ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 225 .000 ! !

Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2009

ΔΕΥΤΕΡΟ "ΦΑΟΥΛ" ΤΗΣ κ. ΜΠΙΡΜΠΙΛΗ

"Με τους εκπροσώπους του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, του Δήμου Πεντέλης, της Νομαρχίας Ανατολικής Αττικής, του Κτηματολογίου Α.Ε., της Πανελλήνιας Ένωσης Δασολόγων Δημοσίων Υπαλλήλων, της Πανελλήνιας Ένωσης Δασολόγων Ελευθέρων Επαγγελματιών, της Πανελλήνιας Κίνησης Δασολόγων, του Πανελληνίου Συνδέσμου Μελετητών Γεωτεχνικών, του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας και του WWF Ελλάς, για να τους παρουσιάσει το Σχέδιο Νόμου για τα καμένα της Αττικής και να ζητήσει τα σχόλιά τους, συναντάται σήμερα η Υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Τίνα Μπιρμπίλη."

Κάλεσε λοιπόν η κ. Μπιρμπίλη εκπροσώπους Επιμελητήρια, πάσης φύσεως δασολόγους, περιβαλλοντικές οργανώσεις, Νομαρχία Ανατ. Αττικής και....τον Δήμο Πεντέλης για να τους ανακοινώσει το Σχέδιο Νόμου για τα καμένα της... Αττικής.
Η κίνησή της θα ήταν σωστή αν στους καλεσμένους ήταν όλοι οι Δήμοι και οι Κοινότητες που κάηκαν, ή αν το θέμα ήταν τα καμένα της Πεντέλης.
Με λίγα λόγια δεν μπορεί να μην καλεί Κοινότητες όπως το Γραμματικό που κάηκε ολοσχερώς, ή τον Βαρνάβα που κάηκε κατά 50% και να καλεί την Πεντέλη!
Δεν μπορεί να συζητά για τα καμένα της Αττικής χωρίς την συμμετοχή των Δήμων και των Κοινοτήτων της Αττικής!
Δεν θέλω να πιστέψω ότι σ΄ αυτήν την ενέργεια μπορεί να υπάρχει μιά "πονηριά". Να μην είναι δηαλδή παρόντες στην συζήτηση αυτοί που θα έθεταν και το ζήτημα του ΧΥΤΑ Γραμματικού, το οποίο, εκ των πραγμάτων, συνδέεται με "τα καμένα".
Συγκεκριμένα μιλά για "αναστολή έκδοσης αδειών στα καμένα". Άραγε το έργο του ΧΥΤΑ θα συνεχίζεται στα καμένα;
Αν η κ Υπουργός θεωρεί καταστροφή μια εκσκαφή για ανέγερση οικοδομής (100, 200, 500 τ.μ.) τι συνέπεια θα έχει για το περιβάλλον μια εκσκαφή 530.000 τ.μ.;
Πέρα, όμως, από τα όποια "φάουλ" της κ. Υπουργού, αλήθεια θα αποφασίσει να ασχοληθεί σοβαρά με την καραμπινάτη παρανομία του ΧΥΤΑ Γραμματικού, θα συνεχίσει να κάνει δηλώσεις του στυλ δεν θα γίνει ΧΥΤΑ (ενώ ήδη κατασκευάζεται ΧΥΤΑ);
Θα ασχοληθεί σοβαρά με το έγγραφο της Ευρωπαϊκής Ένωσης που χαρακτηρίζει απαράδεκτο το έργο του ΧΥΤΑ Γραμματικού, ή θα περιμένει τα πρόστιμα, τα οποία, φυσικά, δεν θα πληρώσει από την τσέπη της, αλλά με χρήματα του Ελληνικού Λαού;
Θα ξαναδεί τον σχεδιασμό από την αρχή, ή θα ισχύσει το "σήμερα, εσπευσμένα πλέον, προσπαθεί χωρίς κοινωνική συναίνεση, αλλά με νοοτροπία καθεστωτική να ολοκληρώσει σπασμωδικά και αποσπασματικά αυτόν το σχεδιασμό", όπως δήλωσε στις 7/7/2009 ο κ. Σπύρος Κουβέλης;
Ιδού η Ρόδος κ. Υπουργέ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΛΙΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ/Η ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝ. ΑΡΧΗΣ" ΕΚΛΕΙΣΕ
ΨΗΦΟΙ: ΑΠΟΛΥΤΑ ΝΑΙ: 2 (3,2%) - ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ: 4 (4,8%) - ΑΠΟΛΥΤΑ ΟΧΙ: 51 (82,3% - ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ: 4 (6,5%) - ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΚΟΜΗ: 2 (3,2%).
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΑ: ΑΠΟΛΥΤΑ & ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ: 8% - ΑΠΟΛΥΤΑ & ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ: 88,8%

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟΝ ΒΑΡΝΑΒΑ" ΕΚΛΕΙΣΕ.

ΨΗΦΟΙ: ΝΑΙ: 26 (84%) - ΟΧΙ:
5 (16%)

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ. ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΡ ή ΚΑΤΑ;" ΕΚΛΕΙΣΕ.
ΨΗΦΟΙ:
ΚΑΤΑ ΤΟΥ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2": 26 (52%)
ΥΠΕΡ ΤΟΥ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2"
: 24 (48%)
ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙ: 22 (58%)
ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ: 16 (42%)

(βλέπε στην στήλη "ΨΗΦΟΦΟΡΙΕΣ")