ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 225 .000 ! !

Δευτέρα, 17 Αυγούστου 2009

Η κατασκευή του ΧΥΤΑ Γραμματικού στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου


Ο Επίτροπος Στ. Δήμας καλείται να απαντήσει στην ανάγκη επαναπροσδιορισμού της πολιτικής διαχείρισης απορριμμάτων

Σε ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Χουντή σχετικά με την κατασκευή του ΧΥΤΑ Γραμματικού καλείται να απαντήσει ο Στ. Δήμας, Επίτροπος αρμόδιος για θέματα περιβάλλοντος. Η ερώτηση θα συζητηθεί στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τον Σεπτέμβριο.

Πιο συγκεκριμένα, στην ερώτησή του ο Έλληνας ευρωβουλευτής σημειώνει με έμφαση ότι η ίδια η Κομισιόν έχει στο παρελθόν αναγνωρίσει, ότι προκειμένου για τη διαχείριση των απορριμμάτων στο νομό Αττικής δεν «ικανοποιούνται οι όροι της οδηγίας 99/31» αφού τα έργα για την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων του νομού, έχουν κυριολεκτικά βαλτώσει.

Καταλήγοντας στην ερώτησή του ο Νίκος Χουντής καλεί τον Επίτροπο, να παρέμβει άμεσα για να σταματήσει η κατασκευή του ΧΥΤΑ Γραμματικού, αφού δεν καλύπτονται οι όροι της οδηγίας 99/31. Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής :

«Η Επιτροπή απαντώντας σε προηγούμενη ερώτηση (Ε-0544/09) σχετικά με τη δημιουργία ΧΥΤΑ στις περιοχές Φυλή, Γραμματικό και Κερατέα της Αττικής τόνισε μεταξύ άλλων ότι: «η κάλυψη συγκεκριμένων όρων, όπως η προεπεξεργασία των απορριμμάτων σύμφωνα με την οδηγία 99/31] που προβλέπονται από τις αποφάσεις και συνδέονται με τις ενδιάμεσες πληρωμές δεν θεωρείται … ικανοποιητική και στις τρεις περιπτώσεις.»

Λαμβάνοντας υπόψη ότι οι κάτοικοι της περιοχής του Γραμματικού αντιδρούν έντονα στην δημιουργία του νέου ΧΥΤΑ στην περιοχή αφού δεν ικανοποιούνται οι όροι που θέτει η Οδηγία 99/31 για την υγειονομική ταφή αποβλήτων, ερωτάται η Επιτροπή:

Σε ποιες άμεσες παρεμβάσεις θα προβεί για να σταματήσει τη δημιουργία ΧΥΤΑ στο Γραμματικό αφού δεν καλύπτονται οι όροι της Οδηγίας 99/31;»


ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΔΙΑΒΙΒΑΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ κ. ΙΩΑΝΝΑ ΣΤΕΡΓΙΟΥ

Δημοσίευση σχολίου
ΠΑΛΙΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ/Η ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝ. ΑΡΧΗΣ" ΕΚΛΕΙΣΕ
ΨΗΦΟΙ: ΑΠΟΛΥΤΑ ΝΑΙ: 2 (3,2%) - ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ: 4 (4,8%) - ΑΠΟΛΥΤΑ ΟΧΙ: 51 (82,3% - ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ: 4 (6,5%) - ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΚΟΜΗ: 2 (3,2%).
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΑ: ΑΠΟΛΥΤΑ & ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ: 8% - ΑΠΟΛΥΤΑ & ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ: 88,8%

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟΝ ΒΑΡΝΑΒΑ" ΕΚΛΕΙΣΕ.

ΨΗΦΟΙ: ΝΑΙ: 26 (84%) - ΟΧΙ:
5 (16%)

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ. ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΡ ή ΚΑΤΑ;" ΕΚΛΕΙΣΕ.
ΨΗΦΟΙ:
ΚΑΤΑ ΤΟΥ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2": 26 (52%)
ΥΠΕΡ ΤΟΥ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2"
: 24 (48%)
ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙ: 22 (58%)
ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ: 16 (42%)

(βλέπε στην στήλη "ΨΗΦΟΦΟΡΙΕΣ")