ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 225 .000 ! !

Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2011

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ ΣΕ ΠΡΟΣΦΑΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΟΥ ΤΕΩΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΒΑΡΝΑΒΑ κ. ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΟΛΛΙΑ


Με δυσάρεστη έκπληξη διαβάσαμε δημοσίευμα του διακεκριμένου συμπολίτη μας, τέως Κοινοτάρχη Βαρνάβα και αγαπητού φίλου κ. Γιώργου Κόλλια, σε προσωπική του σελίδα στο διαδίκτυο, με περιεχόμενο τοπικίστικα συνθήματα και διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα σε δημότες των Δημοτικών Ενοτήτων του νέου Δήμου Μαραθώνος.
Με την εκτίμηση ότι όλοι οι δημότες μας πρέπει να καμαρώνουν που είναι πολίτες του ενιαίου Δήμου Μαραθώνος, νοιώθοντας ο καθένας περήφανος ως Βαρναβιώτης, ως Γραμματικιώτης, ως Μαραθωνίτης κι ως Νεομακρινός, έχουμε την αίσθηση ότι συγκριτικές αντιστοιχήσεις και παραβολές με εκφράσεις όπως «Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία», «προσαρτημένες αποικίες», «κοινωνία διαιρεμένη σε πατρικίους και πληβείους» σαφώς δεν τιμούν κανένα μας και ασφαλώς δεν ανταποκρίνονται στις προθέσεις και τις ενέργειές μας.
Κύριε Κόλλια, 
Όταν αναφέρεστε σε «πολιτική διακρίσεων» εκτιμούμε ότι είστε σε θέση να γνωρίζετε, καλύτερα από πολλούς άλλους, συγκεκριμένα οικονομικά στοιχεία των πρώην Κοινοτήτων Βαρνάβα και Γραμματικού καθώς και τα τεράστια χρεωστικά ανοίγματα που άφησαν στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και αλλού που σήμερα βαρύνουν και οδηγούν σε αδιέξοδα το νέο Δήμο Μαραθώνος. Είστε επίσης σε θέση να γνωρίζετε πολύ καλά ότι αυτή τη στιγμή οι Δημοτικές Ενότητες Βαρνάβα και Γραμματικού συντηρούνται από έσοδα κυρίως της Δημοτικής Ενότητας Νέας Μάκρης χωρίς κανένας από τους κατοίκους της Νέας Μάκρης να παραπονιέται γι΄ αυτό. 
Όταν αναφέρεστε σε «μη ισότιμη μεταχείριση» και θεωρείτε παράλογο και επιλήψιμο ότι «το 80% των θεμάτων ημερήσιας διάταξης στα Δημοτικά Συμβούλια αφορούν τη Νέα Μάκρη και το Μαραθώνα», εκτιμούμε ότι γνωρίζετε ότι στις δύο αυτές περιοχές κατοικεί περίπου το 90% του συνολικού πληθυσμού του νέου Δήμου.
Κύριε Κόλλια,
Η καθημερινότητα στο Βαρνάβα παρουσιάζει σαφείς αλλαγές και δεν έχει απολύτως καμία σχέση με ό,τι έχει ζήσει η περιοχή τα περασμένα χρόνια, οι δε παρεμβάσεις σε αυτή είναι εμφανείς και τυγχάνουν των καλυτέρων σχολίων από τους κατοίκους. 
Πρόσφατα και με ταχείς ρυθμούς, ολοκληρώθηκαν εκτεταμένα έργα στο δίκτυο ύδρευσης και στον ηλεκτροφωτισμό. Επίσης ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων, για τοποθέτηση Δημοτικού ιατρού, ικανοποιήθηκε άμεσα τους πρώτους μήνες του 2011 ενώ το δίκτυο κοινωνικής αλληλεγγύης, που εδώ και αρκετούς μήνες λειτουργεί στο Δήμο μας, έχει στοργικά αγκαλιάσει και ευπαθείς ομάδες του Βαρνάβα.
Όσον αφορά το καυτό θέμα της ΔΕΣΦΑ, θα γνωρίζετε ασφαλώς ότι συγκεκριμένες παρεμβάσεις απέτρεψαν τη διέλευση του αγωγού φυσικού αερίου από το Βαρνάβα. Κι αυτό οφείλεται τόσο στη κεντρική Διοίκηση όσο και στο ιδιαίτερο ενδιαφέρον του Προέδρου και των μελών της Τοπικής Κοινότητας Βαρνάβα. 
Άξιον ακόμα ιδιαίτερης αναφοράς είναι το τεράστιο αντιπλημμυρικό έργο στο Βαρνάβα, προϋπολογισμού μεγαλύτερου των 3.000.000 €, που υιοθετήθηκε ως ένα από τα σημαντικότερα έργα από το νέο Δήμο και ήδη έχει υποβληθεί στο Ε.Σ.Π.Α. για χρηματοδότηση.
Κύριε Κόλλια, 
Αν παρ΄όλα τα παραπάνω σας έχει μεταφερθεί κάτι που δεν μας ταιριάζει και δημιουργεί την εντύπωση ότι επιλογή μας είναι ο διαχωρισμός των δημοτών μας σε «πατρικίους» και «πληβείους» θα σας παρακαλούσαμε θερμά να γίνετε πιο συγκεκριμένος ώστε να δοθεί στη Δημοτική Αρχή η δυνατότητα να προβεί σε ενέργειες που μπορούν να αποκαταστήσουν πιθανά λάθη. Θα ήμασταν επίσης ιδιαίτερα ευτυχείς να δεχθούμε από έναν έμπειρο αυτοδιοικητικό όπως εσείς, προτάσεις μέσα στα πλαίσια του εφικτού ώστε και η όμορφη περιοχή του Βαρνάβα περισσότερο να αναβαθμιστεί και το ενδιαφέρον της Δημοτικής Αρχής να εμπεδωθεί σε φίλους Βαρναβιώτες που δικαίως ή αδίκως έχουν διαφορετική εντύπωση.

Με εκτίμηση,
Το Γραφείο Τύπου και Δημ. Σχέσεων Δήμου Μαραθώνος

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΟΛΛΙΑ
Θεωρώ τιμητικό το γεγονός ότι ο Δήμος Μαραθώνα (δια του Γραφείου Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων) έκρινε σκόπιμο να απαντήσει στα σχόλιά μου και παράλληλα θετικό, με την έννοια ότι αφουγκράζεται τα όσα οι πολίτες επισημαίνουν.
Δεν έχω την πρόθεση να απαντήσω, με την κλασσική έννοια, γιατί κρίνω ότι δεν θα είχε νόημα μια αντιπαράθεση δια του Διαδικτύου. Άλλωστε η αντιπαράθεση δεν είναι στις προθέσεις μου, ούτε κι αυτός ήταν ο σκοπός την συγκεκριμένης ανάρτησής μου.
Οφείλω, όμως να κάνω κάποιες παρατηρήσεις στα αναφερόμενα του Γραφείου Τύπου του Δήμου μας.
- Ήμουν και είμαι περήφανος που είμαι πολίτης του Δήμου Μαραθώνα και όσοι γνωρίζουν τα τεκταινόμενα στον Βαρνάβα ξέρουν ότι από την αρχή ανοιχτά και ξεκάθαρα τάχτηκα υπέρ της συγκεκριμένης ενοποίησης.
- Δεν είμαι υπέρ των διαχωριστικών γραμμών και  σίγουρα δεν είμαι τοπικιστής με την έννοια που το Γραφείο Τύπου αναφέρει. Απλά υπερασπίζομαι τα δικαιώματα των συντοπιτών μου. Κι αυτό δεν είναι "τοπικισμός", αλλά τρόπος ζωής. Πιστεύω στην πραγματική ενότητα του Δήμου, η οποία, όμως, κατά την άποψή μου δεν επιβάλλεται, αλλά κερδίζεται καθημερινά με πράξεις.
- Δεν ασκώ και δεν προτίθεμαι να ασκήσω αντιπολίτευση. Αν αποφασίσω να το κάνω, ας είναι βέβαιοι όλοι, ότι θα μιλήσω ξεκάθαρα, όπως κάνω πάντα.
- Γνωρίζω τα προβλήματα και κατανοώ τις δυσκολίες. Γι΄ αυτό και τις όποιες θετικές κινήσεις αναγνωρίζω, αλλά κι ούτε απαιτώ "μεγάλα έργα", τουλάχιστον στην παρούσα φάση.
Με βάση τα παραπάνω, τα όποια όφειλα να ξεκαθαρίσω, έχω να κάνω τις εξής παρατηρήσεις:
Θεωρώ ατυχή την αναφορά στα χρεωστικά ανοίγματα του Βαρνάβα και του Γραμματικού, αφού, όπως πληροφορούμαι πολύ μεγαλύτερα ήσαν τα ανοίγματα της Ν. Μάκρης και -ιδιαίτερα- του Μαραθώνα. Σε κάθε περίπτωση για τα ανοίγματα αυτά δεν ευθύνονται οι πολίτες και υπάρχει πάντα η δυνατότητα (και η υποχρέωση) πραγματοποίησης διαχειριστικού ελέγχου και καταλογισμού ευθυνών.
Η αναφορά στην υπόθεση της ΔΕΣΦΑ, παρ΄ ότι δεν υπήρχε σχετική αναφορά ή κριτική στην ανάρτησή μου είναι, θα έλεγα, τουλάχιστον ελλιπής, αφού φαίνεται ο συντάκτης του κειμένου να αγνοεί το γεγονός ότι η Επιτροπή Αγώνα Κατά του Φυσικού Αερίου, της οποία είχα την τιμή να είμαι από την αρχή μέλος, δραστηριοποιείται από το έτος 2007 κι ακόμη τους αγώνες που έδωσαν οι κάτοικοι του Βαρνάβα, συγκρουόμενοι με τα ΜΑΤ στα βουνά του Βαρνάβα. Αν μη τι άλλο άξιζαν μιας αναφοράς.
Ακόμη στο κείμενο δεν θίγεται καθόλου το θέμα των ενεργειών του Δήμου για το ζήτημα του ΧΥΤΑ και - κυρίως - δεν υπάρχει καμία αναφορά στο ζήτημα του Βιολογικού, το οποίο, άλλωστε, απετέλεσε και την αφορμή για την συγκεκριμένη ανάρτησή μου. Θα ήταν ενδιαφέρον να πληροφορηθούμε την σημερινή θέση του Δήμου για τα δύο αυτά ζητήματα.
Τέλος και βέβαια θα υποβάλλω προτάσεις στον Δήμο για συγκεκριμένες δράσεις, στα πλαίσια πάντα του εφικτού, αφού εξ αρχής έχω δηλώσει ότι θέτω τις όποιες δυνάμεις μου στην διάθεση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την πρόοδο και την ανάπτυξη του Δήμου μας, ανεξάρτητα από Δημοτικές Παρατάξεις. Κι αυτό τουλάχιστον η Τοπική Κοινότητα Βαρνάβα το γνωρίζει πολύ καλά.
Υ.Γ. 1 Αλήθεια εκείνη η τοποθέτηση υδρομετρητών στο νέο δίκτυο ύδρευσης του Βαρνάβα, ώστε να μην μένει ανενεργό ένα έργο σχεδόν ενός εκατομμυρίου ευρώ, το οποίο αφορά την υγεία των πολιτών του Βαρνάβα, υπάρχει περίπτωση να γίνει;
Υ.Γ. 2 Θα ήταν υπερβολικό το να ζητήσω να δημοσιευθούν οι παρατηρήσεις μου αυτές στην Ιστοσελίδα του Δήμου, όπως δημοσιεύθηκε και ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου;
Δημοσίευση σχολίου
ΠΑΛΙΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ/Η ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝ. ΑΡΧΗΣ" ΕΚΛΕΙΣΕ
ΨΗΦΟΙ: ΑΠΟΛΥΤΑ ΝΑΙ: 2 (3,2%) - ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ: 4 (4,8%) - ΑΠΟΛΥΤΑ ΟΧΙ: 51 (82,3% - ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ: 4 (6,5%) - ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΚΟΜΗ: 2 (3,2%).
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΑ: ΑΠΟΛΥΤΑ & ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ: 8% - ΑΠΟΛΥΤΑ & ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ: 88,8%

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟΝ ΒΑΡΝΑΒΑ" ΕΚΛΕΙΣΕ.

ΨΗΦΟΙ: ΝΑΙ: 26 (84%) - ΟΧΙ:
5 (16%)

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ. ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΡ ή ΚΑΤΑ;" ΕΚΛΕΙΣΕ.
ΨΗΦΟΙ:
ΚΑΤΑ ΤΟΥ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2": 26 (52%)
ΥΠΕΡ ΤΟΥ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2"
: 24 (48%)
ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙ: 22 (58%)
ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ: 16 (42%)

(βλέπε στην στήλη "ΨΗΦΟΦΟΡΙΕΣ")