ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 225 .000 ! !

Τρίτη, 10 Μαΐου 2011

11 ΜΑΗ 2011. ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ


Σε μαζική και αγωνιστική συμμετοχή καλεί η ΓΣΕΕ τους εργαζόμενους, στην γενική απεργία που έχει εξαγγείλει από κοινού με την ΑΔΕΔΥ, για την Τετάρτη 11 Μαΐου.
"Απεργούμε εκφράζοντας την έντονη διαμαρτυρία μας για τις άδικες και σκληρές πολιτικές που εκτοξεύουν την ανεργία, διευρύνουν την ψευτοαπασχόληση, καταπατούν τις ΣΕΕ και τα εργασιακά δικαιώματα, εκποιούν τις ΔΕΚΟ και το δημόσιο πλούτο, χωρίς ταυτόχρονα να εξασφαλίζουν την έξοδο από την κρίση και την ύφεση της ελληνικής οικονομίας" δηλώνει σε ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ.
Η συγκέντρωση θα γίνει στις 11 το πρωί στο Πεδίον του Άρεως ενώ θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή.
Το ΠΑΜΕ θα πραγματοποιήσει συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στις 10 το πρωί στην Ομόνοια με κεντρικό αίτημα την ανατροπής της πολιτικής της λιτότητας.
Προβλήματα θα αντιμετωπίσει το επιβατικό κοινό την Τετάρτη, λόγω της συμμετοχής των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς στην απεργία.
Συγκεκριμένα στάσεις εργασίας θα πραγματοποιήσουν οι:
·         ΕΘΕΛ από έναρξη της βάρδιας έως τις 09.00 και από 21.00 έως τη λήξη της βάρδιας
·         ΗΣΑΠ από έναρξη της βάρδιας έως τις 10.00 και από τις 16.00 έως τη λήξη της βάρδιας
·         Μετρό από την έναρξη της βάρδιας έως τις 8 το πρωί
·         Ακινητοποιημένοι θα μείνουν οι συρμοί του ΟΣΕ και του Προαστιακού Σιδηρόδρομου
·         Τραμ και Τρόλεϊ θα λειτουργήσουν από 08:00 έως 22:00.
Προβλήματα αναμένονται και στις πτήσεις, με την ΟΣΥΠΑ να συμμετέχει στην απεργία με τετράωρη στάση εργασίας από τις 12:00 έως τις 16:00. Συμμετοχή στην 24ωρη απεργία εξήγγειλαν και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.
Συμμετοχή, επίσης, γνωστοποίησαν οι γιατροί και οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, για την Τετάρτη 11 Μαΐου. Στην ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών, καταγγέλλει κατεδάφιση της δημόσιας υγείας ενώ για προβλήματα άλυτα που οξύνονται κάνει λόγο στην ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία.
Δεμένα θα μείνουν τα πλοία στα λιμάνια λόγω της συμμετοχής της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ναυτικών στην 24ωρη πανελλαδική απεργία.
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης καλεί τους εργαζόμενους να λάβουν μέρος στην 24ωρη απεργία και να "κατέβουν στο δρόμο του αγώνα".
Τα δικαστήρια και τα υποθηκοφυλακεία της χώρας θα παραμείνουν κλειστά την Τετάρτη σύμφωνα με ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος, λόγω της συμμετοχής της ΟΔΥΕ στην απεργία που έχουν κηρύξει η ΑΔΕΔΥ και η ΓΣΕΕ. Οι δικαστικοί υπάλληλοι "μετέχουν και αγωνίζονται για το αύριο, μετέχουν και αγωνίζονται για να σταματήσει η κατρακύλα των εργασιακών μισθολογικών και κοινωνικών κατακτήσεων" αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

ΣΧΟΛΙΟ
Αποτελεί χρέος των εργαζομένων η συμμετοχή στην Γενική Απεργία που κήρυξαν τα συνδικάτα Ιδιωτικού και Δημόσιου Τομέα.
Απέναντι στην νεοφιλελεύθερη λαίλαπα που καθαιρεί κατακτήσεις χρόνων των εργαζομένων, η μόνη άμυνα είναι η συνειδητοποίηση των εργαζομένων και η συμμετοχή τους σε μαζικές δράσεις, όπως είναι και η Γενική Απεργία.
Συμμετέχουμε λοιπόν και στην απεργία, αλλά και στις απεργιακές συγκεντρώσεις, είτε στο Πεδίο του Άρεως, είτε στην Ομόνοια.
Δημοσίευση σχολίου
ΠΑΛΙΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ/Η ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝ. ΑΡΧΗΣ" ΕΚΛΕΙΣΕ
ΨΗΦΟΙ: ΑΠΟΛΥΤΑ ΝΑΙ: 2 (3,2%) - ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ: 4 (4,8%) - ΑΠΟΛΥΤΑ ΟΧΙ: 51 (82,3% - ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ: 4 (6,5%) - ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΚΟΜΗ: 2 (3,2%).
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΑ: ΑΠΟΛΥΤΑ & ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ: 8% - ΑΠΟΛΥΤΑ & ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ: 88,8%

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟΝ ΒΑΡΝΑΒΑ" ΕΚΛΕΙΣΕ.

ΨΗΦΟΙ: ΝΑΙ: 26 (84%) - ΟΧΙ:
5 (16%)

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ. ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΡ ή ΚΑΤΑ;" ΕΚΛΕΙΣΕ.
ΨΗΦΟΙ:
ΚΑΤΑ ΤΟΥ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2": 26 (52%)
ΥΠΕΡ ΤΟΥ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2"
: 24 (48%)
ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙ: 22 (58%)
ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ: 16 (42%)

(βλέπε στην στήλη "ΨΗΦΟΦΟΡΙΕΣ")