ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 225 .000 ! !

Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

ΠΕΘΑΝΕΣ; ΣΤΟΝ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΟ!

  • γράφει ο Γιώργος Κόλλιας
Μα καλά έχουν τρελαθεί τελείως;
Κι αν όχι μάλλον θεωρούν ότι απευθύνονται σε καθυστερημένους.
Φαντάζομαι ότι ακούσατε το τελευταίο εφεύρημα.
Η μεταβολή της οικογενειακής κατάστασής μας θα δηλώνεται στον Συμβολαιογράφο!!
Παντρεύτηκες; Στον Συμβολαιογράφο!
Γέννησες; Στον Συμβολαιογράφο!
Πέθανες; Στον Συμβολαιογράφο! (όχι ο ίδιος, βέβαια, κάποιο μέλος της οικογένειάς σου – πάλι καλά)
Κι όχι δωρεάν, βέβαια. Εγγραφή και πενηντάρικο.
Εντάξει ρε παλληκάρια. Το ότι προσπαθείτε να βρείτε δεκάδες τρόπους για μας τα πάρετε (ότι έχει απομείνει δηλαδή – αν έχει απομείνει και τίποτα) το έχουμε εμπεδώσει.
Αλλά, φαίνεται, ότι η φαντασία μας είναι περιορισμένη, ενώ η δική σας απεριόριστη!
Κάτι σαν το «η φαντασία στην εξουσία».
Κι η «αιτιολογία» αυτής της μεγαλειώδους ιδέας;
Επειδή κάποιοι δεν δηλώνουν, λέει, τον θάνατο των συνταξιούχων στα Ασφαλιστικά Ταμεία, η ευφάνταστη Κυβέρνησή μας βρήκε αυτόν τον τρόπο να «σώσει» τα Ταμεία από την αφαίμαξη.
Και καλά ρε λεβέντες οι συνταξιούχοι δεν δηλώνουν τον θάνατό τους (οι συγγενείς είπαμε – πάλι καλά), αλλά και οι γεννήσεις δεν δηλώνονται; Κι αν όχι πως ακριβώς κινδυνεύουν τα Ασφαλιστικά Ταμεία, από την ενδεχόμενη μη δήλωση των γεννήσεων; Ίσα - ίσα κέρδος θα έχουν από την μη λήψη των επιδομάτων τοκετού!
Κι οι γάμοι; Πως μπορεί να υπονομευθεί ένα Ασφαλιστικό Ταμείο από την μη δήλωσή τους;
Αλλά, αγαπητοί κύριοι Υπουργοί, παρά την τεράστια φαντασία σας, δεν πέρασε από το μυαλό σας το αυτονόητο; Να οργανώσετε, δηλαδή, τους μηχανισμούς του Κράτους, για να μην συμβαίνουν αυτά τα φαινόμενα; Αν δεν κάνω λάθος, γι΄ αυτόν τον λόγο σας ψηφίσαμε.
Αν δεν μπορείτε, πείτε το μας να διορίσουμε κανέναν …. Συμβολαιογράφο να μας σώσει!
Μα και σεις οι Δημοσιογράφοι…. Αναφέρατε στα Δελτία Ειδήσεων αυτήν την γελοιότητα (συγνώμη την είδηση) σοβαρά – σοβαρά. Πως κρατιόσασταν και δεν ξεσπούσατε σε γέλια;
Θα μου πεις εδώ έχετε πει τόσα και τόσα γελοία με σοβαρό ύφος και στόμφο, αυτό θα σας έκανε να γελάσετε;
Και μέσα σ΄ όλα αυτά βγαίνει κι ένας τύπος (κάτι σαν Πρόεδρος των Συμβολαιογράφων παρουσιάστηκε) και άρχισε να λέει κάτι για εκσυγχρονισμούς και άλλα τέτοια Χαίρω πολύ αδελφέ. Κι εγώ αν μυριστώ «παφ και πενηντάρικο» ξέρεις πόσα ξέρω να λέω για αναβαθμίσεις, βελτιώσεις και άλλα τέτοια ηχηρά παρόμοια;
Αλλά επειδή δεν πρέπει να γκρινιάζουμε και οφείλουμε να συμβάλλουμε στον εκσυγχρονισμό αυτής της Χώρας, προσαρμοζόμενος σ΄ αυτό το πνεύμα των πρωτοποριακών ιδεών των κυβερνώντων, έχω να κάνω ορισμένες προτάσεις, το ίδιο ευφάνταστες με αυτήν.
Λόγω των μειώσεων των μισθών του σεβαστού κλάδου των Ασφαλιτών, προτείνω να αναθέσουμε αυτόν τον ρόλο στους… περιπτεράδες. Είναι βέβαιο ότι θα είναι περισσότερο αποτελεσματικοί και επιπλέον θα είναι σημαντική η οικονομία για το Κράτος μας.
Κι – ακόμη πιο προωθημένη ιδέα- να αναθέσουμε την είσπραξη των φόρων στην Μαφία. Είναι βέβαιο ότι διαθέτει πάρα πολύ αποτελεσματικούς τρόπους για την είσπραξη των οφειλών. Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα οι κακόπιστοι οφειλέτες του Δημοσίου θα έχουν πειστεί από τα στελέχη της εν λόγω Οργάνωσης ότι πρέπει να αποκτήσουν φορολογική συνείδηση και να αποδίδουν τους φόρους τους (οικειοθελώς ή όχι δεν έχει καμία σημασία). Τώρα βέβαια αν χρειαστεί μερικοί από αυτούς να εγκαταλείψουν τον μάταιο τούτο κόσμο, τι να κάνουμε; Κανένα σύστημα δεν είναι τέλειο.
Έχω στον νου μου κι άλλη μια πρόταση – πάντα στο ίδιο πρωτοποριακό πνεύμα της Κυβέρνησής μας-  αλλά φοβάμαι ότι θα θεωρηθεί ακραία από κάποιους  που δεν μπορούν, ακόμη τουλάχιστον, να εμπεδώσουν τέτοιες επαναστατικές ιδέες. Να ανατεθεί στην Χρυσή Αυγή η αντιμετώπιση του προβλήματος της παράνομης μετανάστευσης. Μ΄ αυτόν τον τρόπο θα επιλυθεί οριστικά, αστραπιαία, χωρίς γραφειοκρατικές διαδικασίες (κάτι σαν fast track) και σχεδόν ανέξοδα το πρόβλημα. Πέρα από το γεγονός ότι, σε μια περίοδο δυστυχίας, θα αισθανθούν  κάποιοι ευτυχισμένοι ( κι αυτοί μάλλον δεν θα είναι οι μετανάστες).
Σαν δεν ντρεπόμαστε, λέω εγώ.

1 σχόλιο:

''ο πιο πιστός φίλος του σκύλου'' είπε...

Η -παντελώς- παρανοϊκή κυβέρνηση δεν μας διευκρινίζει: όταν πεθαίνουν οι ίδιοι οι συμβολαιογράφοι, σε...ποιους θα απευθύνονται;!!...
Για γέλια και για κλάματα... Κοινώς, κλαυσίγελως...

Ακόμα και τα αεροπλάνα μπορούν να πετάνε άμα χρειαστεί με αυτόματο πιλότο. Αλλά εδώ -στην Ελλάδα εν προκειμένω- όχι μόνο δεν υπάρχει κανείς στο πιλοτήριο, αλλά κι αν υπάρχει, δεν είναι πιλότος (ούτε καν αυτόματος!) αλλά...ποδηλάτης χωρίς αλυσίδα... Βοήθεια! Μπορώ να...κατέβω;;;

ΠΑΛΙΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ/Η ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝ. ΑΡΧΗΣ" ΕΚΛΕΙΣΕ
ΨΗΦΟΙ: ΑΠΟΛΥΤΑ ΝΑΙ: 2 (3,2%) - ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ: 4 (4,8%) - ΑΠΟΛΥΤΑ ΟΧΙ: 51 (82,3% - ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ: 4 (6,5%) - ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΚΟΜΗ: 2 (3,2%).
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΑ: ΑΠΟΛΥΤΑ & ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ: 8% - ΑΠΟΛΥΤΑ & ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ: 88,8%

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟΝ ΒΑΡΝΑΒΑ" ΕΚΛΕΙΣΕ.

ΨΗΦΟΙ: ΝΑΙ: 26 (84%) - ΟΧΙ:
5 (16%)

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ. ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΡ ή ΚΑΤΑ;" ΕΚΛΕΙΣΕ.
ΨΗΦΟΙ:
ΚΑΤΑ ΤΟΥ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2": 26 (52%)
ΥΠΕΡ ΤΟΥ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2"
: 24 (48%)
ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙ: 22 (58%)
ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ: 16 (42%)

(βλέπε στην στήλη "ΨΗΦΟΦΟΡΙΕΣ")