ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 225 .000 ! !

Κυριακή 15 Μαΐου 2011

ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ


Προσθήκη λεζάντας

Τροπολογία για ένταξη στο νομοσχέδιο για την «Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση» που αφορά α) στη διαδικασία καταβολής κύριας οφειλής και προστίμων τρίτων προς τους δήμους β) λειτουργικά θέματα Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων γ) θέματα του  υπουργείου Πολιτισμού (διορισμοί στο δημόσιο, ΕΣΡ, εκπαίδευση τυφλών) δ) στην υποχρεωτική δημοσιοποίηση των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης  υπόχρεων πολιτικών προσώπων στον ιστότοπο της Βουλής προσώπων και στην ψηφιακή διακίνηση της δημοσιευτέας ύλης προς το Εθνικό Τυπογραφείο, κατατέθηκαν στη βουλή.
Ειδικότερα στην τροπολογία που ρυθμίζει θέματα οφειλών προς τους δήμους από μισθώματα, βεβαιωμένη καταβολή με απόφαση δικαστηρίου, οφειλές περαιωμένες από επιτροπές επίλυσης φορολογικών διαφορών, προβλέπονται ευνοϊκοί τρόποι καταβολής μετά από αίτηση του ενδιαφερόμενοι και απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, αποκλειστικά εντός 3 μηνών από την δημοσίευση του νομοσχεδίου.
Όπως υποστηρίζει το υπουργείο Εσωτερικών, «για πρώτη φορά, αφορά όχι το σύνολο των οφειλετών αδιακρίτως αλλά αποκλειστικά εκείνους, που , ιδίως λόγω της κρίσης δεν ήταν σε θέση να αποπληρώσουν το σύνολο των υποχρεώσεων τους. Δεν επωφελούνται δηλ. οι "εκ συστήματος" κακοπληρωτές που δεν κατέβαλαν ούτε καν ένα εύλογο μέρος των οφειλών τους. Η ρύθμιση, επίσης για πρώτη φορά, δεν σημαίνει τη διαγραφή του συνόλου των προστίμων. Έτσι δεν εξισώνεται ο συνεπής στις υποχρεώσεις του πολίτης με τον ασυνεπή και εμπεδώνεται η αρχή ότι η τήρηση του νόμου και των υποχρεώσεων εκ μέρους των δημοτών είναι και θα παραμένει πιο συμφέρουσα.
 Η ρύθμιση των χρεών τρίτων προς Δήμους αποτελεί ταυτόχρονα και ουσιαστική στήριξη των οικονομικών της αυτοδιοίκησης, δεδομένου μάλιστα ότι για την έκδοση φορολογικής ενημερότητας απαιτείται πλέον η τακτοποίηση οικονομικών εκκρεμοτήτων και με τους ΟΤΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΛΙΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ/Η ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝ. ΑΡΧΗΣ" ΕΚΛΕΙΣΕ
ΨΗΦΟΙ: ΑΠΟΛΥΤΑ ΝΑΙ: 2 (3,2%) - ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ: 4 (4,8%) - ΑΠΟΛΥΤΑ ΟΧΙ: 51 (82,3% - ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ: 4 (6,5%) - ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΚΟΜΗ: 2 (3,2%).
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΑ: ΑΠΟΛΥΤΑ & ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ: 8% - ΑΠΟΛΥΤΑ & ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ: 88,8%

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟΝ ΒΑΡΝΑΒΑ" ΕΚΛΕΙΣΕ.

ΨΗΦΟΙ: ΝΑΙ: 26 (84%) - ΟΧΙ:
5 (16%)

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ. ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΡ ή ΚΑΤΑ;" ΕΚΛΕΙΣΕ.
ΨΗΦΟΙ:
ΚΑΤΑ ΤΟΥ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2": 26 (52%)
ΥΠΕΡ ΤΟΥ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2"
: 24 (48%)
ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙ: 22 (58%)
ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ: 16 (42%)

(βλέπε στην στήλη "ΨΗΦΟΦΟΡΙΕΣ")