ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 225 .000 ! !

Δευτέρα, 14 Μαρτίου 2011

ΑΓΩΓΟΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ: ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ!

  • Γράφει ο Γιώργος Κόλλιας

Την Πέμπτη 10 Μάρτη η εταιρία που κατασκευάζει τον Αγωγό Φυσικού Αερίου, με μια... αιφνιδιαστική κίνηση, αντί να ακολουθήσει την κανονική πορεία του έργου, από τον Κάλαμο προς Βαρνάβα, έκανε "άλμα" και ξεκίνησε εργασίες μέσα στα όρια του Βαρνάβα!
Προφανώς, γνωρίζοντας τις διαθέσεις των πολιτών του Βαρνάβα, προσπάθησε να...αιφνιδιάσει του κατοίκους, δημιουργώντας τετελεσμένα.
Η αντίδραση της Τοπικής Αρχής και των πολιτών ήταν άμεση.
Δεκάδες πολίτες, με επικεφαλής τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας κ. Τσιμίνη, έσπευσαν άμεσα στο σημείο των έργων και διαπίστωσαν ότι ήδη είχαν εκριζωθεί ελιές από κτήμα Βαρναβιώτη.
Μετά την οργισμένη αντίδραση των κατοίκων, τα έργα διακόπηκαν και οι άνθρωποι της εταιρίας  ξαναφύτεψαν τις ελιές (!).
Η εταιρία δεσμεύθηκε ότι δεν θα συνεχίσουν τα έργα πριν επιλυθεί η αντιδικία.
Το επόμενο βράδυ πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Δημαρχείο Μαραθώνα, με την συμμετοχή του Δημάρχου Μαραθώνα κ. Λουίζου, εκπροσώπων της εταιρίας και του Τοπικού Προέδρου Βαρνάβα κ. Τσιμίνη, η οποία δεν κατέληξε σε αποτελέσματα, μετά την επίμονη άρνηση της εταιρίας να συζητήσει οποιανδήποτε εναλλακτική διαδρομή, την οποία υπέδειξε η Δημοτική πλευρά. Και πάλι η εταιρία, μετά από αίτημα του Δημάρχου δήλωσε ότι θα αναμένει λίγες μέρες, χωρίς να πραγματοποιεί εργασίες, μέχρι να υπάρξει συνεννόηση της Δημοτικής πλευράς με τους νομικούς της συμβούλους.
Αντί γι΄  αυτό, την επόμενη μέρα έφερε άλλο μηχάνημα και άρχισε εργασίες....σε άλλο σημείο του Βαρνάβα.
Και πάλι οι κάτοικοι και ο Τοπικός Πρόεδρος σταμάτησαν τα έργα.
Είναι προφανές ότι η εταιρία δεν σκοπεύει να συζητήσει πάνω στις προτάσεις που έχουν υποβάλλει οι κάτοικοι, αλλά είναι αποφασισμένη να εκμεταλλευτεί το νομικό καθεστώς που της επιτρέπει να καταπατά κτήματα πολιτών, χωρίς συνεννόηση μαζί τους, να καταστρέφει δένδρα, τα οποία αποτελούν έργο ζωής για τους κατοίκους και αν εκχερσώνει δασικές εκτάσεις, με την έγκριση του - κατά τ΄ άλλα κοπτόμενου για την προστασία τους- Δασαρχείου.
Συνεπώς μόνο ο ενωτικός, μαζικός αγώνας των πολιτών Βαρνάβα μπορεί να σταματήσει την καταστροφή της σχεδόν μόνης εναπομείνουσας περιοχής πρασίνου και ανάπτυξης του Βαρνάβα, μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2009 και 2010.
Δημοσίευση σχολίου
ΠΑΛΙΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ/Η ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝ. ΑΡΧΗΣ" ΕΚΛΕΙΣΕ
ΨΗΦΟΙ: ΑΠΟΛΥΤΑ ΝΑΙ: 2 (3,2%) - ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ: 4 (4,8%) - ΑΠΟΛΥΤΑ ΟΧΙ: 51 (82,3% - ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ: 4 (6,5%) - ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΚΟΜΗ: 2 (3,2%).
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΑ: ΑΠΟΛΥΤΑ & ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ: 8% - ΑΠΟΛΥΤΑ & ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ: 88,8%

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟΝ ΒΑΡΝΑΒΑ" ΕΚΛΕΙΣΕ.

ΨΗΦΟΙ: ΝΑΙ: 26 (84%) - ΟΧΙ:
5 (16%)

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ. ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΡ ή ΚΑΤΑ;" ΕΚΛΕΙΣΕ.
ΨΗΦΟΙ:
ΚΑΤΑ ΤΟΥ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2": 26 (52%)
ΥΠΕΡ ΤΟΥ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2"
: 24 (48%)
ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙ: 22 (58%)
ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ: 16 (42%)

(βλέπε στην στήλη "ΨΗΦΟΦΟΡΙΕΣ")