ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 225 .000 ! !

Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

ΣΚΕΠΑΖΟΥΝ ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΣΤΟ "ΜΑΥΡΟ ΒΟΥΝΟ" ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΥ;


Μόλις έφτασαν στα χέρια μου σε κλειστό φάκελο, χωρίς αποστολέα, κάποιες φωτογραφίες και ένα video από τον χώρο όπου εκτελούνται οι εργασίες για την κατασκευή ΧΥΤΑ στο "Μαύρο Βουνό" Γραμματικού.
Ως γνωστόν στο χώρο της κατασκευής του ΧΥΤΑ έχουν, εδώ και πολύ καιρό βρεθεί αρχαία και η Αρχαιολογική Υπηρεσία πραγματοποιεί ανασκαφές. Οι πληροφορίες μας, εδώ και μέρες, επέμεναν ότι βρέθηκαν αρχαίοι τάφοι και σε άλλο σημείο, εντός του χώρου.
Οι φωτογραφίες και το video επιβεβαιώνουν το γεγονός.
Αυτό, όμως, που φαίνεται να συμβαίνει στο νέο σημείο ανεύρεσης αρχαιοτήτων, είναι ότι ΜΠΑΖΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΕΥΡΥΤΕΡΟ ΧΩΡΟ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΑΝΑΣΚΑΦΩΝ, εκεί που, λογικά, θα έπρεπε να συνεχισθούν οι ανασκαφές.
  • ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ, ΥΠΕΡΓΟΛΑΒΟΙ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΙ ΠΑΡΑΤΡΕΧΑΜΕΝΟΙ;
  • ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΙΣ ΑΝΑΣΚΑΦΕΣ;
  • ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ, ΑΣΦΑΛΙΤΕΣ, ΜΑΤΑΤΖΗΔΕΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΙ "ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΗΣ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ";

Θα έχει κάποιος, ή κάποιοι από εσάς την ευαισθησία να απαντήσει;
Θα ασχοληθεί κανείς ανώτερός σας να διερευνήσει το ζήτημα;
Θα ενδιαφερθεί η Πολιτική Ηγεσία των Υπουργείων Πολιτισμού, Προστασίας του Πολίτη, Εσωτερικών;
Και μην μας πει κάποιος ότι δεν μπορεί να συμβαίνει αυτή η εγκληματική πράξη, γιατί η ιστορία έχει δείξει ότι όλοι οι προαναφερόμενοι καμία ευαισθησία δεν έχουν για την προστασία των αρχαιοτήτων. 
Αυτό που  νοιάζει τους εργολάβους είναι να τελειώσει το "έργο" τους, με κάθε τίμημα, για να εισρεύσει ο πακτωλός των  χρημάτων. Των πεταμένων χρημάτων σε ένα έργο χωρίς προοπτική και με τεράστια οικολογική επιβάρυνση.
Δεν είναι άλλωστε πολύς καιρός όταν συνελήφθησαν με την διαδικασία του αυτοφώρου ιδιοκτήτες μηχανημάτων, οι οποίοι εργάζονταν στον χώρο, ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΥ.
Καλούμε από αυτό το βήμα κάθε αρμόδιο να αναλάβει τις ευθύνες του.
Επιτέλους φτάνει πια ο ευτελισμός κάθε αξίας. Φτάνει πια ο σφικτός εναγκαλισμός αρμοδίων, εργολάβων,  στελεχών και λοιπών εμπλεκομένων.
ΝΕΟΤΕΡΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ: Την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές πληροφορηθήκαμε ότι, μετά από διαμαρτυρία του Προέδρου της Κοινότητας Γραμματικού κ. Κούκη, οι αρχαιολόγοι που εργάζονται στον χώρο, ισχυρίσθηκαν ότι δεν πρόκειται για νέα αρχαία, αλλά για διερευνητικές ανασκαφές, χωρίς ευρήματα.
Παρά αυτήν την "διαβεβαίωση" εμείς συνεχίζουμε να ανησυχούμε, γιατί δεν έχουμε καμία εμπιστοσύνη πλέον σε κανέναν.
Κι επιτέλους είναι δυνατόν αν γίνει πλήρης αρχαιολογική έρευνα όταν κυριολεκτικά οργώνεται ο ευρύτερος χώρος από πλήθος μηχανημάτων;
Όταν οι αρχαιολόγοι αναζητούν τμήματα εδάφους για έρευνα, ανάμεσα σε φορτωτές, μπουλντόζες, φορτηγά που εργάζονται εντατικά μέρα - νύχτα;
Τι να πρωτοπρολάβουν;

Υ.Γ. ΠΡΟΣ "ΑΝΗΣΥΧΟΥΝΤΕΣ": "Θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία". Ας πάψουμε να βάζουμε την "ουρά στα σκέλια" μπροστά στις απειλές. Ο αγώνας δεν γίνεται με "εκπτώσεις".
Ιδού τα ντοκουμέντα:







Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΛΙΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ/Η ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝ. ΑΡΧΗΣ" ΕΚΛΕΙΣΕ
ΨΗΦΟΙ: ΑΠΟΛΥΤΑ ΝΑΙ: 2 (3,2%) - ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ: 4 (4,8%) - ΑΠΟΛΥΤΑ ΟΧΙ: 51 (82,3% - ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ: 4 (6,5%) - ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΚΟΜΗ: 2 (3,2%).
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΑ: ΑΠΟΛΥΤΑ & ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ: 8% - ΑΠΟΛΥΤΑ & ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ: 88,8%

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟΝ ΒΑΡΝΑΒΑ" ΕΚΛΕΙΣΕ.

ΨΗΦΟΙ: ΝΑΙ: 26 (84%) - ΟΧΙ:
5 (16%)

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ. ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΡ ή ΚΑΤΑ;" ΕΚΛΕΙΣΕ.
ΨΗΦΟΙ:
ΚΑΤΑ ΤΟΥ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2": 26 (52%)
ΥΠΕΡ ΤΟΥ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2"
: 24 (48%)
ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙ: 22 (58%)
ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ: 16 (42%)

(βλέπε στην στήλη "ΨΗΦΟΦΟΡΙΕΣ")