ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 225 .000 ! !

Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2008

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΣΤΟΝ ΒΑΡΝΑΒΑ

Διαβάζω στο blog anakiklosivarnava.blogspot.com ότι:
"Σήμερα 18.1.08 σε συνάντηση που είχε η ομάδα ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΩΛΙΤΩΝ με τον πρόεδρο της Κοινότητας (κ. Ν. Βούλγαρη) υπεβλήθησαν οι γραπτές εισηγήσεις του προγράμματος ανακύκλωσης – κομποστοποίησης Βαρνάβα. Το όλο πρόγραμμα παρουσίασε για λογαριασμό της ομάδας ο κ. Χριστόφορος Ρώσσης ( Μηχανικός Περιβαλλοντολόγος). Ο Πρόεδρος εξέφρασε την ευαισθησία και την υποστήριξή του στην υλοποίηση του όλου προγράμματος. Έτσι –εδώ και τώρα - εξετάσθηκαν οι παράμετροι εφαρμογής του......."
Κατ΄ αρχήν θεωρώ θετικό το γεγονός ότι, έστω και μετά από έναν χρόνο, η Κοινοτική Αρχή δέχθηκε να της παρουσιάσει η Ομάδα Ενεργών Πολιτών(;) την μελέτη που υπάρχει στο αρχείο της Κοινότητας από το 2006 και εξέφρασε την υποστήριξή της υλοποίηση του προγράμματος (;).
Ήμουν και παραμένω διατεθειμένος να συμβάλλω στην υλοποίηση της μελέτης, την οποία με κόπο και οικονομικές δυσκολίες φρόντισα να συνταχθεί ως Πρόεδρος, τότε, της Κοινότητας, αλλά προφανώς ο κ. Πρόεδρος και οι Ενεργοί Πολίτες έκριναν ότι δεν χρειάζομαι.
Για την αποκατάσταση και μόνο της αλήθειας οφείλω να επισημάνω τα παρακάτω:
Ως Κοινοτική Αρχή με ευαισθησία στα ζητήματα περιβάλλοντος, αλλά αντιμετωπίζοντας τεράστια οικονομικά προβλήματα, προσπαθήσαμε να υλοποιήσουμε διαδικασίες Ανακύκλωσης στην Κοινότητα Βαρνάβα. Από το 2005 εφαρμόσαμε πιλοτικό πρόγραμμα Ανακύκλωσης με τοποθέτηση κάδων για χαρτί και αλουμίνιο σε κεντρικά σημεία του Βαρνάβα (Κοινοτικό Κατάστημα, Δημοτικό Σχολειό, Κεντρική Πλατεία, Γραφεία Συλλόγου Γυναικών, Λαογραφικό Μουσείο).
Στην συνέχεια παραγγείλαμε μελέτη για "ΑΝΑΚΥΚΩΣΗ & ΟΙΚΙΑΚΗ ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟΝ ΒΑΡΝΑΒΑ", η οποία εκπονήθηκε από τον Περιβαντολλόγο κ. Φίλιππο Κιρκίτσο.
Το 2006 συμβληθήκαμε με την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ της ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ για μεταφορά των ανακυκλώσιμων υλικών στο Κ.Δ.Α.Υ. (Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών) που διαχειρίζεται.
Επειδή το μοναδικό λειτουργούν αυτήν την περίοδο Κ.Δ.Α.Υ. στο Μαρούσι δεν μπορούσε να μας δεχθεί, λόγω πληρότητας, μας προτάθηκε να αναμένουμε την λειτουργία του Κ.Δ.Α.Υ. Ασπροπύργου (ήδη λειτουργεί από τις αρχές του 2007).
Κρίνοντας ότι η απόσταση ήταν μεγάλη για την Κοινότητά μας και με δεδομένο τον μικρό όγκο των ανακυκλώσιμων,με έγγραφό μας προς τον Δήμο Αμαρουσίου ζητήσαμε την κατ΄εξαίρεση έγκριση για μεταφορά των ανακυκλώσιμων μας στο Κ.Δ.Α.Υ. Αμαρουσίου και αναμέναμε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Αυτή ήταν η πορεία υλοποίησης της ανακύκλωσης πριν την 1/1/2007 όταν ανέλαβε η Νέα Κοινοτική Αρχή.
Φαντάζομαι αυτήν την μελέτη παρουσίασαν οι Ενεργοί Πολίτες στον κ. Πρόεδρο.
Έστω κι έτσι λοιπόν εύχομαι ειλικρινά να προχωρήσει η υλοποίησή της.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΛΙΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ/Η ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝ. ΑΡΧΗΣ" ΕΚΛΕΙΣΕ
ΨΗΦΟΙ: ΑΠΟΛΥΤΑ ΝΑΙ: 2 (3,2%) - ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ: 4 (4,8%) - ΑΠΟΛΥΤΑ ΟΧΙ: 51 (82,3% - ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ: 4 (6,5%) - ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΚΟΜΗ: 2 (3,2%).
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΑ: ΑΠΟΛΥΤΑ & ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ: 8% - ΑΠΟΛΥΤΑ & ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ: 88,8%

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟΝ ΒΑΡΝΑΒΑ" ΕΚΛΕΙΣΕ.

ΨΗΦΟΙ: ΝΑΙ: 26 (84%) - ΟΧΙ:
5 (16%)

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ. ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΡ ή ΚΑΤΑ;" ΕΚΛΕΙΣΕ.
ΨΗΦΟΙ:
ΚΑΤΑ ΤΟΥ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2": 26 (52%)
ΥΠΕΡ ΤΟΥ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2"
: 24 (48%)
ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙ: 22 (58%)
ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ: 16 (42%)

(βλέπε στην στήλη "ΨΗΦΟΦΟΡΙΕΣ")