ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 225 .000 ! !

Τρίτη, 25 Νοεμβρίου 2008

ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΒΑΡΝΑΒΑ: ΦΤΑΝΕΙ Ο ΚΑΤΗΦΟΡΟΣ!

* ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ"
Μόλις δύο χρόνια έχουν περάσει από τις τελευταίες Κοινοτικές εκλογές στον Βαρνάβα που ανέδειξαν το κ. Βούλγαρη ως Πρόεδρο της Κοινότητας.
Αν θα έλεγα ότι περίμενα πως με την εκλογή Βούλγαρη θα πήγαινε μπροστά η Κοινότητα, είναι προφανές ότι θα έλεγα ψέματα.
Όμως αν κάποιος μου έλεγε τότε ότι ο κ. Πρόεδρος θα οδηγούσε την Κοινότητα στην σημερινή της εξαθλίωση, θα διαφωνούσα μαζί του.
Θα του έλεγα ότι - αν μη τι άλλο - ο κ. Βούλγαρης και έμπειρος είναι και πολιτική σκέψη διαθέτει.
Ξεκίνησα την νέα μου θητεία, ως επικεφαλής της μείζονος Αντιπολίτευσης, δείχνοντας πνεύμα συναίνεσης και με ειλικρινή διάθεση συνεργασίας για την πρόοδο του τόπου μας.
Δεν ήσαν λίγοι αυτοί που με επέκριναν για την στάση μου αυτή, κατηγορώντας με για ταύτιση με τον Πρόεδρο.
Παρ όλα αυτά επέμεινα να τηρώ την ίδια στάση, γιατί αποτελεί πάγια αρχή μου η ήπια συναινετική πολιτική, η οποία είναι η μόνη που εγγυάται την σύνθεση των απόψεων, με απώτερο σκοπό την πρόοδο και την ανάπτυξη του τόπου.
Απέφυγα τις συγκρούσεις και τις ακραίες – επιθετικές – τοποθετήσεις, οι οποίες μόνο αρνητικά μπορούν να φέρουν.
Υπέβαλα εμπεριστατωμένες και επεξεργασμένες προτάσεις (π.χ. για το ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ 8ΕΤΕΣ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ, για το ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙΟΥ).
Όμως …..
‘Όμως ο κ. Βούλγαρης εξέλαβε την συναίνεση ως αδυναμία, την διαλλακτικότητα ως υποταγή, την διάθεση συνεργασίας ως συναλλαγή και τελικά επεδίωξε να μετατρέψει την ανοχή σε συνενοχή.
Αυτή τελικά είναι η αντίληψή του για τα πράγματα, αυτή είναι η άποψή του για τους ανθρώπους κι έτσι τελικά διαμορφώνεται η πολιτική πρακτική του.
Αλλά το μεγάλο του πρόβλημα, απ΄ ότι φαίνεται από τις τελευταίες εξελίξεις, δεν ήταν τόσο η στάση της Αντιπολίτευσης, αλλά …της συμπολίτευσης(!).
Και φυσικά οι συγκεκριμένοι Κοινοτικοί Σύμβουλοι δεν «τρελάθηκαν» ξαφνικά. Αυτοί, άλλωστε, ήσαν που τον στήριξαν και τον έβγαλαν Πρόεδρο, άρα τον εκτιμούσαν και τον εμπιστεύονταν.
Συνεπώς η ευθύνη για αυτήν την εξέλιξη βαρύνει πλήρως και αποκλειστικά τον κ. Βούλγαρη.
Σε κάθε περίπτωση πάντως η σημερινή κατάσταση της Κοινότητας είναι επικίνδυνη για τον τόπο.
Η Κοινότητα Βαρνάβα διανύει την χειρότερη περίοδο στην ιστορία της.
Τα Κοινοτικά Συμβούλια αντί για χώρος ανταλλαγής απόψεων έχουν μετατραπεί σε χώρο προσωπικών αντεγκλήσεων, ύβρεων και απαξιωτικών χαρακτηρισμών. Πλέον οι συνεδριάσεις έχουν πάρει το χαρακτήρα επαρχιακής επιθεώρησης.
Αντί να προωθούνται έργα για την ανάπτυξη του Βαρνάβα, τοποθετούνται από τον Πρόεδρο κάμερες παρακολούθησης (!), προτείνεται η κατασκευή κυνοτροφείου αδέσποτων σκύλων των Δήμων της Αθήνας, υλοποιούνται προεκλογικές υποχρεώσεις προς ημετέρους.
Αντί να καλούνται οι Κοινοτικοί Σύμβουλοι για διαβούλευση επί των όποιων προτάσεων (όταν υπάρχουν τέτοιες), υποβάλλονται από τον Πρόεδρο εναντίον τους αναφορές, καταγγελίες εξώδικα.
Αντί να επιδιώκεται η συναίνεση απειλούνται, ή λοιδορούνται οι «αντιφρονούντες».
Αυτή κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο.
Πέρα από το ότι γελοιοποιείται η Κοινότητα Βαρνάβα, απαξιώνεται στην συνείδηση του κόσμου το Κοινοτικό Συμβούλιο και διαλύεται η όποια διοικητική υποδομή, υπονομεύεται το μέλλον του Βαρνάβα, σε μια δύσκολη συγκυρία.
Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο.
Οι δικαιολογίες περί υπονόμευσης του Προέδρου δεν ευσταθούν. Κανείς δεν τον υπονομεύει. Αυτός ο ίδιος υπονομεύει την προοπτική του Βαρνάβα, με την πρακτική του. Καμιά «συνομωσία» δεν εξυφαίνεται σε βάρος του. Αυτός σχεδιάζει, πίσω από τις πλάτες του Κοινοτικού Συμβουλίου, με «επίλεκτους επιχειρηματίες», επιχειρηματικές δραστηριότητες. Οι Κοινοτικοί Σύμβουλοι απλώς ασκούν το δημοκρατικά κατοχυρωμένο δικαίωμα στην διαφωνία. Αυτός θεωρεί ότι διοικεί Εμιράτο, όπου όλες οι εξουσίες πηγάζουν από τον Εμίρη.
Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο.
Η μόνη λύση για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ αυτής της ζοφερής κατάστασης είναι η ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ του Προέδρου και των Κοινοτικών Συμβούλων και η προκήρυξη εκλογών.
Για να περισωθεί ότι είναι δυνατόν να περισωθεί.
Για να ξεκινήσει μια διαδικασία –ουσιαστικά- επανίδρυσης της Κοινότητας, μετά την καταστροφική διετία Βούλγαρη.
Αυτή η προσπάθεια θα είναι δύσκολη και επίπονη.
Και δεν μπορεί να υλοποιηθεί μόνο από τις όποιες «φωτισμένες ηγεσίες».
Είναι απαραίτητη η συμμετοχή όλων των ενεργών πολιτών. Η ενεργοποίηση όλων όσων βλέπουν μια άλλη προοπτική από τον Βαρνάβα.
Αυτή η προσπάθεια θα είναι δύσκολη και επίπονη.
Δεν είναι, όμως, αδύνατη.
Φτάνει να αποφασίσουμε όλοι μαζί ότι ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ.
Ο Βαρνάβας χρειάζεται μια νέα πορεία.
Ίσως τώρα είναι η ώρα.
Δημοσίευση σχολίου
ΠΑΛΙΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ/Η ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝ. ΑΡΧΗΣ" ΕΚΛΕΙΣΕ
ΨΗΦΟΙ: ΑΠΟΛΥΤΑ ΝΑΙ: 2 (3,2%) - ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ: 4 (4,8%) - ΑΠΟΛΥΤΑ ΟΧΙ: 51 (82,3% - ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ: 4 (6,5%) - ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΚΟΜΗ: 2 (3,2%).
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΑ: ΑΠΟΛΥΤΑ & ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ: 8% - ΑΠΟΛΥΤΑ & ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ: 88,8%

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟΝ ΒΑΡΝΑΒΑ" ΕΚΛΕΙΣΕ.

ΨΗΦΟΙ: ΝΑΙ: 26 (84%) - ΟΧΙ:
5 (16%)

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ. ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΡ ή ΚΑΤΑ;" ΕΚΛΕΙΣΕ.
ΨΗΦΟΙ:
ΚΑΤΑ ΤΟΥ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2": 26 (52%)
ΥΠΕΡ ΤΟΥ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2"
: 24 (48%)
ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙ: 22 (58%)
ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ: 16 (42%)

(βλέπε στην στήλη "ΨΗΦΟΦΟΡΙΕΣ")