ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 225 .000 ! !

Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2009

ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ ΓΙΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ


Γιορτές και ... πανηγύρια στον Δήμο Αθηναίων για την Ανακύκλωση.
Στο Δήμο που είναι ο τρίτος πιο βρώμικος Δήμος της Ευρώπης (πάλι καλά).
Αλλά πραγματικά κάνει ανακύκλωση ο Δήμος Αθηναίων;
Συγκεκριμένα για την Αθήνα, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο και υπεύθυνο των υπηρεσιών καθαριότητας του δήμου, κ. Δημόπουλο, για να καλυφθούν πλήρως οι ανάγκες του δήμου χρειάζονται τουλάχιστον 6.000 μπλε κάδοι, από τους οποίους σήμερα υπάρχουν μόνο οι 1.900 (Καθημερινή, 09/11/2007). Προκειμένου, δε, να αντιμετωπιστούν τα παράπονα των δημοτών και να δοθεί η εντύπωση πως το πρόγραμμα καλύπτει μεγαλύτερη έκταση από αυτήν που πραγματικά καλύπτει πολλές φορές οι ίδιοι κάδοι μετακινούνται από περιοχή σε περιοχή (Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία 5-6/01/2008).

Μάλιστα. Χρειάζονται 6.000 μπλέ κάδοι και έχουν 1.900.
Μάλιστα. Κι αυτούς τους πάνε πέρα - δώθε για να νομίζουν οι πολίτες ότι υπάρχει πρόγραμμα ανακύκλωσης.

Ο Βασίλης Πολυμερόπουλος, αντιπρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ και πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο Δήμο Αθηναίων. «Το πρόγραμμα δεν έχει απαξιωθεί» λέει. «Απλώς είναι πιλοτικό και γι' αυτό δεν υπάρχουν κάδοι ούτε και χωροθέτηση σε όλες τις περιοχές της Αθήνας. Όταν γίνει χωροθέτηση, θα τοποθετηθούν κάδοι».
Μάλιστα. Το πρόγραμμα - εδώ και τόσα χρόνια - είναι (ακόμη) πιλοτικό. Σε ποιο χρονικό ορίζοντα άραγε τοποθετούν την "κανονική" έναρξη του προγράμματος ανακύκλωσης;
Βαρεθήκαμε να ακούμε μεγάλα λόγια από τον Δήμαρχο της τρίτης πιο βρόμικης πόλης.
Στον Δήμο του μπορεί να κάνει γιορτές και πανηγύρια για την Ανακύκλωση που δεν κάνει.
Δεν μας αφορά.
Μας αφορά, όμως, όταν τολμά να κάνει "συστάσεις"στους κατοίκους της Βόρειας Αττικής, να αποδεχθούν τον ΧΥΤΑ για αν ρίχνει τα σκουπίδια του. Όταν λέει:

“Θεωρούμε υπερβολικές έως απαράδεκτες τις αντιδράσεις κάποιων αιρετών π.χ. του Γραμματικού και της Κερατέας, που συμπαρασύρουν και μερίδα των κατοίκων αρνούμενοι να δεχθούν είτε τους νόμους, είτε τις αμετάκλητες αποφάσεις των Ανώτατων Δικαστηρίων”, υπογράμμισε στην ανακοίνωσή του ο κ. Κακλαμάνης. Πρόσθεσε δε: “Η Αττική στο σύνολό της θα κινδυνεύσει μετά από ενάμιση χρόνο να γίνει ένας απέραντος σκουπιδότοπος αν δεν προχωρήσουν τα έργα, της σύγχρονης και φιλικής προς το περιβάλλον, διαχείρισης των στερεών αποβλήτων στους δύο, σύμφωνα με τον περιφερειακό σχεδιασμό, προαναφερθέντες χώρους”.

Όχι κ. Κακλαμάνη. Η Αττική "δεν θα κινδυνεύσει να γίνει ένας απέραντος σκουπιδότοπος", όπως λέτε για να εξαπατήσετε τους πολίτες. Απλά ο απέραντος σκουπιδότοπος, η Αθήνα, δεν θα έχει που να εξάγει την βρωμιά της.
Αυτό είναι το πρόβλημά σας κι όχι το υποκριτικό ενδιαφέρον για "την Αττική".
Ασχοληθείτε με αυτό λοιπόν και ... εν τω μεταξύ κάντε πολλά πανηγυράκια για την ανακύκλωση. Ο κόσμος - δυστυχώς- "μασάει" ακόμα.

2 σχόλια:

Γιωργος Δημητρας είπε...

Ποια ειναι η ευθύνη του Κακλαμάνη δεν καταλαβαίνω...

Unknown είπε...

Αποδίδω ευθύνες στον Κακλαμάνη για τους εξής λόγους:
-Αντι να αναζητά -πραγματικά- λύση για τα σκουπίδια της πόλης του, που αντικειμενικά είναι η παραγωγός του μεγαλύτερου όγκου στην Αττική (μαζί με τον Πειραιά), πιέζει άλλες περιοχές να τα δεχθούν.
-Δεν κάνει ουσιαστική προσπάθεια για την μείωση του όγκου με την Ανακύκλωση, αλλά εξαντλείται το ενδιαφέρον του σε "γιορτές" (αλήθεια ξέρεις πόσοι κάδοι ανακύκλωσης θα αγοράζονταν με τα χρήματα της "γιορτής";).
Φίλε Γιώργο
Ο Κακλαμάνης μιλά για την Ευρώπη, αλλά ξεχνά ότι στην Ευρώπη η κάθε πρωτεύουσα έχει(ένα και δύο) εργοστάσια επεξεργασίας απορριμμάτων ΜΕΣΑ στην πόλη.
Ας κάνει λοιπόν κάτι, αν θέλει να έχει συνέπεια λόγων και έργων.

ΠΑΛΙΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ/Η ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝ. ΑΡΧΗΣ" ΕΚΛΕΙΣΕ
ΨΗΦΟΙ: ΑΠΟΛΥΤΑ ΝΑΙ: 2 (3,2%) - ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ: 4 (4,8%) - ΑΠΟΛΥΤΑ ΟΧΙ: 51 (82,3% - ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ: 4 (6,5%) - ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΚΟΜΗ: 2 (3,2%).
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΑ: ΑΠΟΛΥΤΑ & ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ: 8% - ΑΠΟΛΥΤΑ & ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ: 88,8%

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟΝ ΒΑΡΝΑΒΑ" ΕΚΛΕΙΣΕ.

ΨΗΦΟΙ: ΝΑΙ: 26 (84%) - ΟΧΙ:
5 (16%)

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ. ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΡ ή ΚΑΤΑ;" ΕΚΛΕΙΣΕ.
ΨΗΦΟΙ:
ΚΑΤΑ ΤΟΥ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2": 26 (52%)
ΥΠΕΡ ΤΟΥ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2"
: 24 (48%)
ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙ: 22 (58%)
ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ: 16 (42%)

(βλέπε στην στήλη "ΨΗΦΟΦΟΡΙΕΣ")