ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 225 .000 ! !

Σάββατο, 28 Ιουλίου 2012

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΚΕΡΑΜΙΚΗΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΒΑΡΝΑΒΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΒΑΡΝΑΒΑ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ


Εργαστήριο κεραμικής δημιουργήθηκε στο χώρο του Διαδραστικού Λαογραφικού Μουσείου Βαρνάβα από την  Λαογραφική εταιρεία Βαρνάβα Δήμου Μαραθώνα.  
Η δράση που εντάσσεται στο πρόγραμμα «ανάπτυξη ανθρώπινου δυναμικού» δημιουργία θέσεων απασχόλησης σε τοπικό επίπεδο μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα στη Περιφέρεια Αττικής» που συγχρηματοδοτείται από το ΕΚΤ του Υπουργείου εργασίας και κοινωνικής ασφάλισης, έχει σκοπό να εκπαιδεύσει τους πολίτες ενώ παράλληλα θα δημιουργηθούν δεκάδες πινακίδες καλαίσθητες από πηλό που θα αντικαταστήσουν τις γνωστές πινακίδες σήμανσης οδών από λαμαρίνα.
Αρωγός σε αυτήν την πεντάμηνη δράση είναι  ο Δήμος Μαραθώνα που προσφέρει τα υλικά, το ίδρυμα Παμμακάριστος όπου θα ψηθούν οι πινακίδες και το δίκτυο εθελοντών του Διαδραστικού Λαογραφικού Μουσείου Βαρνάβα δήμου Μαραθώνα που θα τις τοποθετήσει σε συνεργασία με τους υπαλλήλους του δήμου.
 Η πρόεδρος της Λαογραφικής εταιρείας κα Μηλέα Παππά δήλωσε πως «καλλιτεχνικές πινακίδες από πηλό θα τοποθετηθούν σε όλο τον Δήμο Μαραθώνα και συγκεκριμένα στα δημόσια κτήρια, στα δεκάδες ξωκλήσια, στις κεντρικές οδούς, στα πολιτιστικά και ιστορικά μνημεία, στις παραδοσιακές πηγές, στις πλατείες και όπου αλλού χρειαστεί μετά από τις προτάσεις και των τεσσάρων τοπικών κοινοτήτων ώστε να δοθεί ένας ακόμη τόνος καλαισθησίας στον ιστορικό δήμο μας».
Το εργαστήριο κεραμικής είναι το δεύτερο εργαστήριο που δημιουργείται από την Λαογραφική εταιρεία Βαρνάβα δήμου Μαραθώνα, μετά από αυτό της ανακύκλωσης, ενώ η δράση τους θα συνεχιστεί και πέραν του πεντάμηνου προγράμματος και σε μόνιμη βάση.
Ήδη οι χώροι των μουσείων Βαρνάβα δήμου Μαραθώνα εξοπλίστηκαν με πάγκους εργασίας, ειδικά τραπέζια και δεκάδες εργαλεία προσφορές χορηγών και ειδικών κέντρων εκμάθησης κεραμικής έτσι ώστε να δοθεί η δυνατότητα στο άμεσο μέλλον της δωρεάν εκμάθησης κεραμικής ιδιαίτερα στους μικρούς μαθητές του δήμου μας.
 www.ilmb.grmuseo@ilmb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΛΙΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ/Η ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝ. ΑΡΧΗΣ" ΕΚΛΕΙΣΕ
ΨΗΦΟΙ: ΑΠΟΛΥΤΑ ΝΑΙ: 2 (3,2%) - ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ: 4 (4,8%) - ΑΠΟΛΥΤΑ ΟΧΙ: 51 (82,3% - ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ: 4 (6,5%) - ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΚΟΜΗ: 2 (3,2%).
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΑ: ΑΠΟΛΥΤΑ & ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ: 8% - ΑΠΟΛΥΤΑ & ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ: 88,8%

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟΝ ΒΑΡΝΑΒΑ" ΕΚΛΕΙΣΕ.

ΨΗΦΟΙ: ΝΑΙ: 26 (84%) - ΟΧΙ:
5 (16%)

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ. ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΡ ή ΚΑΤΑ;" ΕΚΛΕΙΣΕ.
ΨΗΦΟΙ:
ΚΑΤΑ ΤΟΥ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2": 26 (52%)
ΥΠΕΡ ΤΟΥ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2"
: 24 (48%)
ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙ: 22 (58%)
ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ: 16 (42%)

(βλέπε στην στήλη "ΨΗΦΟΦΟΡΙΕΣ")