ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 225 .000 ! !

Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

ΕΠΙΣΤΟΛΗ Γ. ΚΟΛΛΙΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΜΑΡΑΘΩΝΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΥΤΑ ΜΑΡΑΘΩΝΑ ΣΤΟ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ

  • γράφει ο Γιώργος Π.  Κόλλιας ενεργός πολίτης Βαρνάβα Αττικής

Είναι αλήθεια ότι από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων της νέας εξουσίας στον Δήμο Μαραθώνα, ξεκίνησα μια δημόσια εκστρατεία, με κυρίαρχο αίτημα την συζήτηση και την λήψη απόφασης από το νέο Δημοτικό Συμβούλιο για το τεράστιο για την κοινωνία, πρόβλημα της κατασκευής του ΧΥΤΑ Μαραθώνα στο Γραμματικό.
Κατηγορήθηκα αμέσως από τους υποστηρικτές του κ. Ψηνάκη, για «λαϊκίστικη πολιτική», για «αντιπολιτευτικό μένος», για «πικρία λόγω μη εκλογής μου» και πολλά άλλα.
Με έψεξαν γιατί δεν δίνω «πίστωση χρόνου» στον νέο Δήμαρχο, που «βρήκε χάος» και «πρέπει πρώτα αντιμετωπίσει τα τεράστια προβλήματα» και μετά να ασχοληθεί με τον ΧΥΤΑ.
Επειδή έχω κατ΄ επανάληψη απαντήσει σε όλα αυτά, δεν θα ασχοληθώ άλλο μαζί τους. Όσοι με γνωρίζουν προσωπικά ξέρουν ότι ποτέ δεν έκανα λαϊκίστικη πολιτική, ποτέ δεν έκανα αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση. Ξέρουν ότι κατανοώ απόλυτα το τι παραλαμβάνει ένας νέος Δήμαρχος και τις δυσκολίες.
Ξέρουν, λοιπόν, ότι για να φωνάζω έχω λόγο σοβαρό.
Και ο σοβαρός λόγος είναι ότι  αυτήν την στιγμή διακυβεύονται τα πάντα στην υπόθεση του ΧΥΤΑ Μαραθώνα στο Γραμματικό. Τώρα είναι απαραίτητη η ΑΜΕΣΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ του Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου. Κι αν αυτό δεν είναι ΤΟ ΠΙΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ από τα «τεράστια προβλήματα», τότε ποιο είναι;
Άλλωστε, σύμφωνα με τα προεκλογικά λεγόμενα του κ. Ψηνάκη, έχει ένα πολυπρόσωπο κι έμπειρο επιτελείο και άρα το επιτελείο αυτό θα έχει ήδη διαμορφώσει θέση, άποψη και σχέδιο, για το ζήτημα του ΧΥΤΑ, που μπορεί να εφαρμοστεί ΑΜΕΣΑ. Αυτό, λοιπόν, το σχέδιο περιμένουμε να αρχίσει να ξεδιπλώνεται. Κι αν ξεκινήσει, τότε θα γίνει φανερό ποιοι κάνουν λαϊκίστικη πολιτική και ποιοι φωνάζουν (και δεν «κράζουν»)  από πραγματική ευαισθησία και με μοναδικό στόχο να αποτραπεί η περιβαλλοντική καταστροφή του Δήμου Μαραθώνα. Θα φανεί ποιοι πιστεύουν πραγματικά σ΄ αυτόν τον στόχο και ποιοι τον χρησιμοποίησαν για προεκλογικούς και μόνο λόγους.
Επειδή έχω την εντύπωση ότι ο κ. Δήμαρχος δεν παρακολουθεί τα κοινωνικά δίκτυα κι ακόμη ότι το περιβάλλον του ενδεχόμενα να το «προφυλάσσει» από τα αρνητικά, κατ΄ αυτούς, σχόλια, μη ενημερώνοντάς τον, αποφάσισα να αποστείλω προσωπική επιστολή στον κ. Δήμαρχο, για το ζήτημα του ΧΥΤΑ Μαραθώνα, με την ελπίδα ότι το γραφείο του δεν θα την αποκρύψει, αλλά θα την παραδώσει στον παραλήπτη της.
Σε κάθε περίπτωση, εγώ θα συνεχίσω να επιμένω στην αναγκαιότητα ΑΜΕΣΗΣ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗΣ του Δήμου και θα το φωνάζω με όποιο τρόπο βρίσκω πρόσφορο.
Παρακάτω δημοσιεύω την επιστολή που - ταχυδρομικά - στάλθηκε στον κ. Δήμαρχο:
Κύριε Δήμαρχε
Πρώτα απ΄ όλα θα ήθελα να σας ευχηθώ καλή θητεία.
Δεν θα αναλώσω τον πολύτιμο χρόνο σας  για να αναφερθώ το ιστορικό του υπό κατασκευή ΧΥΤΑ στο Γραμματικό, γιατί είμαι βέβαιος ότι γνωρίζετε τι συμβαίνει με το έργο ή εν πάση περιπτώσει ότι έχετε ενημερωθεί μετά την εκλογή σας, αφού πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα που απασχόλησε κατά το παρελθόν τον Δήμο μας και συνεχίζει να τον απασχολεί.
Θα αναφερθώ στην παρούσα εξέλιξη που είναι η κατασκευή της νότιας πρόσβασης και την αναγκαιότητα για ΑΜΕΣΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ.
Από τις Δημοτικές Εκλογές και μέχρι την ανάληψη των καθηκόντων της νέας Δημοτικής Αρχής του Δήμου μας, δυστυχώς, η απερχόμενη διοίκηση δεν προέβη σε καμία ενέργεια για την αντιμετώπιση του προβλήματος, ενώ τα έργα συνεχίζονταν.
Η νέα Δημοτική Αρχή, παρά την δημόσια διακηρυγμένη θέση σας, κατά την προεκλογική περίοδο, ότι δεν θα δεχθείτε την δημιουργία και λειτουργία ΧΥΤΑ στον ιστορικό Δήμο του Μαραθώνα, μέχρι σήμερα καμία αντίδραση, καμία πρωτοβουλία, καμία απόφαση, αν και παρήλθε ήδη μήνας, από την ανάληψη των καθηκόντων σας
Κατανοούμε το γεγονός ότι χρειάζεστε χρόνο προκειμένου να διαμορφώσετε εικόνα για την κατάσταση που παραλαμβάνετε, αλλά όσον αφορά ένα ζήτημα σαν τον ΧΥΤΑ δεν υπάρχει χρόνος ούτε για ώρα καθυστέρηση. Άλλωστε αφού υπήρχε προεκλογική δέσμευση, φαντάζομαι ότι θα έχει μελετηθεί από τα στελέχη σας το ζήτημα και θα έχετε ήδη διαμορφώσει θέση και άποψη.
Ως δημότης του Δήμου Μαραθώνα, αλλά και με τις ιδιότητες, αφ΄ ενός μεν, του πρώην Προέδρου της Κοινότητας Βαρνάβα και αφ΄ ετέρου του ενεργού –επί 20ετία – συμμέτοχου στον μεγάλο αγώνα του λαού της περιοχής ενάντια στον ΧΥΤΑ, σας ζητώ να συγκαλέσετε ΑΜΕΣΑ το Δημοτικό Συμβούλιο  με ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΘΕΜΑ ημερησίας διάταξης το πρόβλημα του ΧΥΤΑ Μαραθώνα και οι τρόποι αντιμετώπισης.
Εννοείται ότι, κατ΄ αρχήν, το Δημοτικό Συμβούλιο θα πρέπει να προχωρήσει στην λήψη απόφασης με την οποία θα επιβεβαιώνεται με τον πιο σαφή και ξεκάθαρο τρόπο η ομόφωνη –φαντάζομαι- αντίθεση του Δήμου μας στο επιχειρούμενο περιβαλλοντικό και οικονομικό έγκλημα.
Στην ίδια συνεδρίαση θα πρέπει να διαμορφωθεί ένα σχέδιο αντίδρασης που να περιλαμβάνει την Νομική, την Πολιτική και την Αγωνιστική αντίδραση του Δήμου μας. Στην διαμόρφωση αυτού του σχεδίου μπορούν να συμβάλλουν και κινήσεις πολιτών, όπως η Επιτροπή Αγώνα Κατά των ΧΥΤΑ, αλλά και μεμονωμένοι πολίτες που έχουν ασχοληθεί με το ζήτημα.

Βαρνάβας 7/10/2014
Με την ελπίδα ότι θα ανταποκριθείτε άμεσα και
με εκτίμηση
Γιώργος Π. Κόλλιας

πρώην Πρόεδρος Κοινότητας Βαρνάβα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΛΙΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ/Η ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝ. ΑΡΧΗΣ" ΕΚΛΕΙΣΕ
ΨΗΦΟΙ: ΑΠΟΛΥΤΑ ΝΑΙ: 2 (3,2%) - ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ: 4 (4,8%) - ΑΠΟΛΥΤΑ ΟΧΙ: 51 (82,3% - ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ: 4 (6,5%) - ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΚΟΜΗ: 2 (3,2%).
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΑ: ΑΠΟΛΥΤΑ & ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ: 8% - ΑΠΟΛΥΤΑ & ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ: 88,8%

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟΝ ΒΑΡΝΑΒΑ" ΕΚΛΕΙΣΕ.

ΨΗΦΟΙ: ΝΑΙ: 26 (84%) - ΟΧΙ:
5 (16%)

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ. ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΡ ή ΚΑΤΑ;" ΕΚΛΕΙΣΕ.
ΨΗΦΟΙ:
ΚΑΤΑ ΤΟΥ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2": 26 (52%)
ΥΠΕΡ ΤΟΥ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2"
: 24 (48%)
ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙ: 22 (58%)
ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ: 16 (42%)

(βλέπε στην στήλη "ΨΗΦΟΦΟΡΙΕΣ")