ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 225 .000 ! !

Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014

ΕΞΩΔΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΑΓΩΓΟΥ ΠΟΥ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΥΨΗΛΗΣ ΤΑΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΣΤΑΘΜΟ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΝΕΑΣ ΜΑΚΡΗΣ


ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ εστάλη από τις κυρίες  Πόλυ Λάβδα και Σταυρούλα Δρακοπούλου, προς την ΑΔΜΗΕ A.E. (ΔΕΗ) την NEXANS S.A. και την ΕΛΕΚΤΡΟΜΕΚ Α.Ε. με κοινοποίηση προς τον Εισαγγελέα Περιβάλλοντος, τον Δήμαρχο Μαραθώνος, την Περιφερειάρχη Αττικής και τον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής.
Το εξώδικο αφορά στις παραβάσεις που διαπιστώθηκαν στην κατασκευή του αγωγού που μεταφέρει ηλεκτρική ενέργεια Υ.Τ. από την Εύβοια στον Υποσταθμό της Ανατολής.

Η ΔΕΗ προχώρησε, παρά την αντίθεση του προηγούμενου Δ.Σ. Δήμου Μαραθώνος (2.10.2012), και με την άδεια του Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, στην κατασκευή του αγωγού, που ως γνωστόν διέρχεται από πυκνοκατοικημένη περιοχή και καταλήγει στον Υ/Σ της Ανατολής, ο οποίος ήδη έχει αναβαθμιστεί προκειμένου να υποδεχτεί το ηλεκτρικό φορτίο, αυξάνοντας ακόμα περισσότερο τα ήδη υψηλά μαγνητικά πεδία.
Οι κάτοικοι κινητοποιήθηκαν αμέσως, για να υπάρξει υπεύθυνη και κυρίως επιστημονική ενημέρωση με μοναδικό στόχο την προστασία της υγείας τους.
Οι ανησυχίες μας επιτάθηκαν μετά τις γνωμοδοτήσεις-γνωματεύσεις δύο εγνωσμένου επιστημονικού κύρους καθηγητών, (του κ. Κων. Δέρβου, καθηγητού στο Ε.Μ.Π., καθώς και του κ. Ι. Ράμπια καθηγητού Τ.Ε.Ι Αθήνας) οι οποίοι συμμεριζόμενοι την αγωνία μας, και κατόπιν αιτήματός μας, προσφέρθηκαν αφιλοκερδώς να παρέχουν τις γνώσεις τους, προκειμένου να διαπιστωθεί η ασφάλεια του εν λόγω έργου.
Διαπιστώθηκαν λοιπόν σοβαρές παραβάσεις στην κατασκευή του έργου, με κυριότερες εξ αυτών: το μειωμένο βάθος της τοποθέτησης του αγωγού από το προβλεπόμενο, την μη τήρηση ισόρροπης απόστασης του σκάμματος από τις κατοικίες, και την συνύπαρξη παράλληλης εναέριας γραμμής Μ.Τ., η οποία δεν υπολογίστηκε στην μελέτη, ενισχύοντας επιπλέον το μαγνητικό πεδίο.
Ως εκ τούτου, αφού δεν εισακούστηκε το αρχικό και διαρκές αίτημα των κατοίκων για όδευση του αγωγού εκτός οικιστικού ιστού, το οποίο θα ήταν και η βέλτιστη λύση, και μετά την άρνηση του Δημοτικού Συμβουλίου να κινηθεί νομικώς για την άμεση διακοπή των εργασιών, με στόχο να θεραπευτούν τα διαπιστωμένα κατασκευαστικά σφάλματα, οι κάτοικοι έλαβαν την πρωτοβουλία και προέβησαν σε εξώδικη διαμαρτυρία κατά των αρμοδίων αρχών.
Η ενεργή συμμετοχή όλων των κατοίκων είναι σημαντική για ν’ αποτραπεί η όποια κακοτεχνία αποβαίνει εις βάρος της υγείας μας, και να προστατευθεί το στοιχειώδες δικαίωμα που έχουμε στην ποιότητα ζωής.

ΣΧΟΛΙΟ του ΓΙΩΡΓΟΥ Π. ΚΟΛΛΙΑ
Τελικά φαίνεται να αποτελεί πάγια τακτική κάθε Δημοτικής Αρχής η μη ενασχόληση με θέματα τα οποία θα την φέρουν σε σύγκρουση με την πολιτική ηγεσία. Η προηγούμενη Δημοτική Αρχή ασχολήθηκε μόνο ακροθιγώς με το τεράστιο ζήτημα του ΧΥΤΑ, με το ζήτημα της διέλευσης του Αγωγού Φυσικού Αερίου στον Βαρνάβα, με το ζήτημα του καλωδίου υψηλής τάσης της Δ.ΕΗ. στην Ανατολή της Νέας Μάκρης. Λόγια μεγάλα, αλλά χωρίς τα αντίστοιχα έργα που θα οδηγούσαν σε σύγκρουση με τα σχέδια της Κυβέρνησης. Με την ίδια λογική , όμως, φαίνεται να κινείται και η νέα Δημοτική Αρχή του Δήμου μας. Τόσο για τον ΧΥΤΑ (μια καλή απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ μέχρι σήμερα), όσο και για το ζήτημα του Καλωδίου Υψηλής Τάσης της Δ.Ε.Η.
Τι μένει λοιπόν; Ο αγώνας των πολιτών, μέσα από Επιτροπές Δράσης. Αγώνας που θα πρέπει να διευρύνεται και να καταλαμβάνει όλο και περισσότερα ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες.

Τελικά είναι μονόδρομος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΛΙΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ/Η ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝ. ΑΡΧΗΣ" ΕΚΛΕΙΣΕ
ΨΗΦΟΙ: ΑΠΟΛΥΤΑ ΝΑΙ: 2 (3,2%) - ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ: 4 (4,8%) - ΑΠΟΛΥΤΑ ΟΧΙ: 51 (82,3% - ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ: 4 (6,5%) - ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΚΟΜΗ: 2 (3,2%).
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΑ: ΑΠΟΛΥΤΑ & ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ: 8% - ΑΠΟΛΥΤΑ & ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ: 88,8%

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟΝ ΒΑΡΝΑΒΑ" ΕΚΛΕΙΣΕ.

ΨΗΦΟΙ: ΝΑΙ: 26 (84%) - ΟΧΙ:
5 (16%)

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ. ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΡ ή ΚΑΤΑ;" ΕΚΛΕΙΣΕ.
ΨΗΦΟΙ:
ΚΑΤΑ ΤΟΥ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2": 26 (52%)
ΥΠΕΡ ΤΟΥ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2"
: 24 (48%)
ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙ: 22 (58%)
ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ: 16 (42%)

(βλέπε στην στήλη "ΨΗΦΟΦΟΡΙΕΣ")