ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 225 .000 ! !

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

"ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ", "ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ", "ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ", "ΝΕΑ.....

γράφει ο Γιώργος Κόλλιας


Και ήρθε η ώρα για τα "νέα μέτρα" που αποτελούν συνέχεια των προηγούμενων "νέων μέτρων" που κι αυτά αποτελούσαν συνέχεια των πιο παλιών "νέων μέτρων", που επίσης......
Πρόκειται για τα νέα μέτρα" που δεν επρόκειτο να ληφθούν.
Και φυσικά τα "νέα μέτρα" είναι τόσο πρωτότυπα που μας εκπλήσσουν πραγματικά (εντάξει ένα αστείο είπαμε για να γελάσει λίγο το χείλι μας  ρε παιδιά!)
Στόχος ο "συνήθης ύποπτος" Δημόσιος Υπάλληλος και το μόνιμο θύμα ο συνταξιούχος.
Η λογική;
Βολεύτηκες ρε κερατά στο Δημόσιο και βρέξει χιονίσει πέφτει ο μισθός; Θα το πληρώσεις ακριβά!
Κι εσύ ρε τομάρι συνταξιούχε, έχεις αράξει και εισπράττεις; Θα βλαστημήσεις την ώρα και την στιγμή!
Απλή λογική, ανθρώπινη, αντικειμενική, σοσιαλιστική θα έλεγα.
Ότι δηλαδή θα σκεφτόταν κάθε σοσιαλιστής ανά τον κόσμο.
Ας δούμε λίγο, όμως, την ανακοίνωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, για να θαυμάσουμε το "επικοινωνιακό χάρισμα" του.
Παραθέτουμε ένα απόσπασμα αυτής της ανακοίνωσης με τον απαραίτητο σχολιασμό φυσικά:


Επειδή οι έλληνες πολίτες πρέπει να έχουν μια σαφή εικόνα για μια σειρά από θέματα που γίνονται αντικείμενα ανεξέλεγκτης φημολογίας, η Κυβέρνηση ανακοινώνει ήδη από σήμερα το σαφές πλαίσιο των κρίσιμων αποφάσεων: 
(και η "φημολογία" από που προήρθε; τα δικά σας παπαγαλάκια δεν κρώζουν μέρες τώρα;)
Α) Το αφορολόγητο όριο τοποθετείται στις 5.000 χιλιάδες ευρώ, δηλαδή στο μέσο επίπεδο των κρατών της ευρωζώνης.
(στο "μέσο επίπεδο των κρατών της ευρωζώνης" λοιπόν. Μήπως μπορεί να μας αναφέρει ο κ. Εκπρόσωπος και το μέσο επίπεδο των μισθών των κρατών της ευρωζώνης;
Β) Το νέο μισθολόγιο – βαθμολόγιο θα είναι πραγματικά, ενιαίο, αξιοκρατικό, διαφανές και δίκαιο δίνοντας ταυτόχρονα κίνητρα για αύξηση της παραγωγικότητας και της αποδοτικότητας της δημόσιας διοίκησης και των στελεχών της.
( γιατί αυτό το ενιαίο, διαφανές κ.λ.π. μισθολόγιο - βαθμολόγιο περιλαμβάνεται στα μέτρα περικοπών; Τι μπορεί να σημαίνει αυτό για τους -ήδη περικομμένους- μισθούς; αύξηση;)
Γ) Δεν επέρχεται καμία μείωση στις συντάξεις ύψους μέχρι 1.200 ευρώ. Προκειμένου να επιτευχθεί αυτό θα περικοπεί το 20% του ποσού που υπερβαίνει τα 1.200 ευρώ, ώστε να διασφαλίζεται η αναλογικότητα και η εσωτερική  δικαιοσύνη του συστήματος.
(αχτύπητο! Η φράση αρχίζει με το "δεν επέρχεται μείωση", για να καταλήξει στο τσεκούρωμα των συντάξεων! Επειδή μάλλον ποτέ δεν εργάστηκε ως μισθωτός ο κ. Εκπρόσωπος τον πληροφορούμε ότι οι συντάξεις προκύπτουν από τις εισφορές εργοδότη και εργαζόμενου και δεν είναι χάρισμα του Κράτους)
Ειδικά για τους συνταξιούχους κάτω των 55 ετών και ωσότου αυτοί φτάσουν στην ηλικία των 55 ετών, θα περικοπεί κατά 40% το τμήμα της σύνταξης που υπερβαίνει τα 1.000 ευρώ.
(οι συνταξιούχοι "κάτω των 55 ετών" δεν είναι τίποτα λαμόγια, σαν αυτούς που χρόνια ρημάζουν τα κρατικά ταμεία - ξέρετε εσείς-, αλλά εργαζόμενοι που απλά έκαναν χρήση νόμων που η Βουλή των Ελλήνων ψήφισε. Γιατί σήμερα τους τιμωρείτε;)
Δ) Ο θεσμός της εργασιακής εφεδρείας θα εφαρμοστεί με στόχο έως το τέλος του 2011 να υπαχθούν σε αυτή 30.000 εργαζόμενοι στο Δημόσιο και στον ευρύτερο Δημόσιο τομέα με την εφαρμογή αξιοκρατικών και διαφανών κριτηρίων υπό τον έλεγχο του ΑΣΕΠ ώστε να εντοπιστεί το πραγματικά πλεονάζον προσωπικό.  Αυτό αφορά δηλαδή συνολικά το 3% περίπου των εργαζομένων στο Δημόσιο και στον ευρύτερο Δημόσιο τομέα.
(ωραίο και αυτό το εφεύρημα κ. Εκπρόσωπε! Ρίχνεις ένα 3% για να πει κάποιος: έλα μωρέ μόνο 3% των εργαζομένων απολύεται. Αλλά αυτό το 3% κ. Εκπρόσωπε είναι ΤΡΙΑΝΤΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ, ΤΡΙΑΝΤΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ που σημαίνει - στην καλύτερη περίπτωση- ΕΒΔΟΜΗΝΤΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ στην φτώχεια και την εξαθλίωση!)
Ε) Η Κυβερνητική επιτροπή έλαβε επίσης μια σειρά αποφάσεων για την προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών και κυρίως των ιδιωτικοποιήσεων , του ανοίγματος των επαγγελμάτων και της αγοράς εργασίας και την αναδιάρθρωση των φορέων του ευρύτερου Δημόσιου τομέα.
(από πότε κ. Εκπρόσωπε το ξεπούλημα Δημοσίων Επιχειρήσεων ονομάζεται "διαρθρωτικές αλλαγές"; Κι αλήθεια το "άνοιγμα της αγοράς εργασίας" που ρίχνετε έτσι απλά τι σημαίνει; Μήπως την νομιμοποίηση του νόμου της ζούγκλας στην αγορά εργασίας, γιατί στην πράξη εφαρμόζεται ήδη;)
ΣΤ) Το εθνικό φορολογικό σύστημα που θα ψηφιστεί μέχρι το τέλος Οκτωβρίου θα δώσει οριστικό τέλος σε μια σειρά από αδικίες και ανισότητες που κυριαρχούν εδώ και δεκαετίες και οι οποίες υπονομεύουν  την κοινωνική και αναπτυξιακή  συνοχή της χώρας.
( Το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε κ. Εκπρόσωπε; Εντάξει για το τέλος αφήσατε το ανέκδοτο με την φορολογία. Το "δίκαιο φορολογικό σύστημα" σας είναι βέβαιο ότι θα συλλάβει όλους αυτούς που τόσα χρόνια φοροδιαφεύγουν. Τους κουλουρτζήδες, τους λούστρους, τους μικροπωλητές που θησαυρίζουν σε βάρος του απλού  Έλληνα άγρια φορολογούμενου, όπως ο κ. Κόκκαλης, ο κ. Βαρδινογιάννης και πολλοί άλλοι αυτής της κατηγορίας)
Επιτέλους πείτε μια φορά την αλήθεια στον Λαό!
Ξέρουμε όλοι πλέον τα προβλήματα, αλλά, για όνομα του Θεού, μην μας κοροϊδεύετε άλλο!
Πέστε τα πράγματα με το όνομά τους, αναλάβετε τις ευθύνες σας - γιατί έχετε τεράστιες ευθύνες- και πάψτε να μας προκαλείτε!
Υ.Γ. Άσχετο: Οι Γιαπωνέζοι όταν αποτύγχαναν σε μια αποστολή έκαναν χαρακίρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΛΙΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ/Η ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝ. ΑΡΧΗΣ" ΕΚΛΕΙΣΕ
ΨΗΦΟΙ: ΑΠΟΛΥΤΑ ΝΑΙ: 2 (3,2%) - ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ: 4 (4,8%) - ΑΠΟΛΥΤΑ ΟΧΙ: 51 (82,3% - ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ: 4 (6,5%) - ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΚΟΜΗ: 2 (3,2%).
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΑ: ΑΠΟΛΥΤΑ & ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ: 8% - ΑΠΟΛΥΤΑ & ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ: 88,8%

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟΝ ΒΑΡΝΑΒΑ" ΕΚΛΕΙΣΕ.

ΨΗΦΟΙ: ΝΑΙ: 26 (84%) - ΟΧΙ:
5 (16%)

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ. ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΡ ή ΚΑΤΑ;" ΕΚΛΕΙΣΕ.
ΨΗΦΟΙ:
ΚΑΤΑ ΤΟΥ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2": 26 (52%)
ΥΠΕΡ ΤΟΥ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2"
: 24 (48%)
ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙ: 22 (58%)
ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ: 16 (42%)

(βλέπε στην στήλη "ΨΗΦΟΦΟΡΙΕΣ")