ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 225 .000 ! !

Τετάρτη 2 Απριλίου 2008

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΑΡΘΡΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΕΘΝΟΣ

Στην εφημερίδα "ΕΘΝΟΣ" της 15-3-2008 δημοσιεύθηκε άρθρο της ΔΙΟΝΥΣΙΑΣ ΛΑΓΙΟΥ με τίτλο "ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΠΛΗΓΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΧΩΜΑΤΕΡΕΣ".
Λυπήθηκα.
Λυπήθηκα με την ευκολία με την οποία κάποιοι δημοσιογράφοι προσφέρουν "καλές υπηρεσίες" στους κυβερνώντες, παρουσιάζοντας μονόπλευρα ένα θέμα. Και βέβαια οι αναγνώστες, μη έχοντας άλλη πληροφόρηση, διαμορφώνουν την άποψη που "βολεύει".
Και φυσικά "βήμα" για τις αντίθετες απόψεις δεν υπάρχει.
Απέστειλα, λοιπόν, στην δημοσιογράφο το παρακάτω email και με επόμενο post θα απαντήσω αναλυτικά στο άρθρο.
"Κα Λάγιου
Διάβασα το άρθρο σας στην εφημερίδα του κ. Μπόμπολα με τίτλο "ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΠΛΗΓΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΧΩΜΑΤΕΡΕΣ". Βέβαια δεν περίμενα αντικειμενικότητα από ένα έντυπο του - και μεγαλοεργολάβου - συγκεκριμένου εκδότη.
Θα περίμενα, όμως, από μια δημοσιογράφο που υποτίθεται ότι υπηρετεί την αλήθεια να έκανε ρεπορτάζ πάνω στο θέμα, λαμβάνοντας υπόψη τις απόψεις όλων των πλευρών κι όχι να αναπαραγάγει απλώς τις απόψεις των κ. Νάκου και Χιωτάκη.
Δεν θα σταθώ στα όσα προπαγανδιστικά, ως περίπου Δελτίο Τύπου του Υπουργείου, αναγράφονται στο άρθρο σας, αλλά μόνο σε ένα σημείο.
Γράφετε στο άρθρο σας "Σημειωτέον ότι ο περιφερειακός σχεδιασμός δίνει τη δυνατότητα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να επιλέξει ανάμεσα σε σύγχρονες μεθόδους διαχείρισης, όπως είναι οι Ολοκληρωμένες Εγκαταστάσεις Διαχείρισης Αποβλήτων (ΟΕΔΑ) που περιλαμβάνουν μονάδες επεξεργασίας σύμμεικτων απορριμμάτων, εργοστάσια κομποστοποίησης οργανικών αποβλήτων, Κέντρα Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών (ΚΔΑΥ) και Χώρους Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων (ΧΥΤΥ)".
Και εγώ σας πληροφορώ, αν και είμαι σίγουρος ότι το γνωρίζετε, ότι τα περιβόητα "έργα" που θα ξεκινήσουν θα αφορούν ΜΟΝΟ ΧΥΤΑ. Μόνο ΧΥΤΑ τίποτα άλλο. Και όπως λένε οι αρμόδιοι - όχι βέβαια επίσημα - τα υπόλοιπα έργα θα γίνουν εν καιρώ.
Και ρωτώ: Ποιοι είναι οι ανεύθυνοι τελικά; Οι εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης που αντιδρούν ή η ολιγωρούσα Πολιτεία και ο αναξιόπιστος ΕΣΔΚΝΑ;
Καλή λοιπόν η προσπάθειά σας να προβάλλετε τα επιχειρήματα των "ισχυρών", αλλά,αν μη τι άλλο,μην υποτιμάτε και την νοημοσύνη μας.
Ξέρω ότι δεν θα δημοσιεύσετε τίποτα από όσα αναφέρω, αλλά δεν μπορούσα να μην σας εκφράσω την θλίψη μου".

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟ blog "ΥΠΟΘΕΣΗ ΧΩΜΑΤΕΡΗΣ"

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ

Η δημοσιογράφος του ΕΘΝΟΥΣ κ. Λάγιου, προς τιμή της, απάντησε στο παραπάνω email. Ασχέτως αν συμφωνώ ή όχι με την απάντησή της, οφείλω να την δημοσιεύσω.
Θα σχολιάσω μόνο ότι κατανοώ απόλυτα την αγανάκτησή της για την κατάσταση που επικρατεί στην Δυτική Αττική, μόνο που:
  • εμείς ΔΕΝ πηγαίνουμε σκουπίδια στα Λιόσια, ούτε θέλουμε να πάμε, απλώς δεν θέλουμε να μας φέρουν τα δικά τους οι Δήμοι της Αθήνας και πέριξ αυτής
  • εμείς εδώ και χρόνια φωνάζουμε ότι η Αττική δεν αντέχει άλλη επιβάρυνση και η λύση πρέπει να βρεθεί εκτός Αττικής (ούτε ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ούτε ΔΥΤΙΚΗ τα σκουπίδια ΕΞΩ ΑΠ΄ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ είναι το σύνθημά μας)

Αξιότιμε κύριε Κόλλια,

δεν θα λύσω εγώ το ζήτημα της διαχείρισης των σκουπιδιών, εγώ απλώς παρουσιάζω τα γεγονότα.
Το αν θα γίνουν τα εργοστάσια μηχανικής ανακύκλωσης είναι κατά την άποψή μου στο "χέρι" της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και συνολικά στο "χέρι" της κοινωνίας. Εγώ είμαι κάτοικος Περιστερίου και όλοι εσείς στέλνετε τα σκουπίδια σας στα Λιόσια .
Όλα αυτά τα χρόνια εμείς οι κάτοικοι της Δυτικής Αθήνας τρώμε τη σκουπιδία της μισής Ελλάδας. Για το γεγονός αυτό δεν άκουσα κανένα άλλον να φωνάζει εκτός από εμάς τους πολίτες Β΄κατηγορίας της Δυτικής Αττικής. Τώρα το πόσο ξεπουλημένη είμαι φαίνεται από την αρθρογραφία μου διαβάστε στο διαδίκτυο τα άρθρα μου σφαιρικά και έπειτα τα ξαναλέμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΛΙΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ/Η ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝ. ΑΡΧΗΣ" ΕΚΛΕΙΣΕ
ΨΗΦΟΙ: ΑΠΟΛΥΤΑ ΝΑΙ: 2 (3,2%) - ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ: 4 (4,8%) - ΑΠΟΛΥΤΑ ΟΧΙ: 51 (82,3% - ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ: 4 (6,5%) - ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΚΟΜΗ: 2 (3,2%).
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΑ: ΑΠΟΛΥΤΑ & ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ: 8% - ΑΠΟΛΥΤΑ & ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ: 88,8%

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟΝ ΒΑΡΝΑΒΑ" ΕΚΛΕΙΣΕ.

ΨΗΦΟΙ: ΝΑΙ: 26 (84%) - ΟΧΙ:
5 (16%)

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ. ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΡ ή ΚΑΤΑ;" ΕΚΛΕΙΣΕ.
ΨΗΦΟΙ:
ΚΑΤΑ ΤΟΥ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2": 26 (52%)
ΥΠΕΡ ΤΟΥ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2"
: 24 (48%)
ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙ: 22 (58%)
ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ: 16 (42%)

(βλέπε στην στήλη "ΨΗΦΟΦΟΡΙΕΣ")