ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 225 .000 ! !

Παρασκευή 21 Αυγούστου 2009

ΕΓΓΡΑΦΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΕΙΨΗ ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ ΣΤΟΝ ΒΑΡΝΑΒΑ


ΚΟΛΛΙΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΒΑΡΝΑΒΑ



ΠΡΟΣ

· ΥΠΟΥΡΓΟ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ

κ. ΕΥΡΥΠΙΔΗ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ

· ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ

ΓΕΝΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ

· ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΩΝ & ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

· ΕΛ.ΤΑ. Α.Ε.

ΔΙΕΥΘΥΝΟΝΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟ κ. ΣΤΑΜΑΤΙΟ ΜΑΥΡΟ

· ΕΛ.ΤΑ. Α.Ε.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΣΤΟΛΙΚΟΥ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

· ΕΛ.ΤΑ. Α.Ε.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΣΤΟΛΙΚΟΥ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟΥ

· ΕΛ.ΤΑ. Α.Ε.

ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙΟΥ

Κύριε Υπουργέ

Αναγκάζομαι να απευθυνθώ σ΄ εσάς για ένα σημαντικότατο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της Κοινότητας Βαρνάβα, σε σχέση με την ταχυδρομική του εξυπηρέτηση.

Ο Βαρνάβας εξυπηρετείται ταχυδρομικά από το κατάστημα Καπανδριτίου της ΕΛ.ΤΑ. Α.Ε. Για πολλά χρόνια η εξυπηρέτηση των πολιτών γινόταν, με κάποια προβλήματα μεν, αλλά σε γενικές γραμμές ικανοποιητικά. Μάλιστα επειδή η ταχυδρομική περιοχή κάλυπτε μόνο τους εντός οικισμού κατοίκους, το έτος 2005 σε συνεργασία με τα ΕΛ.ΤΑ., ως Πρόεδρος –τότε- της Κοινότητας, τοποθέτησα Ταχυδρομικές Θυρίδες στα όρια του οικισμού, ώστε να γίνεται απρόσκοπτα η ταχυδρομική εξυπηρέτηση και των εκτός οικισμού κατοίκων.

Τον τελευταίο χρόνο, όμως, τα προβλήματα αυξήθηκαν, με αποκορύφωμα το τελευταίο δίμηνο κατά το οποίο διακόπηκε πλήρως η διανομή της αλληλογραφίας στον Βαρνάβα (!), για τον λόγο ότι έληξε η σύμβαση του προηγουμένου ταχυδρόμου και αναμενόταν ο διορισμός νέου.

Όμως το γεγονός που έκανε έξαλλους τους κατοίκους του Βαρνάβα –κι εμένα προσωπικά – είναι ότι μετά τον διορισμό νέας ταχυδρόμου εξακολουθεί να μην γίνεται η διανομή της αλληλογραφίας στις οικίες και οι κάτοικοι καλούνται –σε εργάσιμες ώρες σημειωτέον- να παραλαμβάνουν την αλληλογραφία σε ένα από τα καφενεία της Πλατείας του Βαρνάβα(!).

Το θέαμα είναι τραγικό και ταυτόχρονα προσβλητικό για τους πολίτες. Η υπάλληλος των ΕΛ.ΤΑ. με τα κουτιά του ταχυδρομείου απλωμένα στα τραπέζια του καφενείου και οι κάτοικοι, έχοντας εγκαταλείψει τις δουλειές τους, συσσωρευμένοι γύρω της να περιμένουν να ακούσουν το όνομά τους για να πάρουν την αλληλογραφία τους.

Όπως εύστοχα σχολίασε κάποιος ηλικιωμένος πολίτης, αυτή η διαδικασία του θύμισε ανάλογη του έτους 1960.

Κύριε Υπουργέ

Είμαι βέβαιος ότι κατανοείτε απόλυτα ότι αυτό το «θέαμα» ίσως αρμόζει στο Μπαγκλαντές, αλλά σίγουρα όχι σε σύγχρονη χώρα.

Πέρα από αυτό καθ΄ αυτό το γεγονός λάβετε υπόψη και δύο ακόμη παραμέτρους.

Πρώτο την παραβίαση των προσωπικών δεδομένων των πολιτών και μάλιστα σε έναν ευαίσθητο τομέα όπως είναι αυτός των οφειλών προς Τραπεζικά Ιδρύματα. Γιατί αυτό συμβαίνει όταν η ταχυδρόμος, παρουσία όλων επιδίδει επιστολές Τραπεζών σε οφειλέτες.

Και δεύτερο και ίσως σημαντικότερο ότι οι συνταξιούχοι – οι περισσότεροι του Ο.Γ.Α. – αναγκάζονται να πληρώνουν ΤΑΞΙ, λόγω έλλειψης συγκοινωνίας, για να μεταβαίνουν στο Καπανδρίτι προκειμένου να πάρουν την σύνταξή τους από το εκεί κατάστημα των ΕΛ.ΤΑ.

Κύριε Υπουργέ

Η κατάσταση αυτή δεν τιμά κανέναν και σίγουρα αποτελεί οπισθοδρόμηση, από την στιγμή μάλιστα που, ως Χώρα, κάνουμε προσπάθειες εκσυγχρονισμού και ανάπτυξης.

Η «δικαιολογία» της ΕΛ.ΤΑ. Α.Ε. ότι «δεν επαρκεί το προσωπικό» και αναγκάζεται να προσλαμβάνει εποχικούς υπαλλήλους δεν πείθει κανέναν μας. Αν μάλιστα ληφθεί υπόψη το γεγονός της πρόσληψης δεκάδων χιλιάδων υπαλλήλων στον Δημόσιο Τομέα.

Παρακαλώ να επιληφθείτε του προβλήματος και να δώσετε την αρμόζουσα λύση, προκειμένου να εξυπηρετούνται οι πολίτες του Βαρνάβα, όπως και οι πολίτες των γειτονικών χωριών, με σεβασμό της αξιοπρέπειάς τους και των δικαιωμάτων τους, τα οποία απορρέουν από τους Νόμους του Κράτους

Θα εκτιμούσα το γεγονός να μου απαντήσετε για το τι μέλλει γενέσθαι προκειμένου να ενημερώσω του πολίτες του Βαρνάβα.

Με εκτίμηση

Γιώργος Π. Κόλλιας


Αυτή η έγγραφη διαμαρτυρία είναι αποτέλεσμα της αγανάκτησης που επικρατεί στον Βαρνάβα για το απαράδεκτο γεγονός της μη ύπαρξης Ταχυδρόμου.

Η συνέχεια θα είναι η υποβολή ομαδικής μήνυσης ενάντια σε κάθε υπέυθυνο.

ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΑΥΤΗ.

ΑΣ ΠΑΨΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΜΕ ΘΕΑΤΕΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΛΙΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ/Η ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝ. ΑΡΧΗΣ" ΕΚΛΕΙΣΕ
ΨΗΦΟΙ: ΑΠΟΛΥΤΑ ΝΑΙ: 2 (3,2%) - ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ: 4 (4,8%) - ΑΠΟΛΥΤΑ ΟΧΙ: 51 (82,3% - ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ: 4 (6,5%) - ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΚΟΜΗ: 2 (3,2%).
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΑ: ΑΠΟΛΥΤΑ & ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ: 8% - ΑΠΟΛΥΤΑ & ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ: 88,8%

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟΝ ΒΑΡΝΑΒΑ" ΕΚΛΕΙΣΕ.

ΨΗΦΟΙ: ΝΑΙ: 26 (84%) - ΟΧΙ:
5 (16%)

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ. ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΡ ή ΚΑΤΑ;" ΕΚΛΕΙΣΕ.
ΨΗΦΟΙ:
ΚΑΤΑ ΤΟΥ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2": 26 (52%)
ΥΠΕΡ ΤΟΥ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2"
: 24 (48%)
ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙ: 22 (58%)
ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ: 16 (42%)

(βλέπε στην στήλη "ΨΗΦΟΦΟΡΙΕΣ")