ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 225 .000 ! !

Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2007

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΥΡΙΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ..ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ

Αγαπητοί Βουλευτές και Υποψήφιοι Βουλευτές
Οι πρόσφατες εκλογές έγιναν και τελείωσαν.
Τα Κόμματα μετράνε κέρδη και ζημιές. Η Νέα Δημοκρατία ξανάγινε Κυβέρνηση, το ΠΑ.ΣΟ.Κ. υπέστη βαριά ήττα και ταλανίζεται με την εσωτερική του κρίση (παρεμπιπτόντως ΚΑΙ κρίση ταυτότητας),το Κ.Κ.Ε. αύξησε την εκλογική του δύναμη και το ΛΑ.Ο.Σ. και ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. μπήκαν στην Βουλή. Όλα τα παραπάνω απασχολούν την κεντρική πολιτική σκηνή και θα αποτελέσουν αντικείμενο πολιτικών αναλύσεων το επόμενο διάστημα.
Ως άνθρωπος της Αυτοδιοίκησης, το ενδιαφέρον μου εστιάζεται στα προβλήματα της Περιφέρειας Αττικής και κυρίως της Βόρειας.
Κατ΄ αρχήν θέλω να συγχαρώ όλους τους εκλεγέντες Βουλευτές για την επιτυχία τους και ιδιαίτερα τους κ.κ. Πέτρο Δούκα και Γιώργο Βλάχο για την υφυπουργοποίησή τους. Είναι σημαντικό γεγονός για την Περιφέρειά μας το ότι δύο Βουλευτές της μετέχουν στην Κυβέρνηση, καθώς επίσης σημαντικό και θετικό γεγονός είναι ότι στην Περιφέρειά μας εκπροσωπούνται στην Ελληνική Βουλή όλα τα Πολιτικά Κόμματα.
Τώρα όμως έρχεται η ώρα της ευθύνης. Τώρα οι Βουλευτές μας πρέπει να αποδείξουν ότι δίκαια τους επέλεξαν οι Πολίτες, αγωνιζόμενοι για την αντιμετώπιση των μεγάλων, οξυμένων κι επειγόντων προβλημάτων της Περιφέρειας. Και οι μη εκλεγέντες όμως έχουν ευθύνη. Κι αυτοί πρέπει να αποδείξουν ότι η ενασχόλησή τους με τα προβλήματα δεν ήταν ευκαιριακή και με μοναδικό στόχο την «άγρα ψήφων», αλλά θα έχει και συνέχεια.
Αγαπητού Βουλευτές και Υποψήφιοι Βουλευτές.
Οι Πολίτες έκαναν το καθήκον τους και σας τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους. Τώρα είναι η σειρά σας. Μη προδώσετε αυτήν την εμπιστοσύνη. Ασχοληθείτε με την Περιφέρεια και τα προβλήματά της. Κι είναι πολλά και – εν πολλοίς – γνωστά. Ιδιαίτερα η Βόρεια Αττική αποτελεί την ξεχασμένη γειτονιά ενός Αθηνοκεντρικού Κράτους.
Διαχρονικά οι Κυβερνήσεις την αντιμετώπισαν σαν «φτωχό συγγενή» Με τεράστια ελλείμματα στις βασικές υποδομές, δεν εντάχθηκε ποτέ σε κανένα Ευρωπαϊκό ή άλλο Πρόγραμμα, δεν υπήρξε ποτέ ολοκληρωμένο σχέδιο ανάπτυξη. Η χρηματοδότηση της Αυτοδιοίκησης ελάχιστη έως μηδενική, περιορίζεται σε «ελεημοσύνες» από την Πολιτική Προστασία. Τα Πολεοδομικά Σχέδια δεν προχωρούν με αποτέλεσμα την δημιουργία τετελεσμένων από εκατοντάδες αυθαίρετα κτίσματα. Χαρακτηριστικό είναι ότι στην περιοχή της Βόρειας Αττικής δεν έγινε ούτε ένα Ολυμπιακό Έργο.
Παράλληλα χρησιμοποιείται σαν «βοηθητικός χώρος» της Αθήνας. Το νερό της Λίμνης του Μαραθώνα και της Μαυροσουβάλας υδρεύει την Πόλη. Τα λιμάνια του Ωρωπού και της Αγ. Μαρίνας Γραμματικού χρησιμοποιούνται για να επικοινωνεί η Πόλη με την Εύβοια. Το πράσινο που την καλύπτει θεωρείται «ανάσα» και «προστατεύεται» από τους «καταπατητές» και «οικοπεδοφάγους» κατοίκους της (από τις πυρκαγιές αδυνατεί το Κράτος να την προστατεύσει, αλλά μην τα θέλουμε κι όλα δικά μας). Στον τομέα της δήθεν προστασίας του πρασίνου έχουμε και μια παγκόσμια πρωτοτυπία: τα βουνά μετακινούνται! Η Πεντέλη «προστατεύεται» στο Καπανδρίτι (προστασία του Πεντελικού Όρους), ενώ στην Πεντέλη υπάρχουν πόλεις! Η Πάρνηθα «προστατεύεται» στο Πολυδένδρι, ενώ στην Πάρνηθα υπάρχει πληθώρα κτιρίων!
Και σαν να μην έφθαναν όλα αυτά επιλέχθηκε η Βόρεια Αττική για να γίνει ο σκουπιδότοπος της Αθήνας. Πρόβλημα γνωστό, φαντάζομαι σε όλους σας, όπως γνωστή είναι η αντίδραση των κατοίκων της Βόρειας Αττικής. Ένα τεράστιο οικολογικό, κοινωνικό και οικονομικό έγκλημα!
Ιδού λοιπόν «πεδίον δόξης λαμπρόν» αγαπητοί.
Ξεκινήστε από αύριο κιόλας . Ελάτε σε επαφή με τα Δημοτικά και Κοινοτικά Συμβούλια της περιοχής. Ενημερωθείτε πλήρως για τα προβλήματα, αλλά και τις απόψεις και προτάσεις τους. Συνεννοηθείτε μεταξύ σας και ΠΑΡΤΕ ΘΕΣΗ. Ιδιαίτερα οι ανήκοντες στο κυβερνών Κόμμα κι ακόμη περισσότερο οι μετέχοντες στην Κυβέρνηση, εκτός από έμπρακτη απόδειξη της βούλησής σας έχετε και το προνόμιο να μπορείτε να προωθήσετε τις λύσεις. Και οι ανήκοντες στην αντιπολίτευση, όμως, έχουν την δυνατότητα να συμβάλλουν. Να μπουν μπροστά στους αγώνες των Πολιτών για ένα καλύτερο μέλλον της περιοχής. Όχι ευκαιριακά και επιδεικτικά, χωρίς ουσία, αλλά ουσιαστικά και δυναμικά.
Σας θέλουμε όλους δίπλα μας. Εμείς οι Πολίτες περιμένουμε από σας να δικαιώσετε την επιλογή μας. Ελπίζουμε να μην μας διαψεύσετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΛΙΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ/Η ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝ. ΑΡΧΗΣ" ΕΚΛΕΙΣΕ
ΨΗΦΟΙ: ΑΠΟΛΥΤΑ ΝΑΙ: 2 (3,2%) - ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ: 4 (4,8%) - ΑΠΟΛΥΤΑ ΟΧΙ: 51 (82,3% - ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ: 4 (6,5%) - ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΚΟΜΗ: 2 (3,2%).
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΑ: ΑΠΟΛΥΤΑ & ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ: 8% - ΑΠΟΛΥΤΑ & ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ: 88,8%

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟΝ ΒΑΡΝΑΒΑ" ΕΚΛΕΙΣΕ.

ΨΗΦΟΙ: ΝΑΙ: 26 (84%) - ΟΧΙ:
5 (16%)

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ. ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΡ ή ΚΑΤΑ;" ΕΚΛΕΙΣΕ.
ΨΗΦΟΙ:
ΚΑΤΑ ΤΟΥ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2": 26 (52%)
ΥΠΕΡ ΤΟΥ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2"
: 24 (48%)
ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙ: 22 (58%)
ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ: 16 (42%)

(βλέπε στην στήλη "ΨΗΦΟΦΟΡΙΕΣ")