ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 225 .000 ! !

Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

ΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ, ΟΙ ΝΕΦΡΟΠΑΘΕΙΣ, Η ΠΑΛΗ ΚΑΙ ΤΟ...ΜΠΑΝΤΜΙΝΤΟΝ

  • γράφει ο Γιώργος Κόλλιας
Πρόσφατα, σε μια επίσκεψή μου σε Νοσοκομείο, έπεσε στα χέρια μου ένα περιοδικό με τίτλο «Ο ΔΡΟΜΕΑΣ». Πρόκειται για περιοδικό που εκδίδεται από τον «Πανελλήνιο Αθλητικό Σύλλογο Μεταμοσχευμένων Νεφροπαθών Ο ΔΡΟΜΕΑΣ».
Διαβάζοντάς το ανακάλυψα ότι ανά διετία διοργανώνονται Παγκόσμιοι Αγώνες στους οποίους λαμβάνουν μέρος αθλητές που είτε είναι νεφροπαθείς, είτε έχουν κάνει μεταμόσχευση νεφρού. Μια θαυμάσια πρωτοβουλία που δίνει σ΄ αυτούς τους ανθρώπους την δυνατότητα να συνεχίσουν την ζωή τους, βιώνοντας πρωτόγνωρα συναισθήματα χαράς, συγκίνησης, αλληλεγγύης, ευγενούς άμιλλας, ελπίδας και προσδοκίας για μία θέση στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.
Όμως αυτή η είδηση είναι μόνο η αφορμή αυτού του άρθρου. Γιατί αναζητώντας περισσότερες πληροφορίες γι΄ αυτούς τους αγώνες (όχι από προσωπικό ενδιαφέρον, αλλά από κοινωνική αντίληψη) διάβασα το εξής καταπληκτικό: «Το 1980 διοργανώνονται οι 3οι Ολυμπιακοί Αγώνες Μεταμοσχευμένων στην Νέα Υόρκη όπου όμως παρεμβαίνει η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (Δ.Ο.Ε.) αφαιρείται η επωνυμία Ολυμπιακοί και έτσι μετονομάζονται από Ολυμπιακοί Αγώνες σε Διεθνείς Αγώνες Μεταμοσχευμένων».
Αντιλαμβάνεστε;
Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή θεωρεί ιδιοκτησία της το όνομα «Ολυμπιακοί» και δεν επιτρέπει σε ασθενείς που κάνουν μια προσπάθεια ζωής, να το χρησιμοποιούν! Κάτι σαν το σήμα, ή την επωνυμία των Ανωνύμων Εταιριών!
Αυτοί βέβαια, μπορούν να το εμπορεύονται. Μπλουζάκια, καπελάκια, κυπελλάκια στην αθώα μορφή, στην  Coca Cola, την Nike, την Adidas, στην εμπορική μορφή. Προς θεού μόνο μην το «λερώσουν» οι «άρρωστοι» και μάλιστα δωρεάν. Οι «θεματοφύλακες» του Ολυμπισμού (αλήθεια ποιος τους διόρισε;) φυλάνε γερά το (Ολυμπιακό) όνομα. Τώρα για το (Ολυμπιακό) πνεύμα, ας μην κάνουμε κουβέντα. Αν αναφερθεί κάτι σχετικό, η ερώτησή τους θα είναι «What is this?». Άλλωστε δεν αποφέρει και κανένα οικονομικό όφελος. «Τζάμπα πράγμα» δηλαδή.
Και μετά μας κάνει εντύπωση που θέλουν να βγάλουν την Ελληνορωμαϊκή Πάλη από τους αγώνες τους.
Δεν αποκλείεται, για να δικαιολογήσουν την απόφασή τους, να μας πουν ότι αυτό το άθλημα δεν υπήρξε ποτέ στην Αρχαία Ελλάδα. Αντίθετα στους αρχαίους Ολυμπιακούς Αγώνες υπήρχαν όλα τα αθλήματα που υπάρχουν στους σημερινούς. Είναι γνωστό, άλλωστε, ότι οι Αρχαίοι Έλληνες ήσαν λάτρεις του … χάντμπολ και του… χόκεϋ επί πάγου. Αλλά το άθλημα που ήταν το πιο αγαπημένο τους ήταν το …  μπάντμιντον. Κλασσικά Ολυμπιακά Αθλήματα, δηλαδή.
Όχι, λοιπόν, φίλοι μου, αυτοί οι αγώνες δεν μας αφορούν, δεν είναι «Ολυμπιακοί». Και θα έπρεπε εμείς, οι Έλληνες, να τους αφαιρέσουμε το δικαίωμα να προσβάλλουν τον Ολυμπισμό, με τις «εμποροπανηγύρεις» που διοργανώνουν.
Δυστυχώς, όμως, σε μια εποχή κατάπτωσης των ηθικών αξιών, ποιος ασχολείται με πράγματα που δεν αποφέρουν οικονομικό όφελος και πολύ περισσότερο με ενέργειες που θίγουν τα συμφέροντα των εμπόρων του Ολυμπισμού, που (κατά σύμπτωση;) είναι οι επίδοξοι αγοραστές της εθνικής μας περιουσίας.
Συνεπώς;
Συνεπώς, πήγαινε παιδί μου να παίξεις.. μπάντμιντον και κάτσε στ΄   αυγά σου!
Υ.Γ. Αλήθεια ο Ολυμπιακός Πειραιώς πως την έχει γλυτώσει από την Δ.Ο.Ε.;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΛΙΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ/Η ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝ. ΑΡΧΗΣ" ΕΚΛΕΙΣΕ
ΨΗΦΟΙ: ΑΠΟΛΥΤΑ ΝΑΙ: 2 (3,2%) - ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ: 4 (4,8%) - ΑΠΟΛΥΤΑ ΟΧΙ: 51 (82,3% - ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ: 4 (6,5%) - ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΚΟΜΗ: 2 (3,2%).
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΑ: ΑΠΟΛΥΤΑ & ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ: 8% - ΑΠΟΛΥΤΑ & ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ: 88,8%

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟΝ ΒΑΡΝΑΒΑ" ΕΚΛΕΙΣΕ.

ΨΗΦΟΙ: ΝΑΙ: 26 (84%) - ΟΧΙ:
5 (16%)

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ. ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΡ ή ΚΑΤΑ;" ΕΚΛΕΙΣΕ.
ΨΗΦΟΙ:
ΚΑΤΑ ΤΟΥ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2": 26 (52%)
ΥΠΕΡ ΤΟΥ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2"
: 24 (48%)
ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙ: 22 (58%)
ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ: 16 (42%)

(βλέπε στην στήλη "ΨΗΦΟΦΟΡΙΕΣ")