλλόγου. Ο Σύλλογος όχι μόνο δεν υπηρετεί οποιαδήποτε κομματική ή παραταξιακή σκοπιμότητα, αλλά είναι πέρα και πάνω από κόμματα και παρατάξεις και μικροπολιτικές αντιπαραθέσεις, αυτά τα χαρίζουμε σε άλλους.
Μοναδικό κόμμα και παράταξη του Συλλόγου είναι ο τόπος και ο κόσμος του Βαρνάβα και οτιδήποτε αφορά στον Πολιτισμό και το Περιβάλλον, τίποτε περισσότερο, τίποτε λιγότερο.
Αυτά και όπως έχουμε ξαναπεί, καλά είναι να προσέχει κανείς όταν θέλει να πετάξει λάσπη κατά του Συλλόγου (δεν κολλάει με τίποτα και γυρίζει πίσω).
Κατά τα λοιπά αφού επισημάνουμε ότι ουδεμία απάντηση δίνεται επί των θεμάτων ουσίας και στο ερώτημα πως γίνεται να υπάρχουν άνθρωποι (και ιδιαίτερα ο Πρόεδρος της Κοινότητας) και στη μία και στην άλλη ομάδα, οι οποίες βέβαια ομάδες είναι δύο και όχι μία, θα είχε ενδιαφέρον να ακούσουμε και την ερμηνεία της άλλης πλευράς!
Για τα περί φύλαξης την νύχτα θα επισημάνουμε μόνο ότι σύμφωνα με τους ειδικούς (ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ) η παρατήρηση κατά τη διάρκεια της νύκτας δεν βοηθάει ούτε στην πρόληψη ούτε στην αντιμετώπιση. Την ημέρα είναι που χρειάζεται επιφυλακή και παρατήρηση, δεδομένου ότι τη νύχτα όταν γίνει αντιληπτή από απόσταση η φωτιά σημαίνει ότι έχει πάρει τέτοιες διαστάσεις, που είναι πλέον αργά.
Θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι ήδη έχουμε ασχοληθεί με το θέμα με αφορμή την αρχική ανακοίνωση περί εθελοντικών ομάδων δασοπροστασίας
(βλ. άρθρο ΠΡΑΣΙΝΕΣ, ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΓΑΛΑΖΙΕΣ ΦΩΤΙΕΣ της 4/7/2007)
Βαρνάβας 16-8-2007
ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΤΣΑΦΑΔΟΣ
Πρόεδρος Πολιτιστικού Περιβαλλοντικού Συλλόγου Νέων Κατοίκων Βαρνάβα


Στις 19 Αύγουστου 2007 - 10:01 μ.μ. έδωσα την τελευταία απάντηση, μόνο και μόνο για να ξεκαθαρίσω τα πράγματα, απέναντι σε όσους καλόπιστους διαβάζουν το εν λόγω Blog, η οποία ήταν η εξής:

Τελευταία επαφή με το blog σας για κάποιες απαντήσεις, απαραίτητες λόγω παραπληροφόρησης από τον κ. Πρόεδρο του Συλλόγου σας.
Τα γεγονότα έχουν ως εξής:
-ΠΡΩΤΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΘΗΚΕ Η ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΒΑΡΝΑΒΑ και μετά ο Πρόεδρος της Κοινότητας, σε αντιπερισπασμό, συγκρότησε την δική του.
-ΠΟΤΕ η Αντιπολίτευση δεν έθεσε τέτοια ζητήματα στο Κοινοτικό Συμβούλιο. ΠΑΝΤΑ ΤΕΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ για να κατηγορήσει την ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΒΑΡΝΑΒΑ.
-ΚΑΜΙΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα από την Κοινότητα. ΠΟΙΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ & ΔΡΑΣΗ;
-Η ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΒΑΡΝΑΒΑ διαθέτει 53 μέλη ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΟΙΝΟΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ.
-ΤΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΔΕΝ ΒΛΑΠΤΟΥΝ ΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ. Αν ήταν έτσι δεν θα υπήρχαν Μαζικοί Φορείς πουθενά, θα ήσαν όλοι "κάτω από την εποπτεία" του κάθε Δήμου ή Κοινότητας. Κι όμως υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες σ΄ όλη την Ελλάδα. ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ;
Τέλος δεν αισθάνομαι την ανάγκη να "απολογηθώ" σε κανέναν για την κοινωνική μου προσφορά. Όσοι είναι ενταγμένοι στην κοινωνία του Βαρνάβα με γνωρίζουν.
Και κάτι άλλο. Όταν θελήσω να κάνω αντιπολίτευση θα το κάνω χωρίς να κρύβομαι πίσω από "ομάδες" και "οργανώσεις".
Στηρίξτε κ. Πρόεδρε, την Τοπική Αρχή, όπως τόσο καλά κάνετε κι αφήστε την κακιά Αντιπολίτευση να "παίζει παιχνίδια", κατά την άποψή σας. Κριτής όλων μας ή Τοπική Κοινωνία του Βαρνάβα.
Λυπάμαι μόνο που θεώρησα ότι μπορεί να γίνει ένας καλόπιστος διάλογος.
Δεν θα σας ενοχλήσω πλέον.
Γράψτε ότι θέλετε


Και στις 21 Αύγουστου 2007 - 11:42 π.μ. πήρα από τον κ. Πρόεδρο του Συλλόγου Νέων Κατοίκων την παρακάτω απάντηση:

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΜΙΑ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Όσο και αν αυτό είναι κάτι που δεν μας ευχαριστεί, ούτε είναι κάτι που εμείς το επιδιώκουμε ή το προκαλούμε, είμαστε, για άλλη μια φορά, αναγκασμένοι να απαντήσουμε σε λασπολογίες και επιθέσεις, για να μη πλανώνται εσφαλμένες και βλαβερές εντυπώσεις.
κ. Κόλλια,
είναι πραγματικά λυπηρό, ένας κοινοτικός σύμβουλος (μάλιστα επικεφαλής της αντιπολίτευσης και διατελέσας πρόεδρος της κοινότητας) να ακολουθεί τόσο ολισθηρές και εσφαλμένες διαδρομές, σε θέματα που απαιτούν ουσιαστική αντιμετώπιση, που αφορούν σε ζωτικά συμφέροντα του τόπου και που κάθε άλλο προσφέρονται για συνθήματα και πολιτικολογία.
κ. Κόλλια,
το αν είναι τελευταία επαφή σας με το BLOG ή αν είναι προτελευταία (όπως ήταν και η προηγούμενη … ¨τελευταία¨ φορά) είναι θέμα δικό σας και μόνο δικό σας.
Οπωσδήποτε όμως το να εγκαταλείπει κανείς το πεδίο της συζήτησης με τέτοιο τρόπο, δηλ. χωρίς καμιά αναφορά στην ουσία, χωρίς επιχειρηματολογία και χωρίς στοιχεία, αλλά μόνο ρίχνοντας κάποια συνθήματα ή κορώνες χωρίς τεκμηρίωση (κάτι που θυμίζει το καλαμάρι που εκτοξεύει το μελάνι του για να θολώσει τα νερά πριν εξαφανιστεί) δεν είναι σίγουρα η πιο σοβαρή αντιμετώπιση.
Σε κάθε περίπτωση είναι εντελώς άδικη και απαράδεκτη, συγχρόνως δε και άκομψη και απρεπής η προσπάθεια σας να συκοφαντήσετε τον πρόεδρο του Συλλόγου.
Τέτοια προσπάθεια βέβαια δεν έχει ουδέ την ελάχιστη πιθανότητα ευδοκίμησης, αφού τα μέλη του Συλλόγου και γνωρίζουν και τιμούν τον Πρόεδρο τους, που εξέλεξαν ομόφωνα και με το 80% σχεδόν των ψήφων τους.
κ. Κόλλια
για ποια ¨παραπληροφόρηση¨ μιλάτε;
Απορώ πως (με ποιο δικαίωμα, ποια αρμοδιότητα και ποια πολιτική ή άλλη σκέψη) τολμάτε και μάλιστα χωρίς οποιοδήποτε στοιχείο ή τεκμηρίωση να επιχειρείτε τέτοιου είδους λασπολογία και μάλιστα με προσωπική αιχμή κατά του Προέδρου και με διάθεση προσωπικής δυσφήμησης του προς τα μέλη του Συλλόγου!
Ας έλθουμε όμως στα ΓΕΓΟΝΟΤΑ ας δούμε ποιος παραπληροφορεί ποιον!
Καλό θα ήταν όταν κάποιος αναφέρεται σε γεγονότα και λέγει ότι τα γεγονότα έχουν ως εξής, να αναφέρεται στα γεγονότα και μάλιστα σε όλα και όχι τα … μισά, χωρίς ερμηνείες και μάλιστα ερμηνείες υποκειμενικές και κατά το δοκούν.
1ο.Δεν γνωρίζω και δεν με ενδιαφέρει ποια ομάδα συγκροτήθηκε ΠΡΩΤΗ και ποια ΔΕΥΤΕΡΗ (σ΄αυτό ίσως μπορεί να σας απαντήσει ο Πρόεδρος της κοινότητας), αλλά δεν πιστεύω ότι αυτό έχει οποιαδήποτε σημασία ή αξία.
Το ΓΕΓΟΝΟΣ στην προκειμένη περίπτωση είναι ότι οι ΟΜΑΔΕΣ είναι ΔΥΟ (και όχι ¨δύο¨) ενώ θα έπρεπε να είναι μόνο μία και μάλιστα αυτή να είναι της κοινοτικής αρχής.
Όπως έχουμε δηλώσει και σε προηγούμενα σχόλια μας όταν –σύμφωνα με όσα ισχυρίζεστε- βλέπεις ή ¨πληροφορείσαι¨ ότι η Κοινότητα δεν μπορεί να δημιουργήσει Ομάδα Πυροπροστασίας, τότε δεν επιχειρείς να εκμεταλλευτείς το γεγονός για κάποιο πολιτικό όφελος, δεν διασπάς και πάνω απ΄ όλα δεν διαβάλλεις, αλλά προσφέρεσαι με κάθε τρόπο να την βοηθήσεις να δημιουργήσει.
2ο. Πράγματι, όπως ομολογείτε, ποτέ η Αντιπολίτευση δεν έθεσε τέτοια ζητήματα στο κοινοτικό Συμβούλιο και φυσικά αυτό αποτελεί ΓΕΓΟΝΟΣ και σ΄ αυτό ακριβώς συνίσταται η πλημμέλεια σας.
Ο ρόλος της Αντιπολίτευσης και του κάθε συμβούλου αυτός ακριβώς είναι, να θέσει και αυτά και οποιαδήποτε άλλα θέματα στο κοινοτικό Συμβούλιο και να επιδιώξει την αντιμετώπιση των θεμάτων αυτών μέσα από θεσμοθετημένα όργανα και διαδικασίες.
3ο. Αφού όπως ισχυρίζεστε καμιά ουσιαστική κίνηση πυροπροστασίας δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα και αφού αναρωτιέστε ποιος είναι ο προγραμματισμός και η δράση της Κοινότητας (θέμα στο οποίο ασφαλώς αρμοδιότερος να απαντήσει είναι ο πρόεδρος της κοινότητας), εγώ αναρωτιέμαι πότε (σε ποια ή ποιες συνεδρίαση -σεις) φέρατε θέμα στο κοινοτικό συμβούλιο προς συζήτηση και λήψη σχετικής απόφασης για να αντιμετωπισθεί αυτή ή ¨έλλειψη ή παράλειψη ουσιαστικών κινήσεων πυροπροστασίας¨ ή ¨προγραμματισμού δράσης¨. Κάτι τέτοιο θα ήταν η ενδεδειγμένη πολιτική κίνηση εκ μέρους ενός κοινοτικού συμβούλου (αυτό εγώ ονομάζω θετική και ουσιαστική αντιπολίτευση) και εξάλλου αυτό αποτελεί όχι μόνο πολιτική αλλά και νομική υποχρέωση σας (βλ. Δημ. & Κοιν. Κώδικα άρθρα 110 και 111).
Εσείς τι κάνατε αντ΄ αυτού;
Oπως ισχυρίζεστε ¨ποτέ η Αντιπολίτευση δεν έθεσε τέτοια ζητήματα¨ (ενώ είχε σαφή πολιτική και νομική υποχρέωση) και σκεφθήκατε να συγκροτήσετε … δική σας εθελοντική ομάδα πυροπροστασίας.
(Αυτό μπορούσαν να το κάνουν οποιοιδήποτε άλλοι αλλά όχι οι κοινοτικοί σύμβουλοι οι οποίοι έχουν υποχρέωση να κινούνται στα πλαίσια που τους χαράσσουν οι θεσμοί και οι νόμοι).
4ο. Το κατά πόσο αποτελείται η ομάδα σας από 53 ή άλλο αριθμό μελών ή αν προέρχονται τα μέλη από όλες τις παρατάξεις ή ακόμη αν έχετε περιλάβει σ΄αυτήν και άλλους (λ. χ. τον πρόεδρο της κοινότητας Νικόλαο Βούλγαρη, κ.ά.) που ανήκουν και στην άλλη ομάδα, δεν επηρεάζουν με οποιοδήποτε τρόπο ούτε τα ΓΕΓΟΝΟΤΑ ούτε την ερμηνεία τους, απλά δημιουργούν μερικά ακόμη ερωτήματα (τα οποία ούτε απαντήσατε ούτε μπορείτε, όπως φαίνεται, να απαντήσετε).
5ο.Βεβαίως και δεν βλάπτουν την ενότητα της τοπικής κοινωνίας τα ανεξάρτητα σωματεία.
Αυτό είναι μια αρχή στην οποία από ότι φαίνεται συμφωνούμε απόλυτα.
Σας διαφεύγει όμως ότι όταν μιλάμε για ομάδα πυροπροστασίας, αυτό σημαίνει συγκροτημένη υπηρεσία στελεχωμένη από προσωπικό και εφοδιασμένη με μηχανήματα και εφόδια που η Κοινοτική Αρχή είναι και υποχρεωμένη και η μόνη αρμόδια να διατηρεί και να λειτουργεί για την προστασία του περιβάλλοντος (άρθρο 110, παρ. 3 Δημ. & Κοιν. Κώδικα) και οι ενεργοί πολίτες έρχονται μόνο συμπληρωματικά και επικουρικά ως αρωγοί στο έργο της.
Σας διαφεύγει επίσης ότι εσείς είσθε μέρος της Κοινοτικής Αρχής (Κοινοτικό Συμβούλιο και Πρόεδρος Κοινότητας) και (είτε σας αρέσει είτε όχι) είσθε υποχρεωμένοι σύμφωνα με το νόμο να δράτε και ενεργείτε με την ιδιότητα σας αυτή (με την οποία σας τίμησαν κάποιοι με την ψήφο τους) και δεν έχετε το δικαίωμα να αποστασιοποιείσθε όποτε θέλετε, ενεργώντας έξω από το πλέγμα των υποχρεώσεων σας ως ¨μέλη ανεξάρτητου σωματείου¨ κ.λ.π.
Όταν από την κείμενη νομοθεσία (βλ. Σύνταγμα, Δημ. και Κοιν. Κώδικας) έχεις θεσμοθετημένες υποχρεώσεις και καθήκοντα απέναντι στο περιβάλλον, πρωτίστως πρέπει να ανταποκρίνεσαι σ΄ αυτά και στη συνέχεια να αναφέρεσαι σε εθελοντισμό (άλλο το υποχρεούμαι και άλλο το θέλω κ. Κόλλια).
Ισχυρίζεστε ότι όταν θελήσετε να κάνετε αντιπολίτευση θα την κάνετε χωρίς να κρύβεστε πίσω από ομάδες κ.λ.π. Το κακό όμως για σας είναι ότι ενώ αυτός ο ισχυρισμός σας είναι αυτό που πράγματι έπρεπε να κάνετε τα ΓΕΓΟΝΟΤΑ δείχνουν το αντίθετο και επίσης να συμπληρώσω ότι ¨αντιπολίτευση¨ (με τη σωστή έννοια του όρου) και πρέπει και είσθε υποχρεωμένος να κάνετε πάντα και όχι μόνο ¨όταν το θελήσετε¨
Ως προς το ειρωνικό σας σχόλιο περί δήθεν ¨στήριξης¨ εκ μέρους μας της Τοπικής Αρχής, και περί των δικών σας ¨παιχνιδιών¨ αφού επαναλάβω για μια φορά ακόμη ότι ο Σύλλογος δεν ενδιαφέρεται ούτε να στηρίξει κάποιον ή κάποια παράταξη, ούτε τον ενδιαφέρουν τα κόμματα και οι παρατάξεις, αλλά μας ενδιαφέρει μόνο ο ΒΑΡΝΑΒΑΣ, ο πολιτισμός και το ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ και η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ του, μέσα από εθελοντική και ανιδιοτελή προσφορά, θα συμπληρώσω ότι και λίγη σοβαρότητα δεν θα έβλαπτε κανένα.
Όλα έχουν και τα όρια τους (και η προκλητικότητα και η υποκρισία).
Αν βέβαια πιστεύετε ότι με το να στηρίζουμε οτιδήποτε θετικό γίνεται από πλευράς κοινοτικής αρχής, (όπως πολεμάμε και στηλιτεύουμε τα αρνητικά της ή τις παραλείψεις της) ότι αυτό σημαίνει στήριξη της παράταξης της τότε, λυπάμαι, φταίει ο τρόπος που εσείς βλέπετε ή ερμηνεύετε τα πράγματα.
Ούτε βέβαια το ότι καταδικάζουμε αρνητικές πολιτικές ή ενέργειες της αντιπολίτευσης (όπως χειροκροτούμε τις όποιες θετικές) σημαίνει ότι είμαστε πολέμιοι της παράταξης σας.
Το ΣΥΛΛΟΓΟ τον απασχολούν συγκεκριμένες ενέργειες και συμπεριφορές και δεν μας ενδιαφέρουν ούτε παρατάξεις ούτε κόμματα.
Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ είναι έξω, πέρα και πάνω από την πολιτική και τα κόμματα ή παρατάξεις.
Μοναδικό κόμμα και παράταξη του Συλλόγου είναι ο τόπος και ο κόσμος του Βαρνάβα και οτιδήποτε αφορά στον Πολιτισμό και το Περιβάλλον, τίποτε περισσότερο, τίποτε λιγότερο.
Αν αυτό δεν αρέσει σε κάποιους (όπως και το ότι λέμε τα πράγματα με το όνομα τους) αυτό είναι δικό τους πρόβλημα και δεν μας αφορά.
Μακάρι να μπορούσε να γίνει ένας καλόπιστος (και ειλικρινής) διάλογος.
Το θέλουμε και το ευχόμαστε
Η αποστροφή σας, ότι δεν θα μας ενοχλήσετε πλέον και ότι …μπορούμε να γράψουμε ότι θέλουμε μας δίνει την αφορμή να σας επαναλάβουμε και πάλι ότι:
Α .Καλό θα είναι (όσο πιο νωρίς τόσο καλύτερα για τον τόπο) να σταματήσει επί τέλους η εκτόξευση λάσπης εναντίον του Συλλόγου, η οποία εξάλλου δεν κολλάει με τίποτα.
Γ. Είναι αυτονόητο (όπως το έχουμε επανειλημμένα δηλώσει) ότι, ενώ αγκαλιάζουμε τους πάντες και δεν προκαλούμε κανένα, παράλληλα δεν επιτρέπουμε άδικες επιθέσεις κατά του Συλλόγου, εκ μέρους οποιουδήποτε και φυσικά δεν μπορούν να μένουν αναπάντητες προκλήσεις και συκοφαντίες.
Δ. Ευχή μας (και αρχή μας) είναι να μην υπάρχει, με κανένα καμία αντιπαράθεση τέτοιου είδους (αλλά μόνο παραγωγική αντιπαράθεση, όταν, αν και όπου χρειάζεται, με στοιχεία και επιχειρήματα, για το καλό του τόπου).
δ. Θα επαναλάβω και ότι εμείς πιστεύουμε πως όλοι στο βάθος και τον τόπο τους αγαπούν και τις αγνές προθέσεις τις έχουν, μόνο που στην πορεία χάνουν αυτή την αγνότητα και γι΄ αυτό δημιουργείται και το μπέρδεμα και η κακή αντιπαράθεση (S.O.S -όταν ο κόσμος καίγεται δεν υπάρχει περιθώριο ούτε για πολιτικολογίες, ούτε για κενές αντιπαραθέσεις ή συνθήματα).
ε. Βεβαίως και θα πρέπει να κρίνει ο ΚΑΛΟΠΙΣΤΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ και η ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ όλα τα πιο πάνω, όπως θα πρέπει να κρίνει και αν λ.χ. η εξασφάλιση (μετά από αγώνα και προσπάθεια του Συλλόγου) πίστωσης 20.000,00 ευρο για αντιμετώπιση ζητημάτων πολιτικής προστασίας είναι γεγονός και δράση ή είναι ¨εντυπώσεις¨, κ.λ.π. (ας μας πει λοιπόν ο ¨καλόπιστος πολίτης¨ ποιοι δρουν πραγματικά και ποιοι κάνουν κινήσεις για εντυπώσεις), κάτι που εσείς φαίνεται να το αντιπαρέρχεστε, υποβαθμίζετε και παραγνωρίζετε ως ΓΕΓΟΝΟΣ ανάξιο αναφοράς, για να ασχοληθείτε με το … πόσο παραπληροφορεί ο Πρόεδρος το Σύλλογο μας, κ.λ.π.!
στ. Πιστεύω ότι πάντα υπάρχει ελπίδα για κάτι καλύτερο!
(Ποτέ δεν είναι αργά και –το κυριότερο- πιστεύω ότι στο βάθος υπάρχει το απαραίτητο στοιχείο για κάτι καλύτερο, δηλ. οι καλές προθέσεις ΟΛΩΝ ανεξαιρέτως).
Βαρνάβας 21-8-2007
ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΤΣΑΦΑΔΟΣ
Πρόεδρος Πολιτιστικού Περιβαλλοντικού Συλλόγου Νέων Κατοίκων Βαρνάβα


Παρέθεσα όλη την «αλληλογραφία» για να μπορεί ο αναγνώστης να σχηματίσει σαφή εικόνα για τα γεγονότα που προκάλεσαν αυτήν, το ήθος και το επίπεδο των «συνομιλητών», τα επιχειρήματα της κάθε πλευράς και την ουσία του πράγματος.
Λίγα μόνο επιγραμματικά, μετά την «απάντηση» του κ. Προέδρου.
Παρ΄ ότι δικηγόρος στο επάγγελμα ο κ. Κατσαφάδος αφού «εντοπίζει» τις «νομικές υποχρεώσεις» των συμβούλων, κάνει έναν νομικό ακροβατισμό, όσον αφορά τους ανεξάρτητους φορείς, διαχωρίζοντας σε «επιτρεπόμενους» και «μη επιτρεπόμενους» (αυτούς που αφορούν την πυροπροστασία). Τον παραπέμπω στο site www.anthropos.gr όπου θα βρει εκατοντάδες Εθελοντικές Ομάδες Πυροπροστασίας ανά την Ελλάδα, οι οποίες, κατά την λογική του, «αντιπολιτεύονται» τους τοπικούς Δήμους, τις οποίες, όμως, παρ΄ όλα αυτά, αναγνωρίζει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ( γιατί άραγε;).
Όσον αφορά το υβρεολόγιο δεν με αγγίζει και το μόνο σχόλιο που έχω να κάνω είναι ότι ο κ. Πρόεδρος άφησε πλέον τα προσχήματα και τοποθετήθηκε ξεκάθαρα στα τοπικά δρώμενα.
Τέλος επαναλαμβάνω της άποψή μου ότι ο εθελοντισμός δεν είναι διαδικασία που υπόκειται σε «νόμους», «διατάξεις», «θεσμικές υποχρεώσεις» και άλλα τέτοια νομικίστικα, αλλά απαιτεί περίσσευμα ψυχής, αγάπη για το περιβάλλον και τον άνθρωπο, ανιδιοτέλεια.
Αυτά διαθέτει η Εθελοντική Ομάδα Πυροπροστασίας Βαρνάβα. Και θα συνεχίσει το ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ της έργο, όσο κι αν «δεν αρέσει σε κάποιους».
ΤΑ ΛΟΙΠΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΦΙΛΕ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΛΙΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ/Η ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝ. ΑΡΧΗΣ" ΕΚΛΕΙΣΕ
ΨΗΦΟΙ: ΑΠΟΛΥΤΑ ΝΑΙ: 2 (3,2%) - ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ: 4 (4,8%) - ΑΠΟΛΥΤΑ ΟΧΙ: 51 (82,3% - ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ: 4 (6,5%) - ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΚΟΜΗ: 2 (3,2%).
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΑ: ΑΠΟΛΥΤΑ & ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ: 8% - ΑΠΟΛΥΤΑ & ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ: 88,8%

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟΝ ΒΑΡΝΑΒΑ" ΕΚΛΕΙΣΕ.

ΨΗΦΟΙ: ΝΑΙ: 26 (84%) - ΟΧΙ:
5 (16%)

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ. ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΡ ή ΚΑΤΑ;" ΕΚΛΕΙΣΕ.
ΨΗΦΟΙ:
ΚΑΤΑ ΤΟΥ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2": 26 (52%)
ΥΠΕΡ ΤΟΥ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2"
: 24 (48%)
ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙ: 22 (58%)
ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ: 16 (42%)

(βλέπε στην στήλη "ΨΗΦΟΦΟΡΙΕΣ")