ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 225 .000 ! !

Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

ΧΡΕΗ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ: ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕΝ, ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΜΑ ΔΕ

  • γράφει ο Γιώργος Κόλλιας
Η ΕΙΔΗΣΗ
Σε έκτακτη κατεπείγουσα συνεδρίαση (λόγω του ότι εκπνέουν οι χρονικές προθεσμίες για την διαβίβαση του αιτήματος στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων) καλεί τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου ο Δήμος Μαραθώνα, με μοναδικά θέματα της ημερήσιας διάταξης:
1) Λήψη απόφασης περί ρύθμισης των χρεωστικών ανοιγμάτων πρώην Κοινοτήτων Βαρνάβα και Γραμματικού σύμφωνα με το νόμο 3943/2011 άρθρο 49 δια της λήψης δανείου από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.
2) Λήψη απόφασης περί αναχρηματοδότησης των υπαρχόντων δανείων στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.
Η συνεδρίαση θα γίνει στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, Κτίριο 1 εντός των εγκαταστάσεων της Αφετηρίας Μαραθωνίου Δρόμου, στον Μαραθώνα, στις 15 Δεκεμβρίου 2011, ημέρα Πέμπτη και ώρα 18.00 μ.μ.

ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΟΛΛΙΑ:
Σε καμία περίπτωση δεν διαφωνώ με την ρύθμιση των οφειλών των επί μέρους συνιστωσών του Δήμου Μαραθώνα. Αυτό επιβάλλει η κοινή λογική.
Δύο παρατηρήσεις μόνο θα ήθελα να κάνω:
- Όσο αφορά το 2ο θέμα της ημερήσιας διάταξης αναρωτιέμαι ποιους αφορά, αφού, όπως προκύπτει από απάντηση του Γραφείου Τύπου του Δήμου, σε άρθρο μου, φαίνεται χρέη να έχουν ΜΟΝΟ ο Βαρνάβας και το Γραμματικό, αλλά ΔΑΝΕΙΑ -είναι σίγουρο ότι- ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ. Συνεπώς; Έχουν ο Μαραθώνας και η Ν. Μάκρη; Και πόσα;
- Ο περιβόητος Διαχειριστικός Έλεγχος θα γίνει; Δεν ήταν προεκλογική δέσμευση της Παράταξης του κ. Δημάρχου; Γιατί δεν μπορεί να λέγεται γενικώς ότι Βαρνάβας και Γραμματικό ήσαν χρεωμένοι, σε όποιον τολμά να θέσει ζητήματα ισοκατανομής πόρων και έργων. ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΧΡΕΗ ΕΧΟΥΝ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ.
Κύριε Δήμαρχε, κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι
Είναι σίγουρα κουραστικό να τονίζω σε κάθε άρθρο μου ότι δεν κινούμαι από παραταξιακές λογικές, αλλά "ο φόβος φυλά τα έρημα".
Δεν δέχομαι, όμως και την ισοπεδωτική λογική του "γενικώς".
Αν θέλουμε να κάνουμε ένα καινούργιο ξεκίνημα πρέπει να τελειώνουμε με το παρελθόν, όχι συγκαλύπτοντάς το, αλλά ξεκαθαρίζοντάς το. Σε αντίθετη περίπτωση οι "παλιές πληγές" θα μας κυνηγούν και στο μέλλον.
Άρα: ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕΝ, ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΜΑ ΔΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΛΙΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ/Η ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝ. ΑΡΧΗΣ" ΕΚΛΕΙΣΕ
ΨΗΦΟΙ: ΑΠΟΛΥΤΑ ΝΑΙ: 2 (3,2%) - ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ: 4 (4,8%) - ΑΠΟΛΥΤΑ ΟΧΙ: 51 (82,3% - ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ: 4 (6,5%) - ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΚΟΜΗ: 2 (3,2%).
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΑ: ΑΠΟΛΥΤΑ & ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ: 8% - ΑΠΟΛΥΤΑ & ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ: 88,8%

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟΝ ΒΑΡΝΑΒΑ" ΕΚΛΕΙΣΕ.

ΨΗΦΟΙ: ΝΑΙ: 26 (84%) - ΟΧΙ:
5 (16%)

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ. ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΡ ή ΚΑΤΑ;" ΕΚΛΕΙΣΕ.
ΨΗΦΟΙ:
ΚΑΤΑ ΤΟΥ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2": 26 (52%)
ΥΠΕΡ ΤΟΥ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2"
: 24 (48%)
ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙ: 22 (58%)
ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ: 16 (42%)

(βλέπε στην στήλη "ΨΗΦΟΦΟΡΙΕΣ")