ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 225 .000 ! !

Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2008

ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΤΟΥ ΒΑΡΝΑΒΑ, ΟΙ "ΝΕΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ" ΚΑΙ Η ΘΕΣΗ ΜΟΥ

Στο τελευταίο Κοινοτικό Συμβούλιο της 7/11/2008 συζητήθηκε και το θέμα της βελτίωσης οδών της Κοινότητας.
Πέρα από την φαιδρότητα του πράγματος σχετικά με το κόστος και τους "λογαριασμούς μπακάλικου" του Πρόεδρου, πέρα από την πρόθεσή του να εξυπηρετήσει συγκεκριμένες περιπτώσεις (για ευνόητους λόγους), υπάρχει και η ΟΥΣΙΑ.
Έχουμε στην διάθεσή μας 40.000 € και καλούμαστε να τα διαθέσουμε για την οδοποιία της Κοινότητας.
Τι κάνουμε λοιπόν;
Οι επιλογές είναι ουσιαστικά δύο.
Ή κάνουμε εκτεταμένες "επεμβάσεις" σε υπάρχοντες δρόμους, ή επιλέγουμε 1 -2 δρόμους που εξυπηρετούν μεγάλο αριθμό κατοίκων και τους ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΟΥΜΕ.
Αυτονόητο είναι βέβαια ότι αν επιλεγεί το δεύτερο σενάριο, θα γίνουν ΚΑΙ περιορισμένες επεμβάσεις σε δρόμους με σοβαρό πρόβλημα ώστε να εξασφαλισθεί βατότητα.
Είναι γεγονός ότι, κατά την προηγούμενη τετραετία μπήκα, σε περιορισμένο βαθμό, στην πρώτη λογική. Ήταν λάθος και αποδείχθηκε. Ένας δρόμος όταν δεν ολοκληρωθεί (με επίστρωση είτε ασφάλτου, είτε τσιμέντου) το επόμενο έτος, μετά τον χειμώνα ΘΑ ΘΕΛΕΙ ΝΕΑ ΕΠΕΜΒΑΣΗ, δηλαδή θα έχουν ξοδευτεί χρήματα χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα.
Πρότεινα, λοιπόν, στο Κοινοτικό Συμβούλιο την ολοκληρωμένη διαμόρφωση δύο συγκεκριμένων δρόμων που εξυπηρετούν μεγάλο αριθμό κατοίκων:
ΟΔΟΣ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ (από Ναό Αγ. Παρασκευής μέχρι την συμβολή της με την οδό Προφ. Ηλία) που συνδέει το ανατολικό με το βόρειο τμήμα του Βαρνάβα.
ΑΝΩΝΥΜΗ ΟΔΟΣ πάνω από την πηγή Μορτήρι με πάνω από 8 κατοικίες.
Μικρές επεμβάσεις στα επικίνδυνα σημεία της οδού προς Αγ. Αναργύρους - Λυσέα (Κουφοντίνα).
Επέμβαση πρόσβασης στην ανώνυμη οδό απέναντι από την Κεντρική Δεξαμενή, όπου υπάρχει και οικονομική συμμετοχή των κατοίκων.
Έχω την πεποίθηση ότι τα "παθήματα" πρέπει να γίνονται "μαθήματα" και ότι δεν πρέπει να επαναλαμβάνονται τα λάθη του παρελθόντος. Με την θέση μου αυτή συντάχθηκε και ο Αντιπρόεδρος της Κοινότητας.
Τώρα που εμπλέκονται οι λεγόμενοι "νέοι κάτοικοι".
Την επόμενη αμέσως ημέρα δέχθηκα τηλεφωνικές - ανώνυμες - "επιθέσεις" από αυτοσυστηνόμενους ως "νέους Κατοίκους" κατηγορώντας με - και μάλιστα με ιταμό ύφος - ότι "είμαι εχθρικός απέναντί τους", ότι "θα το πληρώσω" (εύχομαι να εννοούσαν εκλογικά) και άλλα που το επίπεδο αυτού του blog δεν μου επιτρέπει να αναφέρω.
Απαντώ μόνο και μόνο γιατί σέβομαι τους ανθρώπους που ήρθαν στο χωριό μας και αντιμετωπίζουν προβλήματα.
Οι δύο δρόμοι που πρότεινα είναι και οι δύο εκτός οικισμού και κατοικούνται σχεδόν κατά αποκλειστικότητα από νέους κατοίκους, άρα που βρίσκεται η "εχθρότητα";
Ήμουν υπέρ των περιορισμένων επεμβάσεων, όπου αντικειμενικά υπάρχουν προβλήματα πρόσβασης, άρα - και πάλι- που βρίσκεται η εχθρότητα;
Τάχτηκα υπέρ ολοκληρωμένων εργασιών, οι οποίες -με έναν καλό προγραμματισμό- θα μπορούσαν σιγά - σιγά να καλύψουν μεγάλο μέρος του οδικού δικτύου μας, άρα και των περιοχών που κατοικούν.
Τέλος σε μένα δεν υπάρχει η λογική εντός - εκτός οικισμού, ή νέων - παλαιών κατοίκων. Για μένα ο Βαρνάβας αποτελεί μια ενιαία γεωγραφική και διοικητική ενότητα και τα προβλήματα πρέπει επίσης ενιαία να αντιμετωπίζονται.
Είμαι πρόθυμος να συζητήσω μαζί τους φτάνει να είναι επώνυμοι και κόσμιοι.
Όμως δηλώνω ότι το τελευταίο που με απασχολεί είναι το λεγομενο "πολιτικό κόστος"
Αρκετά το έχει πληρώσει ο Βαρνάβας μέχρι σήμερα.
Φτάνει.

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

Η κακοήθεια δεν ξεχωρίζεται.
Ανώνυμες - "επιθέσεις" από αυτοσυστημένους θα πρέπει να σας προβληματίζουν και δεν θα πρέπει να τις λαμβάνεται υπόψη σας.
Χαίρομαι για την δήλωση σας, ότι δεν υπάρχει η λογική εντός - εκτός οικισμού, ή νέων - παλαιών κατοίκων.
Οφείλω όμως εδώ να σημειώσω ότι δεν έχετε καλλιεργήσει αρκετά τις σχέσεις σας μαζί τους. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι υπάρχει εχθρότητα στο πρόσωπό σας.
Ευχάριστο είναι ότι ομολογείται τα λάθη σας σχετικά με τους αμμόδρομους που τους παίρνει η βροχή μαζί με τα χρήματα των φορολογουμένων.
Η πρακτική αυτή ακολουθείται σαν μοντέλο εδώ και πολλά χρόνια πράγμα που κόστισε και κοστίζει υπέρογκα ποσά, αλλά έχει το “πλεονέκτημα” των συνεχόμενων και χωρίς τελειωμό εργολαβιών συντήρησης . Δηλαδή κτίζουμε στην άμμο…

ΠΑΛΙΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ/Η ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝ. ΑΡΧΗΣ" ΕΚΛΕΙΣΕ
ΨΗΦΟΙ: ΑΠΟΛΥΤΑ ΝΑΙ: 2 (3,2%) - ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ: 4 (4,8%) - ΑΠΟΛΥΤΑ ΟΧΙ: 51 (82,3% - ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ: 4 (6,5%) - ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΚΟΜΗ: 2 (3,2%).
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΑ: ΑΠΟΛΥΤΑ & ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ: 8% - ΑΠΟΛΥΤΑ & ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ: 88,8%

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟΝ ΒΑΡΝΑΒΑ" ΕΚΛΕΙΣΕ.

ΨΗΦΟΙ: ΝΑΙ: 26 (84%) - ΟΧΙ:
5 (16%)

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ. ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΡ ή ΚΑΤΑ;" ΕΚΛΕΙΣΕ.
ΨΗΦΟΙ:
ΚΑΤΑ ΤΟΥ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2": 26 (52%)
ΥΠΕΡ ΤΟΥ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2"
: 24 (48%)
ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙ: 22 (58%)
ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ: 16 (42%)

(βλέπε στην στήλη "ΨΗΦΟΦΟΡΙΕΣ")