ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 225 .000 ! !

Παρασκευή, 6 Ιανουαρίου 2012

ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΔΟΜΗΣΗΣ ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ;

  • γράφει ο Γιώργος Κόλλιας
Η ΕΙΔΗΣΗ
Καθολική απαγόρευση δόμησης σε εκτός σχεδίου περιοχές επιχειρεί να επιβάλει το υπουργείο Περιβάλλοντος, προωθώντας ρύθμιση η οποία προβλέπει ότι ακόμη και σε μέχρι τώρα άρτια-οικοδομήσιμα οικόπεδα και αγροτεμάχια, μπορούν να ανεγερθούν μόνον επαγγελματικές εγκαταστάσεις ή αγροικίες, υπό την προϋπόθεση ότι ο ιδιοκτήτης ασκεί εκμετάλλευση του ακινήτου.
Στο σχετικό άρθρο του σχεδίου Π.Δ. που υπογράφεται από τον αναπληρωτή υπουργό Ν. Σηφουνάκη, αναφέρεται ότι η ανέγερση κατοικίας απαγορεύεται σε εκτός σχεδίου περιοχές, εκτός εγκεκριμένων ρυμοτομικών σχεδίων, εκτός ορίων οικισμού με πληθυσμό μικρότερο από 2.000 κατοίκων, εκτός ορίων οικισμού προϋφισταμένου του 1923 και εκτός περιοχών που βρίσκονται υπό πολεοδόμηση.
Στις περιοχές αυτές προβλέπεται «διατήρηση και προστασία της κατά προορισμό χρήσης του εδάφους, με την ενίσχυση των αγροτικών και λοιπών εκμεταλλεύσεων γης και τον δραστικό περιορισμό της συνολικής επιτρεπόμενης επιφάνειας δόμησης».
Εάν ισχύσει τελικά η προωθούμενη ρύθμιση, θα αποτραπεί η δημιουργία νέας γενιάς αυθαιρέτων με προοπτική νομιμοποίησης και θα υποχωρήσουν οι τιμές των εκτός σχεδίου οικοπέδων, καθώς σ' αυτά θα μπορούν να χτίσουν κατοικία μόνον οι «απασχολούμενοι με την κύρια εκμετάλλευση» - δηλαδή ο αγρότης που καλλιεργεί την έκταση.
Ωστόσο, δημιουργεί τεράστια προβλήματα στην αγορά, αφού εκατοντάδες χιλιάδες τιτλούχοι, μεταξύ των οποίων και Ευρωπαίοι πολίτες (κυρίως από Γερμανία, Ιταλία και Αγγλία) έχουν αγοράσει οικόπεδα σε παραλιακές περιοχές ή νησιά και βλέπουν ξαφνικά την περιουσία τους να απαξιώνεται! Μαζί με αυτούς, οικονομική καταστροφή θα πάθουν και χιλιάδες πολιτικοί μηχανικοί και εργολάβοι οικοδομών, οι οποίοι πλέον δε θα μπορούν να χτίσουν, πόσο μάλλον να εκδόσουν άδειες δόμησης, σε οικόπεδα εκτός σχεδίου!
ΠΗΓΗ: Planet Greece

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ:
Πρόκειται για τον απόλυτο παραλογισμό και σαφή απόδειξη ότι οι άνθρωποι βρίσκονται σε σύγχυση. Ξεκομμένοι απόλυτα από την κοινωνία και τις ανάγκες της, σχεδιάζουν "επί χάρτου" χωρίς καμία γνώση του τι συμβαίνει στην πραγματικότητα και ποιες επιπτώσεις έχουν οι αποφάσεις τους στην ζωή εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων.
Με αποφάσεις σαν αυτήν, που ικανοποιούν κάποιους θεωρητικά "οικολογούντες" και που κλείνουν πονηρά το μάτι στους μεγαλοϊδιοκτήτες των αστικών κέντρων, νομίζουν ότι "βάζουν σε τάξη την δόμηση στην Χώρα" και προσπαθούν να πείσουν τους πολίτες ότι δήθεν "παράγουν έργο".
Το επιχείρημα ότι "θα αποτραπεί η δημιουργία νέας γενιάς αυθαιρέτων με προοπτική νομιμοποίησης και θα υποχωρήσουν οι τιμές των εκτός σχεδίου οικοπέδων" είναι έωλο και - στην πραγματικότητα- θα συμβεί ακριβώς το αντίθετο! 
Οι πολίτες οι οποίοι αγόρασαν γη - στις πιο πολλές περιπτώσεις με την αποταμίευσή τους ή με δάνειο- για να πραγματοποιήσουν το όνειρό τους να οικοδομήσουν ΝΟΜΙΜΑ μια ιδιόκτητη κατοικία, θα οδηγηθούν, από τα πράγματα, στο να αυθαιρετήσουν.
Η ανικανότητα της Πολιτείας, διαχρονικά, να αντιμετωπίσει το φαινόμενο της αυθαίρετης δόμησης, η διαπλοκή των των ελεγκτικών μηχανισμών με τα μεγάλα -ή και μικρά- συμφέροντα, η αδυναμία τους αν προχωρήσουν, επί σειρά δεκαετιών, σε πολεοδόμηση περιοχών, σήμερα τους οδηγεί σε ανόητα σχέδια καθολικών απαγορεύσεων.
Παράλληλα δέχεται το τελειωτικό χτύπημα ένας ολόκληρος επαγγελματικός κλάδος, αυτός των οικοδόμων, ο οποίος ήδη χειμάζεται, λόγω της οικονομικής κρίσης, αυξάνοντας σημαντικά την ανεργία στην χώρα.
Όσο για την αναφερόμενη «διατήρηση και προστασία της κατά προορισμό χρήσης του εδάφους, με την ενίσχυση των αγροτικών και λοιπών εκμεταλλεύσεων γης και τον δραστικό περιορισμό της συνολικής επιτρεπόμενης επιφάνειας δόμησης» που υποτίθεται ότι προωθεί το σχέδιο Π.Δ. αν δεν πρόκειται για αστείο, σίγουρα είναι πρόκληση για τους μικροϊδιοκτήτες γης στην Αττική. Γιατί για την αγροτική παραγωγή στην Αττική ΔΕΝ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΓΙΑ ΚΑΜΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ, εδώ και χρόνια. Για ποια "ενίσχυση αγροτικών εκμεταλλεύσεων" μιλάνε λοιπόν;
Μετά από τα παραπάνω δεν μπορούν να μας πείσουν ότι ο πραγματικός στόχος τους είναι η εξυπηρέτηση των συμφερόντων μεγαλοϊδιοκτητών ακινήτων των αστικών κέντρων, οι οποίοι έβλεπαν τα τελευταία χρόνια τους εν δυνάμει πελάτες τους να εγκαταλείπουν την κόλαση των πόλεων και να αναζητούν μια καλύτερη ποιότητα ζωής στα περίχωρα.
Θεωρώ ότι οι οργανωμένες δυνάμεις των πολιτών της περιφέρειας της Αττικής και οι Δήμοι πρέπει να αντιδράσουν δυναμικά, για να αποτραπεί μια ακόμη επίθεση σε βάρος της ζωής των πολιτών από τους "μαθητευόμενους μάγους" κι αυτής της Κυβέρνησης.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΛΛΙΑΣ
πρώην Πρόεδρος της Κοινότητας Βαρνάβα
Δημοσίευση σχολίου
ΠΑΛΙΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ/Η ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝ. ΑΡΧΗΣ" ΕΚΛΕΙΣΕ
ΨΗΦΟΙ: ΑΠΟΛΥΤΑ ΝΑΙ: 2 (3,2%) - ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ: 4 (4,8%) - ΑΠΟΛΥΤΑ ΟΧΙ: 51 (82,3% - ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ: 4 (6,5%) - ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΚΟΜΗ: 2 (3,2%).
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΑ: ΑΠΟΛΥΤΑ & ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ: 8% - ΑΠΟΛΥΤΑ & ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ: 88,8%

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟΝ ΒΑΡΝΑΒΑ" ΕΚΛΕΙΣΕ.

ΨΗΦΟΙ: ΝΑΙ: 26 (84%) - ΟΧΙ:
5 (16%)

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ. ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΡ ή ΚΑΤΑ;" ΕΚΛΕΙΣΕ.
ΨΗΦΟΙ:
ΚΑΤΑ ΤΟΥ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2": 26 (52%)
ΥΠΕΡ ΤΟΥ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2"
: 24 (48%)
ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙ: 22 (58%)
ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ: 16 (42%)

(βλέπε στην στήλη "ΨΗΦΟΦΟΡΙΕΣ")