ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 225 .000 ! !

Κυριακή, 7 Αυγούστου 2011

Εκδηλώσεις στη μνήμη των θυμάτων της αεροπορικής τραγωδίας στο Γραμματικό


Εν αναμονή της τιμωρίας των ενόχων που θα δικαιώσει τη μνήμη των νεκρών τους, η Επιτροπή Συγγενών των θυμάτων του μοιραίου αεροσκάφους της «Ήλιος» πραγματοποιούν απόψε στις 20.30 εκδηλώσεις με τρισάγιο και άναμμα κεριών στην μνήμη των θυμάτων της αεροπορικής τραγωδίας στο Γραμματικό στις 14 Αυγούστου 2005,
Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στη Λευκωσία στη Λεωφόρο Μακαρίου, στη Λεμεσό στην Πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου και στη Λάρνακα στην Πλατεία Ευρώπης.
Οπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ πρόεδρος της Επιτροπής Νικόλας  Γιασουμής, έξι χρόνια μετά το τραγικό συμβάν οι συγγενείς, όπως δήλωσαν από το πρώτο λεπτό, θεωρούν ότι επιβάλλεται να απονεμηθεί δικαιοσύνη σε τέτοιου είδους εγκλήματα και ζητούν να απονεμηθεί δικαιοσύνη για τη δικαίωση αυτών των ανθρώπων που «δολοφονήθηκαν στον αέρα»
.«Περιμένουμε εδώ και έξι χρόνια, παρακολουθούμε τις διαδικασίες που εξελίσσονται στο δικαστήριο αλλά δεν είμαστε ευχαριστημένοι, δεν είμαστε αισιόδοξοι και φοβόμαστε ότι όλα πάνε εκεί που από την αρχή είχαμε φοβηθεί ότι θα καταλήξουν, δηλαδή στο ότι δεν θα τιμωρηθεί κανείς», ανέφερε.
Η Επιτροπή των Συγγενών των θυμάτων της αεροπορικής τραγωδία είχε εκφράσει από την πρώτη στιγμή τη συμπαράστασή της στους συγγενείς των θυμάτων της έκρηξης στη ναυτική βάση στο Μαρί στις 11 Ιουλίου 2011.«Νιώθουμε ότι και αυτοί οι άνθρωποι τόσο άδικα και μέσα από διαδικασίες διάτρητες έχουν χάσει τους δικούς τους ανθρώπους. Σίγουρα είναι δύο διαφορετικές περιπτώσεις, δεν είναι το ίδιο περιστατικό το δικό τους με το δικό μας, αλλά δεν παύουν και αυτοί οι άνθρωποι να νιώθουν τα ίδια αισθήματα που νιώσαμε κι εμείς εκείνη την ώρα», ανέφερε.
Πρόσθεσε ότι ένας λόγος που υπήρξε η άμεση παρέμβαση προς τους συγγενείς της τραγωδίας στο Μαρί, είναι ότι ένιωσαν να ξαναζούν τις ίδιες στιγμές που έζησαν και αυτοί όταν περίμεναν να μαζέψουν από καμένη γη τα θύματά τους και να τους τα φέρουν σε κλειστά κουτιά.Συγκρίνοντας τις δύο περιπτώσεις ο κ. Γιασουμή ανέφερε ότι και στη μια περίπτωση και στην άλλη φέρει ευθύνη η κρατική μηχανή «και βλέπουμε ότι μυαλό δεν βάζουν».«Οι ίδιες υποσχέσεις, οι ίδιες διαδικασίες διότι πιστεύουν ότι με αυτό τον τρόπο προκαλούν λύση, ενώ ο κόσμος δεν πείθεται, απεναντίας εξαγριώνεται και αναμένει».
Η επόμενη συνεδρία στο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας όπου εκδικάζεται η υπόθεση πτώσης, μοιραίου αεροπλάνου ”Μπόινγκ 737-300” της εταιρείας ”Ηλιος”, είναι προγραμματισμένη για τις 12 Σεπτεμβρίου 2011, στις 9:00 το πρωί. Οι πέντε κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι ο Εκτελεστικός Πρόεδρος της ”Ηλιος” Ανδρέας Δράκος, η εταιρεία ”Ηλιος” ως νομικό πρόσωπο, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ”Ηλιος” Δημήτρης Πανταζής, ο Διευθυντής Πτητικών Γιώργος Κικκίδης και ο Βούλγαρος αρχιπιλότος της εταιρείας Γιάνκο Στοϊμένοφ.Οι κατηγορούμενοι παραμένουν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.
ΠΗΓΗ: inews
Δημοσίευση σχολίου
ΠΑΛΙΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ/Η ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝ. ΑΡΧΗΣ" ΕΚΛΕΙΣΕ
ΨΗΦΟΙ: ΑΠΟΛΥΤΑ ΝΑΙ: 2 (3,2%) - ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ: 4 (4,8%) - ΑΠΟΛΥΤΑ ΟΧΙ: 51 (82,3% - ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ: 4 (6,5%) - ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΚΟΜΗ: 2 (3,2%).
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΑ: ΑΠΟΛΥΤΑ & ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ: 8% - ΑΠΟΛΥΤΑ & ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ: 88,8%

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟΝ ΒΑΡΝΑΒΑ" ΕΚΛΕΙΣΕ.

ΨΗΦΟΙ: ΝΑΙ: 26 (84%) - ΟΧΙ:
5 (16%)

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ. ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΡ ή ΚΑΤΑ;" ΕΚΛΕΙΣΕ.
ΨΗΦΟΙ:
ΚΑΤΑ ΤΟΥ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2": 26 (52%)
ΥΠΕΡ ΤΟΥ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2"
: 24 (48%)
ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙ: 22 (58%)
ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ: 16 (42%)

(βλέπε στην στήλη "ΨΗΦΟΦΟΡΙΕΣ")