ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 225 .000 ! !

Τρίτη, 13 Απριλίου 2010

"ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ"; ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ;

Στο άρθρο 16 του προσχεδίου Διοικητικής Μεταρρύθμισης "Καλλικράτης" διαβάζουμε:
"Αναστέλλεται οποιαδήποτε επαγγελματική δραστηριότητα των δημάρχων κατά την διάρκεια της θητείας τους σε δήμους άνω των δέκα χιλιάδων (10.000) κατοίκων"
Άλλο πάλι και τούτο!
Τελικά οι συντάκτες του "Καλλικράτη" έχουν βαλθεί να μας εμφανίζουν κάθε τόσο και μια δυσάρεστη έκπληξη.
Δηλαδή τι μας λένε οι φωστήρες;
Όποιος έχει μια επιτυχημένη επαγγελματική δραστηριότητα (άρα, κατά τεκμήριο, είναι ικανός) δεν μπορεί να ασκήσει τα καθήκοντα του δημάρχου. Γιατί φυσικά όποιος έχει επιτυχημένη επαγγελματική δραστηριότητα δεν μπορεί "να την βάλει στο ψυγείο" για 4 χρόνια.
Αντίθετα όποιος απέτυχε να φτιάξει μια καριέρα ατομική, όποιος είναι ανεπάγγελτος (όπως οι γνωστοί "επαγγελματίες" της πολιτικής), όποιος είναι στην δύση της ζωής του και άρα συνταξιούχος, μπορεί κάλλιστα να διοικήσει τους "σύγχρονους" μεγάλους δήμους.
Αυτή η ρύθμιση αποτελεί δικαίωση των πάσης φύσεως "σιτιζομένων από το πρυτανείο" ή με απλά λόγια των κομματικών παρατρεχάμενων και διοριζομένων σε κρατική (ή κρατικές) θέσεις, αλλά μηδέποτε εργασθέντων, αφού με πιο σαφή τρόπο δεν θα μπορούσε να σηματοδοτηθεί και να περιγραφεί η "φυλή" τους..
Όσοι έχουμε υπηρετήσει επί χρόνια την Αυτοδιοίκηση αντιλαμβανόμαστε πολύ καλά το "μήνυμα" που απευθύνει αυτή η διάταξη.
"Παράτα την δουλειά σου και θα ζήσεις εσύ και η οικογένειά σου με αυτά που - με διάφορους τρόπους -θα κερδίζεις από τον Δήμο".
Είναι βέβαιο ότι ένας σοβαρός δήμαρχος θα περιόριζε ή θα ανέστειλε την επαγγελματική του δραστηριότητα και από μόνος του, αν έκρινε ότι ήταν δυσχερής η παράλληλη άσκησή της με την διοίκηση του Δήμου. Όμως αυτή νομοθετική πρόβλεψη του αποκλείει - στην ουσία- το δικαίωμα επιλογής και άρα οδηγεί τους ικανούς σε αποχή από την διαδικασία εκλογής δημάρχων.
Αυτός είναι ο στόχος;
Θα φτιάξουμε τους νέους δήμους με ανθρώπους που δεν πέτυχαν τίποτα στην ζωή τους; Με τους ανίκανους, τους κομματικούς εγκάθετους, τα λαμόγια και τους παππούδες (ή γιαγιάδες);
Ελπίζω να πρυτανεύσει η λογική και να αποσυρθεί αυτή η κατάπτυστη διάταξη.
Διαφορετικά... να χαιρόμαστε την "επαναστατική μεταρρύθμιση" και... τα παράπονά μας στον δήμαρχο, που έτσι κι αλλιώς θα είναι άεργος και θα έχει απεριόριστο χρόνο να μας ακούσει.
Δημοσίευση σχολίου
ΠΑΛΙΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ/Η ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝ. ΑΡΧΗΣ" ΕΚΛΕΙΣΕ
ΨΗΦΟΙ: ΑΠΟΛΥΤΑ ΝΑΙ: 2 (3,2%) - ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ: 4 (4,8%) - ΑΠΟΛΥΤΑ ΟΧΙ: 51 (82,3% - ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ: 4 (6,5%) - ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΚΟΜΗ: 2 (3,2%).
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΑ: ΑΠΟΛΥΤΑ & ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ: 8% - ΑΠΟΛΥΤΑ & ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ: 88,8%

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟΝ ΒΑΡΝΑΒΑ" ΕΚΛΕΙΣΕ.

ΨΗΦΟΙ: ΝΑΙ: 26 (84%) - ΟΧΙ:
5 (16%)

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ. ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΡ ή ΚΑΤΑ;" ΕΚΛΕΙΣΕ.
ΨΗΦΟΙ:
ΚΑΤΑ ΤΟΥ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2": 26 (52%)
ΥΠΕΡ ΤΟΥ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2"
: 24 (48%)
ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙ: 22 (58%)
ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ: 16 (42%)

(βλέπε στην στήλη "ΨΗΦΟΦΟΡΙΕΣ")