ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 225 .000 ! !

Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2009

ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΒΑΡΝΑΒΑ 14/10/2009

Άλλη μια "μαραθώνια" συνεδρίαση. Ξεκίνησε στις 7.30 μ.μ. και τελείωσε στις 12.00 μ.μ.
Τα σημαντικότερα θέματα:
ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΕΡΓΩΝ ΚΑΤΩ ΑΠΟ 5.869 €
ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ
ΑΠΟΔΟΧΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗΣ 200.000 € ΚΑΙ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΓΙΑ "ΕΡΓΑ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΟΙΚΙΣΜΩΝ ΒΑΡΝΑΒΑ"
Αναλυτικά:
  • ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΕΡΓΩΝ ΚΑΤΩ ΑΠΟ 5.869 €
Ο κ. Πρόεδρος ζήτησε από το Συμβούλιο την αντικατάσταση δύο μελών της Επιτροπής (Μήλιος Χρήστος και Τσιμίνης Παναγιώτης) με το αιτιολογικό ότι προσχηματικά αρνούνται να υπογράψουν τα Τιμολόγια των εργοληπτών μικρών έργων, με αποτέλεσμα να δυσχεραίνεται η δυνατότητα της Κοινότητας να εκτελέσει τα έργα αυτά.
Από την συζήτηση που διεξήχθη έγινε φανερό ότι οι αιτιάσεις του Προέδρου δεν αποδείχθηκαν. Απλά τα δύο μέλη της Επιτροπής εξέφρασαν την -αυτονόητη- απαίτηση να ενημερώνονται για τα μικρά έργα, ώστε να μπορούν να παρακολουθούν τόσο την εκτέλεσή τους, όσο και - μετά το πέρας τους-την ορθή εκτέλεση.
Το Κοινοτικό Συμβούλιο με ψήφους 4 κατά της πρότασης του Προέδρου, 4 υπέρ και 1 λευκό (Δήμας Βαγγέλης), το οποίο θεωρείται από το Κώδικα αρνητική ψήφος, απέρριψε την πρόταση του κ. Προέδρου.
  • ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ
Το ζήτημα που προέκυψε κατά την συζήτηση του ζητήματος αυτού ήταν αυτό του λαθεμένου συστήματος μέτρησης των ενδείξεων των υδρομετρητών της Κοινότητας.
Συγκεκριμένα μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ο κ. Πρόεδρος της Κοινότητας άλλαξε το σύστημα μέτρησης, το οποίο ήταν μέτρηση από υπάλληλο της Κοινότητας ανά εξάμηνο, με μέτρηση από τους καταναλωτές ανά τρίμηνο και μέτρηση από υπάλληλο της Κοινότητας το τελευταίο τρίμηνο του έτους.
Το νέο σύστημα, το οποίο ο Γ. Κόλλιας είχε καταψηφίσει όταν προτάθηκε, αποδείχθηκε ληστρικό για τους καταναλωτές, αλλά είναι και απαράδεκτο.
Είναι απαράδεκτο γιατί δεν μπορεί η Κοινοτική Αρχή να υποχρεώνει τον καταναλωτή να κάνει ο ίδιος την δουλειά που είναι υποχρεωμένη να κάνει η Κοινότητα και να πρέπει να πηγαίνει - σε εργάσιμες ώρες - στην
Κοινότητα να δίνει την ένδειξη (!).
Είναι ληστρικό γιατί, όπως αποδείχθηκε και κατά την συνεδρίαση, γίνεται υπερβολική χρέωση, δεδομένου ότι η τιμή του νερού είναι κλιμακωτή και όταν συγκεντρώνονται τα κυβικά το τελευταίο τρίμηνο ανεβαίνει η κλίμακα ( σε νέα ανάρτηση θα δοθούν αναλυτικά παραδείγματα για να γίνει κατανοητή η υπερβολική χρέωση).
Δυστυχώς με ψήφους 4 κατά της πρότασης για επαναφορά του προηγούμενου συστήματος (και με την διπλή ψήφο του Προέδρου 5), 4 υπέρ της πρότασης και 1 με την θέση να μην ληφθεί απόφαση εν λευκώ (Δήμας Βαγγέλης) το ληστρικό σύστημα παρέμεινε.

  • ΑΠΟΔΟΧΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗΣ 200.000 € ΚΑΙ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΓΙΑ "ΕΡΓΑ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΟΙΚΙΣΜΩΝ ΒΑΡΝΑΒΑ"
Το Κοινοτικό Συμβούλιο ομόφωνα αποδέχθηκε την επιχορήγηση, όμως διαφωνίες υπήρξαν ως προς την εξειδίκευση.
Ο κ. Πρόεδρος πρότεινε νε ενισχυθεί με το ποσό αυτό το κονδύλι των 150.000 €, που σε προηγούμενη συνεδρίαση είχε εξειδικευτεί σε κατασκευή πεζοδρομίων, ανακατασκευή πλατείας, δενδροφυτεύσεις κ.λ.π. έργα στις παρυφές του οικισμού.
Ο Γ. Κόλλιας πρότεινε το ποσό αυτό να εξειδικευτεί για την ΠΑΡΑΛΙΑ ΒΑΡΝΑΒΑ, με το σκεπτικό ότι αυτή αποτελεί τον αναπτυξιακό κορμό της Κοινότητας. Επεσήμανε ότι η Παραλία Βαρνάβα υστερεί σε υποδομές και αντί να αποτελεί πόλο έλξης υψηλού τουρισμού, αποτελεί λύση ανάγκης των κατοίκων του λεκανοπεδίου, λόγω μικρής απόστασης από την πόλη.
Πρότεινε να συναχθεί μελέτη που να περιλαμβάνει:
  • Ολοκλήρωση των πεζοδρομίων στην θέση Σκάλωμα
  • Αποκατάσταση πεζοδρομίου στην θέση Αγ. Δημήτριος
  • Τοποθέτηση φωτιστικών σωμάτων στα πεζοδρόμια
  • Τοποθέτηση φωτιστικών πυλώνων στα επικίνδυνα σημεία και ιδιαίτερα στα υψώματα του Αγ. Δημητρίου και Αγ. Παντελεήμονα
  • Ασφαλτόστρωση των οδών της θέσης Σκάλωμα
  • Κατασκευή τριών σημείων καθέλκυσης - ανέλκυσης σκαφών (ένα σε κάθε όρμο)
  • Κατασκευή ξύλινου προβλήτα στη θέση Σκάλωμα.
Δυστυχώς η πρόταση αυτή δεν υιοθετήθηκε από το Κοινοτικό Συμβούλιο, χωρίς σοβαρό αντίλογο, από τους Συμβούλους και έλαβε 3 ψήφους (οι δύο με διαφοροποιήσεις επί των προτεινομένων)
Μία ψήφο έλαβε η πρόταση του Κοιν. Συμβούλου Ηλία Σπ. για ασφαλτόστρωση των δρόμων του χωριού.
Πέντε ψήφους έλαβε η πρόταση του Πρόεδρου, η οποία και υπερψηφίσθηκε.
Πιστεύουμε ότι χάθηκε μια μεγάλη ευκαιρία να γίνουν ουσιαστικά έργα στην Παραλία του Βαρνάβα, τέτοια που θα την καθιστούσαν πόλο έλξης των επισκεπτών, με όφελος σημαντικό για την οικονομία της Κοινότητάς μας.

Αυτά θωρούμε σαν σημαντικότερα από τα θέματα που συζητήθηκαν στο Κοινοτικό Συμβούλιο. Δεν θα αναφερθούμε στις προκλήσεις, ύβρεις, φραστικές επιθέσεις, ειρωνείες του κ. Προέδρου, αφ΄ ενός μεν γιατί αποτελούν συνηθισμένο φαινόμενο, αφ΄ ετέρου δε γιατί αφορούν πλέον μόνο τον ίδιο και κανέναν άλλον.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ας ερθει πρωτα το νερο της ΕΥΔΑΠ στην παραλια του Βαρναβα και μετα ολα τα υπολοιπα..

Unknown είπε...

Σωστό. Αλλά γι΄ αυτό το πρόβλημα υπάρχει μελέτη (έστω και όχι απόλυτα σωστή) και - κατά τους ισχυρισμούς του Προέδρου - χρηματοδότηση. Συνεπώς, θεωρητικά, μπορεί να υλοποιηθεί σε σύντομο χρόνο.
Από την πλευρά μου θα πιέσω γι΄ αυτό. Αλλά το γεγονός αυτό δεν αναιρεί την ανάγκη να υλοποιηθεί ένα σχέδιο αναβάθμισης της Παραλίας.

ΠΑΛΙΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ/Η ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝ. ΑΡΧΗΣ" ΕΚΛΕΙΣΕ
ΨΗΦΟΙ: ΑΠΟΛΥΤΑ ΝΑΙ: 2 (3,2%) - ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ: 4 (4,8%) - ΑΠΟΛΥΤΑ ΟΧΙ: 51 (82,3% - ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ: 4 (6,5%) - ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΚΟΜΗ: 2 (3,2%).
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΑ: ΑΠΟΛΥΤΑ & ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ: 8% - ΑΠΟΛΥΤΑ & ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ: 88,8%

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟΝ ΒΑΡΝΑΒΑ" ΕΚΛΕΙΣΕ.

ΨΗΦΟΙ: ΝΑΙ: 26 (84%) - ΟΧΙ:
5 (16%)

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ. ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΡ ή ΚΑΤΑ;" ΕΚΛΕΙΣΕ.
ΨΗΦΟΙ:
ΚΑΤΑ ΤΟΥ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2": 26 (52%)
ΥΠΕΡ ΤΟΥ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2"
: 24 (48%)
ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙ: 22 (58%)
ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ: 16 (42%)

(βλέπε στην στήλη "ΨΗΦΟΦΟΡΙΕΣ")