ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 225 .000 ! !

Κυριακή 24 Μαΐου 2009

ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΒΑΡΝΑΒΑ 24/5/2009

Μετά από μία περίοδο "στασιμότητας" ο Πρόεδρος της Κοινότητας του Βαρνάβα, ανακάλυψε και νέα "κόλπα".
Άρχισε να μετακινεί τις ημέρες και ώρες του Κοιν. Συμβουλίου, μήπως και μπερδέψει τους Πολίτες και δεν εμφανίζονται στις συνεδριάσεις. Πρώτα το πήγε Κυριακή απόγευμα και τώρα (σήμερα) Κυριακή πρωί (!).
Μάλιστα αυτό το Κοιν. Συμβούλιο δεν έπρεπε να έχει κόσμο και για έναν άλλο λόγο.
Οι "κακοί" σύμβουλοι, αυτοί που "υπονομεύουν την λειτουργια της Κοινότητας", αυτοί που "δεν θέλουν να γίνει έργο" έχουν το θράσος και υποβάλλουν προτάσεις για την Πυροπροστασία, την Διαχείρηση των Απορριμμάτων, την Ανακύκλωση, την προετοιμασία της Παραλίας ενόψη Καλοκαιρινής Περιόδου.
Προτάσεις εμπεριστατωμένες, μελετημένες, κοστολογημένες κι όχι "λόγια του αέρα".
Έτσι όμως, χαλάει το σκηνικό που έχει στήσει ο κ. Πρόεδρος για να δικαιολογήσει την αδυναμία του να επιτελέσει έργο.
Αλλά και όταν συζητήθηκαν τα θέματα που τέθηκαν από τους Κοιν. Συμβούλους ΚΟΛΛΙΑ ΓΙΩΡΓΟ. ΜΗΛΙΟ ΧΡΗΣΤΟ & ΤΣΙΜΙΝΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ, επεδίωξε την αναβολή για μην αποδεχθεί (κι αποδειχθεί) ότι ΚΑΙ σε αυτά τα ζητήματα επέδειξε χαρακτηριστική αδράνεια.

ΟΛΟΙ ΛΟΙΠΟΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29 ΜΑΙΟΥ 2009 ΩΡΑ 8 Μ.Μ. ΣΤΟ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ, ΟΠΟΥ ΘΑ ΣΥΖΗΤΗΘΟΥΝ ΕΚ ΝΕΟΥ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΑΥΤΑ.

Αναλυτικά οι προτάσεις των Κοιν. Συμβούλων αφορούσαν:

ΣΧΕΔΙΟ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΒΑΡΝΑΒΑ

Συνοπτικά θα αναφερθούν εδώ οι τελικές προτάσεις, όσον αφορά τις ενέργειες που πρέπει να κάνει η Κοινότητα και το Σχέδιο δράσης όταν η επικινδυνότητα είναι 4 (πολύ μεγάλη) και `5 (κατάσταση συναγερμού) και σε περίπτωση πυρκαγιάς.

2. ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ - ΔΡΑΣΕΙΣ

Ø 2α ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΒΑΡΝΑΒΑ

Ι. ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ

Τοποθέτηση των βυτίων στα χρησιμοποιούμενα ως πυροσβεστικά οχήματα, έλεγχος της κατάστασής τους – τόσο των ίδιων των οχημάτων, όσο και του εξοπλισμού τους.

ΙΙ. ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΔΥΟ ΠΥΡΟΦΥΛΑΚΩΝ

Άμεση πρόσληψη δύο πυροφυλάκων οι οποίοι, σε συνεννόηση με την Πυροσβεστική Υπηρεσία της Ν. Μάκρης, θα αναλάβουν την στελέχωση του Πυροφυλακίου στην Χωματερή κατά την διάρκεια της ημέρας. Είναι αυτονόητο ότι η Πυροσβεστική Υπηρεσία θα αναλάβει την νυχτερινή φύλαξη. Αν αυτό δεν είναι εφικτό τότε οι Πυροφύλακές μας θα αναλάβουν την νυχτερινή, μόνο, φύλαξη.

ΙΙΙ. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ

Ορισμός Υπευθύνου Συμβούλου Πολιτικής Προστασίας.

Καθημερινή ενημέρωση από το Διαδίκτυο (Internet) σχετικά με την ημερήσια επικινδυνότητα και άμεση ενημέρωση του Υπεύθυνου Συμβούλου Πολιτικής Προστασίας.

Όταν ο κίνδυνος πυρκαγιάς είναι 4 (πολύ υψηλή), 5 (κατάσταση συναγερμού) εκδίδεται ιδιαίτερο προειδοποιητικό σήμα από το Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας (ΚΕΠΠ) της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας. Σ΄ αυτές τις περιπτώσεις θα υπάρχει άμεση κινητοποίηση όλου του μηχανισμού και η Κοινότητα θα λειτουργεί σε 24ωρη βάση.

Η Κοινότητα προμηθεύεται γιλέκα φωσφορίζοντα με την ένδειξη «ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΒΑΡΝΑΒΑ» για το προσωπικό της.

ΙV. ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΚΑΙ ΝΕΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΩΝ ΚΡΟΥΝΩΝ

Πέραν των 4 που τοποθετήθηκαν την προηγούμενη τετραετία, θα τοποθετηθούν και οι δύο κρουνοί που βρίσκονται στις αποθήκες της Κοινότητας και θα αγορασθούν άλλοι δύο. Σημεία τοποθέτησης: ΚΟΛΙΓΙΩΡΓΑ – ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑ (ΑΡΧΗ ΒΟΡ. ΑΝΕΜΩΝ) – ΑΓ. ΙΩΑΝΝΟΥ & ΑΜΑΛΘΕΙΑΣ –

V. ΔΙΑΣΚΕΥΗ ΕΝΔΙΑΜΕΣΟΥ ΑΝΤΛΙΟΣΤΑΣΙΟΥ ΜΟΡΤΗΡΙ ΓΙΑ ΧΡΗΣΗ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Στο σημείο εισαγωγής νερού τοποθέτηση καμπυλωτή σωλήνα με βάνα για την άμεση πλήρωση των Πυροσβεστικών Οχημάτων.

VI. ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΔΡΟΜΩΝ

Αποκατάσταση βατότητας υφιστάμενου οδικού δικτύου αγροτικού και δασικού, ιδιαίτερα αυτού που οδηγεί σε πευκόφυτες περιοχές, με συνεχή συντήρηση και καθαρισμό, προκειμένου να διασφαλιστεί η εύκολη πρόσβαση των πυροσβεστικών οχημάτων.

VII. ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΜΕΣΩΝ

Θα γίνει αναλυτική καταγραφή των Μέσων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για πυρόσβεση, τόσο αυτών που ανήκουν στην Κοινότητα, όσο και αυτών που ανήκουν σε ιδιώτες (χωμ/κα μηχανήματα, βυτία, κ.λ.π.) και θα συνταχθεί σχετικός Πίνακας με το είδος του μηχανήματος και τα τηλέφωνα των ιδιοκτητών.

VIII. ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΟΥΣ

Με ειδικό φυλλάδιο θα ενημερωθούν οι ιδιοκτήτες ή με οποιοδήποτε τρόπο εκμεταλλευτές οικοπέδων και λοιπών ακάλυπτων χώρων που βρίσκονται μέσα σε κατοικημένες περιοχές ή κοντά σ΄ αυτές και μέχρι απόστασης εκατό (100) μέτρων, ότι υποχρεούνται στην αποψίλωση αυτών από τα ξηρά χόρτα και στην απομάκρυνση τυχόν άλλων εύφλεκτων υλικών που βρίσκονται μέσα σ΄ αυτά, προς αποτροπή του κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς (ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΔΙΑΤΑΞΗ 4 – ΦΕΚ 724/22-12-87). Την διανομή του εντύπου θα αναλάβει το έκτακτο διοικητικό προσωπικό της Κοινότητας. Εφ΄ όσον οι ιδιώτες δεν συμμορφωθούν η Κοινότητα θα αναλάβει τον καθαρισμό, χρεώνοντας στους ιδιοκτήτες τα έξοδα.

IX. ΣΥΝΤΑΞΗ ΧΑΡΤΗ ΚΑΤΑΝΟΜΗΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΜΕΣΩΝ

Σύνταξη χάρτη του Βαρνάβα στον οποίον θα υπάρχει κατανομή του Χώρου Ευθύνης σε 4 τομείς τους οποίους θα εποπτεύει ο Πρόεδρος και Κοινοτικοί Σύμβουλοι και στους οποίους θα κατανέμονται οι εθελοντές, σε περιόδους επικινδυνότητας 4 & 5. Στους χάρτες θα αποτυπώνονται και οι πυροσβεστικοί κρουνοί και οι χώροι στάθμευσης των οχημάτων της Κοινότητας (οι οποίοι θα έχουν καθορισθεί εκ των προτέρων).

X. ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΟΥ (Σ.Τ.Ο.)

Έπρεπε ήδη μέχρι 30 Απριλίου να είχε συγκληθεί το Σ.Τ.Ο.

Έστω και τώρα άμεση σύγκλιση με την σύνθεση που ο Νόμος προβλέπει και την συμμετοχή της Εθελοντικής Ομάδα Πυροπροστασίας Βαρνάβα, προκειμένου να εξετασθούν θέματα σχετικά με:

• την υλοποίηση έργων και εργασιών προληπτικού καθαρισμού της βλάστησης σε συνεργασία με τις Περιφερειακές Δασικές Υπηρεσίες

• το συντονισμό σε τοπικό επίπεδο στη διάθεση δυναμικού και μέσων προς υποβοήθηση του έργου της καταστολής

• το συντονισμό σε τοπικό επίπεδο της διαχείρισης των συνεπειών που προκαλούνται από τις δασικές πυρκαγιές, με ειδική αναφορά στην υλοποίηση της δράσης της οργανωμένης απομάκρυνσης πολιτών

• τα μέτρα ετοιμότητας κατά τις ημέρες υψηλής επικινδυνότητας βάσει του ημερήσιου χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς, που εκδίδεται από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας

• τη ενημέρωση των λοιπών εμπλεκόμενων φορέων σχετικά με τα μνημόνια ενεργειών των ΟΤΑ

καθώς και κάθε άλλο θέμα κρίνεται απαραίτητο στην πρόληψη και ετοιμότητα για την αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών.

XI. ΣΥΝΤΑΞΗ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΣΧΕΔΙΟΥ ΞΕΝΟΚΡΑΤΗΣ

Μνημόνιο ενεργειών έχουν υποχρέωση να συντάξουν και εφαρμόσουν και οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α΄ (Δήμοι, Κοινότητες) για περιπτώσεις εκτάκτων αναγκών που προέρχονται από δασικές πυρκαγιές (Σχέδιο Ξενοκράτης /ΦΕΚ 423/10-4-2003/τευχ. Β).

Στο μνημόνιο ενεργειών της Κοινότητάς μας θα περιλαμβάνεται:

· Ο φορέα επίσημης ενημέρωσης για ετοιμότητα ή κινητοποίηση.

· Πίνακα ενημέρωσης ανά δράση (περιλαμβάνει προτεραιοποιημένη ονομαστική κατάσταση των υπευθύνων προς ενημέρωση καθώς και των αναπληρωτών τους με τα στοιχεία επικοινωνίας).

· Πρωτόκολλο επικοινωνίας (περιλαμβάνει τα τεχνικά μέσα επικοινωνίας - τηλέφωνο, τηλεομοιοτυπία, ασύρματο - και τα σχετικά χρησιμοποιούμενα έντυπα καθώς και εναλλακτικούς τρόπους επικοινωνίας για την ετοιμότητα και έγκαιρη κινητοποίηση των υπευθύνων να ανταποκριθούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης).

· Επικαιροποιημένο κατάλογο των επιχειρησιακά έτοιμων μέσων που διαθέτει η Κοινότητά μας, για την αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών (μηχανήματα έργων, οχήματα μεταφοράς προσωπικού, κλπ).

· Αντίγραφο του μνημονίου για λόγους άμεσης κινητοποίησης θα κοινοποιηθεί στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Νέας Μάκρης.

XII. ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ

· Σύνταξη Μητρώου Εθελοντών.

· Στενή συνεργασία με την Εθελοντική Ομάδα Πυροπροστασίας Βαρνάβα.

· Σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία της Ν. Μάκρης πραγματοποίηση σεμιναρίων βασικής εκπαίδευσης των ενδιαφερομένων εθελοντών.

· Νυχτερινή φύλαξη από εθελοντές όταν η επικινδυνότητα είναι 4 & 5

.....................................................................

Γ. ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

Α΄ ΣΤΑΔΙΟ (πρόληψη)

Με την γνωστοποίηση στον Υπεύθυνο Σύμβουλο Πολιτικής Προστασίας της επικινδυνότητας 4, ή 5, ειδοποιείται άμεσα ο Πρόεδρος όλοι οι Κοινοτικοί Σύμβουλοι και ο Πυροφύλακας.

  • Ενεργοποιούνται οι εθελοντές και τίθεται σε εφαρμογή η διαδικασία φύλαξης.
  • Ειδοποιείται η Στρατιωτική Μονάδα.
  • Ενημερώνονται οι υπάλληλοι να είναι σε ετοιμότητα και ενεργοποιούνται οι ήδη καθορισμένες βάρδιες για 24ωρη λειτουργία της Κοινότητας.
  • Μεταφέρονται τα πυροσβεστικά οχήματα σε κομβικά σημεία (προφ. Ηλίας – Πουρίθι).

Β΄ ΣΤΑΔΙΟ (εκδήλωση πυρκαγιάς)

  • Με την γνωστοποίηση της εκδήλωσης πυρκαγιάς ειδοποιείται άμεσα ο Πρόεδρος όλοι οι Κοινοτικοί Σύμβουλοι και ο Πυροφύλακας.
  • Ειδοποιούνται η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ν. Μάκρης, η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, το Αστυνομικό Τμήμα Καπανδριτίου.
  • Το προσωπικό της Κοινότητας ενεργεί με βάση τις οδηγίες που έχει λάβει:

· Το γυναικείο Διοικητικό Προσωπικό αναλαμβάνει βάρδιες στο Κοινοτικό Κατάστημα.

· Το ανδρικό Διοικητικό Προσωπικό μεταβαίνει στα καθορισμένα σημεία, με χάρτες της περιοχής στα χέρια τους και φορώντας τα ειδικά γιλέκα, προκειμένου να κατευθύνουν τα Πυροσβεστικά Οχήματα και βυτιοφόρα, ιδιαίτερα των Δήμων και Κοινοτήτων, στο σημείο της πυρκαγιάς.

· Οι οδηγοί μεταφέρονται στα Πυροσβεστικά Οχήματα

· Ο χειριστής είναι σε ετοιμότητα με αναμμένο το μηχάνημα στην Κοινότητα.

· Οι υδραυλικοί φροντίζουν για την συνεχή ροή νερού στο δίκτυο και ένας βρίσκεται στο Μορτήρι για την πλήρωση των Πυροσβεστικών Οχημάτων.

· Οι υπάλληλοι φορούν τα διακριτικά γιλέκα, έτσι ώστε να γνωρίζουν οι εμπλεκόμενοι ότι η ενημέρωση από αυτούς είναι υπεύθυνη.

  • Ειδοποιούνται οι ιδιώτες – κάτοχοι μέσων να είναι σε ετοιμότητα – σε πρώτη φάση - και κατευθύνονται στο χώρο της πυρκαγιάς, εφ΄ όσον ζητηθεί από την Πυροσβεστική.
  • Οι Κοινοτικοί Σύμβουλοι φροντίζουν για την απομάκρυνση των οχημάτων των «περίεργων», τα οποία –συνήθως- εμποδίζουν την μετακίνηση των πυροσβεστικών οχημάτων.

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ
Αφού αναφέρεται το ιστορικό της προσπάθειας προώθησης της Ανακύκλωσης στην Κοινότητα Βαρνάβα, τόσο κατά την προηγούμενη Κοινοτική περίοδο, όσο και κατά την τρέχουσα κι αφού περιγράφεται η υφιστάμενη σήμερα κατάσταση, αναφέρονται οι συγκεκριμένες προτάσεις:
...............................................

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Ø Άμεση ενημέρωση του Κοινοτικού Συμβουλίου σε ειδική συνεδρίαση για:

· Την σημερινή πορεία του Προγράμματος Ανακύκλωσης

· Τα οικονομικά δεδομένα (Ανακυκλώσιμα, Χαρτί)

· Την συμφωνία με την εταιρία Ανακύκλωσης και την διαχείριση των υπολειμμάτων).

Ø Επανασυγκρότηση και λειτουργία της διαπαραταξιακής Επιτροπής Παρακολούθησης της Ανακύκλωσης, με καθορισμένες ανοιχτές συνεδριάσεις και αποδοχή του δεσμευτικού χαρακτήρα των αποφάσεών τη.

Ø Εκπόνηση και υλοποίηση εκτεταμένου Προγράμματος Ενημέρωσης των Πολιτών με την συμμετοχή των εποχικών υπαλλήλων της Κοινότητας.

Ø Εκτύπωση του ενημερωτικού εντύπου που είχε προταθεί από τον Κόλλια Γιώργο και διανομή του στους Πολίτες.

Ø Προμήθεια μπλε κάδων (10 των 1100 l = 4800 € και 10 660 l =2900 €) και ανασχεδιασμός της διασποράς τους.

Ø Σχεδιασμός ενημέρωσης των Πολιτών για την Οικιακή Κομποστοποίηση και έναρξη πειραματικού Προγράμματος. Στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετέχουν εθελοντικά 50 Πολίτες και η αγορά κάδων θα επιμερίζεται κατά 50% σε Κοινότητα και Πολίτη (μέσω του λογαριασμού ύδρευσης). Συγκεκριμένα με μέση τιμή κάδου 220 l 50€ κ Κοινότητα θα χρεώνεται με 25 € και ο πολίτης με 25 €

Ø Απολογισμός στο Κοινοτικό Συμβούλιο ανά δίμηνο της προόδου του Τομέα Ανακύκλωσης.


ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΒΑΡΝΑΒΑ ΕΔΩ


ΧΩΡΟΣ ΕΝΑΠΟΘΕΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΒΑΡΝΑΒΑ
Αφού αναφέρεται οι ενέργειες που είχαν γίνει κατά την προηγούμενη Κοινοτική περίοδο κι αφού περιγράφεται η υφιστάμενη απαράδεκτη σήμερα κατάσταση, αναφέρονται οι συγκεκριμένες προτάσεις:
.............................................

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Α. Υλοποίηση των αναφερομένων στην Πυροσβεστική διάταξη και συγκεκριμένα:

· Περιμετρική περίφραξη – Τοποθέτηση μπάρας εισόδου.

· Δημιουργία αποθήκης χώματος επικάλυψης.

· Διάνοιξη αντιπυρικής ζώνης στο σημείο του δάσους.

· Συνεχή επικάλυψη των απορριμμάτων με το Κοινοτικό Μηχάνημα.

· Τοποθέτηση δεξαμενής νερού στον χώρο.

· Τοποθέτηση Πινακίδων.

· Καθαρισμός των απορριμμάτων στην διαδρομή προς τον Χώρο.

Β. Προώθηση του αιτήματος για μεταφορά των απορριμμάτων της Κοινότητάς μας στον ΧΥΤΑ ΦΥΛΗΣ. Για τον σκοπό αυτό εξουσιοδοτείται ο Πρόεδρος της Κοινότητας να προβεί στις απαραίτητες διοικητικές ενέργειες αφ΄ ενός και αφ΄ ετέρου να προγραμματίσει συναντήσεις ολόκληρου του Κοινοτικού Συμβουλίου με τον Νομάρχη Ανατ. Αττικής κ. Κουρή και τον Πρόεδρο του Ε.Σ.Δ.Κ.Ν.Α. κ. Χιωτάκη, προκειμένου να ασκηθεί συνολικά πίεση για την αντιμετώπιση του προβλήματος.


ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ Χ.Ε.Α. ΒΑΡΝΑΒΑ ΕΔΩ

ΠΑΡΑΛΙΑ

Α. ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΞΕΡΩΝ ΧΟΡΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Αποτέλεσε θετική κίνηση ο καθαρισμός του κεντρικού δρόμου της Παραλίας. Απαιτείται ο άμεσος καθαρισμός των χόρτων στην παραλία και τους δρόμους, ενόψει μάλιστα και του αυξημένου, φέτος, κινδύνου πυρκαγιάς. Ο καθαρισμός θα γίνει από συνεργείο της Κοινότητας.

Β. ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΧΗΜΙΚΩΝ ΤΟΥΑΛΕΤΩΝ

Απαιτείται η τοποθέτηση 6 χημικών τουαλετών (3 ΣΚΑΛΩΜΑ – 1 ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ – 2 ΝΤΟΡΜΠΕΡΙ). Ενοικίαση από 1/6 μέχρι 15/9.

Γ. ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΩΝ

Τοποθέτηση ενός αποδυτηρίου σε κάθε κόλπο.

Δ. ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΝΤΟΥΖΙΕΡΩΝ

Μία σε κάθε κόλπο.

Ε. ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΡΑΜΠΑΣ ΕΙΣΟΔΟΥ ΕΞΟΔΟΥ ΣΚΑΦΩΝ

Κατασκευή, σε πρώτη φάση, δύο ραμπών εξαγωγής – εισαγωγής σκαφών, μία στο ΣΚΑΛΩΜΑ, μία ΣΤΟ ΝΤΟΡΠΕΡΙ, σε σημεία που θα βρίσκονται εκτός του χώρου που χρησιμοποιείται από τους λουόμενους. Παράλληλα με Κοινοτική απόφαση θα απαγορεύεται η εναπόθεση σκαφών στην αμμουδιά. Σε περίπτωση παράβασης της Κοινοτικής Απόφασης θα επιβάλλεται πρόστιμό ανερχόμενο σε 200 € και σε περίπτωση υποτροπής σε 500 €. Αν το σκάφος δεν έχει Μητρώο στο Λιμεναρχείο, θα μεταφέρεται από την αμμουδιά σε Κοινοτικό χώρο και θα φυλάσσεται μέχρι να εμφανιστεί ο ιδιοκτήτης.

ΣΤ. ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΞΕΔΡΑΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΣΚΑΦΩΝ ΣΤΟ ΣΚΑΛΩΜΑ

Λήψη απόφασης και έναρξης διαδικασίας αδειοδότησης της κατασκευής εξέδρας στάθμευσης σκαφών στο σκάλωμα. Η εξέδρα θα κατασκευασθεί στο κέντρο της παραλίας (περίπου ύψος καταστήματος Καραβά). Θα είναι ξύλινη με μεταλλική βάση στήριξης.

Ζ. ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΕΡΓΑΤΗ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΜΕ ΔΙΜΗΝΗ ΣΥΜΒΑΣΗ

Για νε διατηρηθεί καθ΄ όλη την θερινή περίοδο η καθαριότητα στην Παραλία προτείνεται η πρόσληψη ενός εργάτη με δίμηνη σύμβαση (στην συνέχει θα ακολουθήσει μία δεύτερη) με αποκλειστική αρμοδιότητα τον συνεχή καθαρισμό τόσο της ακτής, όσο και του περιβάλλοντα χώρου.

Η. ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΣΤΙΣ ΚΑΝΤΙΝΕΣ

Για την τήρηση της νομιμότητας, καθορισμός ποσού για την ενοικίαση των κοινόχρηστων χώρων στις καντίνες. Το Κοινοτικό Συμβούλιο αποφασίζει την εξέταση του Νομικού Πλαισίου και στην συνέχει, με βάση αυτό, τον καθορισμό του ποσού που πρέπει να καταβάλλει κάθε ιδιοκτήτης καντίνας για την χρήση του χώρου που χρησιμοποιεί.

Θ. ΚΑΔΟΙ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ

Εξέταση της επάρκειας τόσο των κάδων απορριμμάτων, όσο και των καλαθιών, αντικατάσταση των κατεστραμμένων και προμήθεια νέων.



6 σχόλια:

Σγουρού Σάντρα είπε...

Αργήσατε να θυμηθείτε το περιβάλλον κ. Κόλλια.

Με την αφορμή αυτή ξεναγήθηκα για πρώτη φορά στον Ιστότοπο σας (διάβασα σχεδόν όλα τα άρθρα σας ) και διαπίστωσα ότι ασχολείστε περισσότερο με άρθρα της Greenpeace, τους Ποντίους, τις πανελλαδικές εξετάσεις, τα διόδια, τους Παλαιστίνιους κλπ, κλπ, και λιγότερο με τον Βαρνάβα.

Ξέρετε Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ είναι το σπίτι μας αλλά περισσότερο το χωριό μας. Από εδώ ξεκινάμε να παλεύουμε για το περιβάλλον που επιβαρύνεται κάθε μέρα στον όμορφο αυτό τόπο.

Διαβλέπω τον οικολογικό χαρακτήρα που παρουσιάζετε καλές και οι προτάσεις σας, αλλά απαιτούνται δράσεις.
Θάθελα λοιπόν να μάθω, εκτός του θεσμικού ρόλου της αντιπολίτευσης, ποιες είναι οι συγκεκριμένες δράσεις που έχετε αναπτύξει εν το μεταξύ σχετικά με το περιβάλλον στον Βαρνάβα.

Περιμένω να με φωτίσετε γιατί το περιβάλλον ενδιαφέρει όλους.

Unknown είπε...

Εξαιρετική και εμπεριστατωμένη η παρουσίαση για αρκετά καυτά θέματα που αφορούν το περιβάλλον. Αλλά ξέρετε, εκεί που χωλαίνουμε πάντα είναι η υλοποίηση.

Παρόμοιες παρουσιάσεις έκανε κατά καιρούς και σημερινός πρόεδρος της Κοινότητας που έμειναν δυστυχώς στα λόγια.
Βέβαια θα μου πείτε δεν είμαστε ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ!
Ο κόσμος όμως αμφιβάλλει ΔΕΝ ΑΡΚΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΟΙ ΚΑΛΕΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ, ζητά ΕΡΓΟ σε καθημερινή βάση, για το περιβάλλον την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας.

ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ καθορίζει πλέον την πολιτική ΑΤΖΕΝΤΑ παντού αλλά και στον τόπο μας. Συγχαρητήρια για την ανάδειξη των θεμάτων.

Η ΑΝΑΒΡΑ - ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ!
ΕΣΕΙΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ? ΠΩΣ? και με ΠΟΙΟΥΣ?

Unknown είπε...

Αγαπητή Σάντρα
Ένας Ιστότοπος δεν μπορεί να είναι μονοθεματικός. Όλα αφορούν όλους.Σίγουρα προτεραιότητα έχει ο Βαρνάβας και τα προβλήματά του. Προσπαθώ να επικεντρωθώ όσο το δυνατόν περισσότερο σε αυτά, αλλά, ξέρετε οι διάφορες δραστηριότητές μπου δεν μπου αφήνουν πολύ χρόνο. Πέρα από την Κοινότητα είμαι διοικητικό μέλος του Αθλητικού Ομίλου Βαρνάβα, συμμετέχω στην Επιτροπή Αγώνα κατά του ΧΥΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΥ, αρθρογραφώ στον Τοπικό Τύπο και...εργάζομαι.
Όσον αφορά τις δράσεις μου για το Περιβάλλον, το 2007 ίδρυσα, με άλλους συμπολίτες μου, την Εθελοντική Ομάδα Πυροπροστασίας Βαρνάβα, η οποία όλο το Καλοκαίρι πραγματοποίησε νυκτερινές βάρδιες. κατηγορήθηκα γι΄ αυτό και το 2008 δεν έγονα δράσεις πυροπροστασίας από την Ομάδα και ...δεν έγινε κι από κανέναν άλλον. Φέτος θα ενεργοποιηθεί και πάλι η Ομάδα. Μπορεί να είναι "λίγο", αλλά αν κανείς λάβει υπόψη την χαμηλή ευαισθητοποίηση των κατοίκων της περιοχής μας, είναι σημαντικό βήμα.
Σε κάθε περίπτωση η δημιουργική κριτική είναι ευπρόσδεκτη. Βελτιωνόμαστε, μαθαίνουμε, αλλάζουμε.
Σας ευχαριστώ για την επικοινωνία.

Unknown είπε...

Αγαπητέ Μιχάλη
Πράγματι ο κόσμος αμφιβάλλει και απαιτεί δράσεις. Ξεχνιέται, όμως, μια "λεπτομέρεια". Δεν έχω τον θεσμικό ρόλο για την υλοποίηση των προτάσεων.
Όσο για τις "ανάλογες" προτάσεις του κ. Προέδρου, νομίζω ότι ανάλογη πρόταση δεν υπήρξε μέχρι σήμερα από την πλευρά του. Εννοώ όχι γενικότητες, αλλά συγκεκριμένες, αναλυτικές δράσεις, κοστολογημένες και με προοτική υλοποίησης.
Πέρα από αυτό, όμως, θεωρώ ότι με τις προτάσεις αυτές, αν υιοθετηθούν και τεθούν σε εφαρμογή από αυτόν που μπορεί και οφείλει να τις υλοποίησει, θα έχουμε κάνει ένα σημαντικό βήμα προς την σωστή κατεύθυνση.
Και ξέρω (και ξέρεις) ότι πρόκειται για απλά πράγματα.
Πάντως ευχαριστώ για την κατάθεση των απόψεών σου. Είναι πάντα ευπρόσδεκτες.

Σαντρα είπε...

Ευχαριστώ που μου απαντήσατε. Πράγματι ειναι δύσκολο για εναν εργαζόμενο ανθρωπο να βρει χρόνο και να ασχοληθει με τοσα σημαντικά πραγματα.Ομως Σημαντική ειναι η δράση πυροπροστασάς και τα υπόλοιπα που δεν γνωριζα.
Ομως μια ομαδα εθελοντων θα μπορούσε να σας βοηθήση με στοχευμενες δράσεις για ολο το χρόνο.
Πιστευω οτι ειναιθέμα οργάνωσης και ειναι απλό. Τι λέτε?

Unknown είπε...

Συμφωνώ.
Ελπίζω πολύ σύντομα να είμαι σε θέση να κάνω ανοιχτό κάλεσμα για δημιουργία ομάδων (ή έστω ομάδας) δουλειάς με σκοπό την συγκέντρωση, την αξιολόγηση και την τεκμηρίωση προτάσεων, στα πλαίσια πάντα του εφικτού.
Ξέρετε η κοινωνία μας δεν έχει προχωρήσει όσο θα έπρεπε σε πολλά ζητήματα με ευθύνη όλων μας όσων ασχοληθηκαμε με τα κοινά.
Υπάρχουν αξιόλογοι άνθρωποι και στην τοπική κοινωνία και γι΄ αυτό ελπίζω.
Διαφορετικά...

ΠΑΛΙΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ/Η ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝ. ΑΡΧΗΣ" ΕΚΛΕΙΣΕ
ΨΗΦΟΙ: ΑΠΟΛΥΤΑ ΝΑΙ: 2 (3,2%) - ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ: 4 (4,8%) - ΑΠΟΛΥΤΑ ΟΧΙ: 51 (82,3% - ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ: 4 (6,5%) - ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΚΟΜΗ: 2 (3,2%).
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΑ: ΑΠΟΛΥΤΑ & ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ: 8% - ΑΠΟΛΥΤΑ & ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ: 88,8%

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟΝ ΒΑΡΝΑΒΑ" ΕΚΛΕΙΣΕ.

ΨΗΦΟΙ: ΝΑΙ: 26 (84%) - ΟΧΙ:
5 (16%)

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ. ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΡ ή ΚΑΤΑ;" ΕΚΛΕΙΣΕ.
ΨΗΦΟΙ:
ΚΑΤΑ ΤΟΥ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2": 26 (52%)
ΥΠΕΡ ΤΟΥ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2"
: 24 (48%)
ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙ: 22 (58%)
ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ: 16 (42%)

(βλέπε στην στήλη "ΨΗΦΟΦΟΡΙΕΣ")