ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 225 .000 ! !

Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

ΜΥΡΙΖΕΙ ΜΠΑΡΟΥΤΙ ΣΤΟ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ


           Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των κατοίκων του Γραμματικού, στο πάγιο αίτημά τους για τη μη δημιουργία Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων στη θέση Μαύρο Βουνό. Κάτοικοι και φορείς της περιοχής, κάνουν λόγο για ένα περιβαλλοντικό έγκλημα το οποίο σκοπεύουν να εμποδίσουν να γίνει με κάθε τρόπο. Οι επιστήμονες από πλευράς τους κρούουν το καμπανάκι του κινδύνου, για πιθανή μόλυνση του Ευβοϊκού και της λίμνης Μαραθώνα από τα «στραγγίδια» του ΧΥΤΑ, υποστηρίζοντας ταυτόχρονα ότι οι αέριοι ρύποι θα «πνίξουν» το Γραμματικό, αλλά και ολόκληρη την Βορειανατολική Αττική.
            Μέχρι στιγμής, τα έργα για την κατασκευή του ΧΥΤΑ έχουν σταματήσει, τουλάχιστον στο σημείο όπου αποκαλύφθηκαν αρχαία ευρήματα οικισμού που κατοικείτο από το 2000 π.χ. έως και τους βυζαντινούς χρόνους. Μάλιστα, το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο συνεδρίασε πρόσφατα και αποφάσισε να υποβάλει την εισήγησή του προς τον υπουργό Πολιτισμού για τη συνέχιση ή μη της ανασκαφής. Να σημειώσουμε σε αυτό το σημείο, ότι το ΚΑΣ είναι υπέρ της συνέχισης των ανασκαφών και της παύσης οποιασδήποτε άλλης εργασίας. Μάλιστα, καθόλη την διάρκεια της συνεδρίασης του ΚΑΣ, περισσότεροι από 200 κάτοικοι του Γραμματικού, έδωσαν ειρηνικά το παρών έξω από το συγκεκριμένο κτίριο, διαδηλώνοντας κατά της κατασκευής του ΧΥΤΑ στην περιοχή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΛΙΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ/Η ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝ. ΑΡΧΗΣ" ΕΚΛΕΙΣΕ
ΨΗΦΟΙ: ΑΠΟΛΥΤΑ ΝΑΙ: 2 (3,2%) - ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ: 4 (4,8%) - ΑΠΟΛΥΤΑ ΟΧΙ: 51 (82,3% - ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ: 4 (6,5%) - ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΚΟΜΗ: 2 (3,2%).
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΑ: ΑΠΟΛΥΤΑ & ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ: 8% - ΑΠΟΛΥΤΑ & ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ: 88,8%

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟΝ ΒΑΡΝΑΒΑ" ΕΚΛΕΙΣΕ.

ΨΗΦΟΙ: ΝΑΙ: 26 (84%) - ΟΧΙ:
5 (16%)

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ. ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΡ ή ΚΑΤΑ;" ΕΚΛΕΙΣΕ.
ΨΗΦΟΙ:
ΚΑΤΑ ΤΟΥ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2": 26 (52%)
ΥΠΕΡ ΤΟΥ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2"
: 24 (48%)
ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙ: 22 (58%)
ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ: 16 (42%)

(βλέπε στην στήλη "ΨΗΦΟΦΟΡΙΕΣ")