ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 225 .000 ! !

Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

Ο ΑΓΩΓΟΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΚΙΝΔΥΝΟΣ;

Ανάμεσα στα επιχειρήματα που χρησιμοποιούν οι αντιδρώντες στην κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου στον Βαρνάβα είναι και το ότι η επιλεγείσα περιοχή είναι από τις λίγες που προσφέρεται για τουριστική αξιοποίηση κι ότι η κατασκευή του δεν θα επιτρέψει την ανοικοδόμηση στην περιοχή.
Οι υπεύθυνοι της εταιρίας απαντούν ότι , πέρα από την ζώνη των 20 μέτρων, ένθεν και ένθεν του αγωγού, μπορεί κανείς άνετα να οικοδομήσει, χωρίς κανένα πρόβλημα.
Ας δούμε πόσο άνετα μπορεί να οικοδομήσει, να κατοικήσει και να... επιζήσει κοντά στον αγωγό.


ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ (Η.Π.Α.)
Έκρηξη σημειώθηκε σε κεντρικό αγωγό φυσικού αερίου στο Σαν Μπρούνο της Καλιφόρνιας,  με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους  έξι άτομα και να τραυματιστούν άλλα 52.
 Σύμφωνα με δημοσίευμα του AFP, από την ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου, περισσότερα από 300 άτομα αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, για λόγους ασφαλείας.
 Από την έκρηξη ξέσπασε μεγάλη πυρκαγιά και σημειώθηκαν σοβαρές ζημιές σε 10 κτίρια.
 Τρεις ημέρες μετά την έκρηξη, θα επιτραπεί στους κατοίκους της περιοχής να επιστρέψουν στα σπίτια τους.
 Δεν έχει εξακριβωθεί ακόμη ο ακριβής αριθμός των νεκρών, καθώς η Αστυνομία εντόπισε άλλον έναν αργά το Σάββατο.
 Επίσης, τρία άτομα νοσηλεύονται στο νοσοκομείο με εγκαύματα τρίτου βαθμού.
 Το δίκτυο φυσικού αερίου ανήκει στην εταιρεία Pacific Gas & Electric, η οποία ανακοίνωσε ότι αν υπάρξουν στοιχεία που θα καταδεικνύουν ότι ευθύνεται, θα καταβάλει αποζημιώσεις στα θύματα.
 Ο αγωγός φυσικού αερίου εγκαταστάθηκε το 1956, όταν η περιοχή ήταν αραιοκατοικημένη.

ΣΑΛΦΟΡΝΤ (ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ)
Έντεκα τραυματίες, εκ των οποίων ο ένας σοβαρά και πέντε παντελώς κατεστραμμένα σπίτια είναι ο απολογισμός έκρηξης που σημειώθηκε στη βορειοδυτική Βρετανία.
 Η έκρηξη, η οποία κατά πάσα πιθανότητα οφείλεται σε διαρροή φυσικού αερίου, σημειώθηκε στις 07:15 τοπική ώρα (09:15 ώρα Ελλάδας) στην περιοχή Ίρλαμ του Σάλφορντ, κοντά στο Μάντσεστερ και έγινε αντιληπτή σε ακτίνα αρκετών χιλιομέτρων.
 Σύμφωνα με τις υπηρεσίες πρώτων βοηθειών, σοβαρά εγκαύματα υπέστη μία 76χρονη γυναίκα, ενώ άλλοι 10 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και πέντε παιδιά, μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο ελαφρά τραυματισμένοι.
 Η αστυνομία και η πυροσβεστική απέστειλαν επί τόπου ομάδα 40 ατόμων και ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά προκειμένου να εντοπίσουν τυχόν παγιδευμένους στα συντρίμμια των σπιτιών, παρά το γεγονός ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία αναφορά για αγνοούμενους.

ΤΕΞΑΣ (Η.Π.Α.)
Οκτώ εργάτες τραυματίστηκαν και ένας ακόμη αγνοείται μετά από μεγάλη έκρηξη που σημειώθηκε τη Δευτέρα στο βορειοανατολικό Τέξας σε αγωγό φυσικού αερίου την ώρα που ένα συνεργείο άνοιγε τρύπες για να τοποθετήσει κολόνες ηλεκτρικού ρεύματος.
 Η έκρηξη ήταν ιδιαίτερα εντυπωσιακή και έγινε αισθητή σε απόσταση τουλάχιστον οκτώ χιλιομέτρων. Κάτοικοι της περιοχής είπαν ότι έβλεπαν τις φλόγες από τον αγωγό από απόσταση δεκάδων χιλιομέτρων. Η φωτιά έκαιγε επί δύο ώρες, μέχρι να διακοπεί η ροή του φυσικού αερίου στον αγωγό.

ΣΑΝ ΦΡΑΝΣΙΣΚΟ (Η.Π.Α.)
Έκρηξη σημειώθηκε κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο του Σαν Φρανσίσκο, με συνέπεια να προκληθεί πυρκαγιά σε αρκετά σπίτια που βρίσκονται στην περιοχή.
 Η φωτιά, που σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις προκλήθηκε από έκρηξη σε κεντρικό αγωγό φυσικού αερίου, εξαπλώθηκε στο μεγαλύτερο τμήμα του προαστίου Σαν Μπρούνο του Σαν Φρανσίσκο, προκαλώντας το θάνατο τουλάχιστον έξι ανθρώπων, ενώ δεκάδες σπίτια έχουν καταστραφεί.
 Περισσότεροι από 25 άνθρωποι έχουν υποστεί εγκαύματα από την πυρκαγιά στο προάστιο αυτό που απέχει λίγα χιλιόμετρα από το διεθνές αεροδρόμιο της πόλης.
 « Έχουμε επιβεβαιώσει ότι στις φλόγες χάθηκαν 53 κτίρια, κυρίως σπίτια, και άλλα 120 έχουν υποστεί ζημιές», δήλωσε στέλεχος της Υπηρεσίας Διαχείρισης Εκτάκτων Καταστάσεων της Καλιφόρνια.

ΜΑΣΧΑΝΤ ΙΡΑΝ


Από την έκρηξη σε αγωγό που μεταφέρει αέριο από το Σαράχς στο Μασχάντ στο βορειοανατολικό Ιράν σκοτώθηκαν δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 16 τραυματίστηκαν, σύμφωνα με τον αξιωματούχο στον τομέα της ενέργειας, Αλιρεζά Γκαριμπί.
«Όλοι όσοι τραυματίστηκαν διακομίσθηκαν σε νοσοκομείο στην πόλη Μασχάντ και δέχονται ιατρικές φροντίδες», πρόσθεσε. Ο Γκαριμπί δήλωσε πως η έκρηξη δεν προκάλεσε άλλη ζημιά, ωστόσο το ημικρατικό πρακτορείο ειδήσεων Mehr μετέδωσε πως δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν. Το Mehr ανέφερε πως η έκρηξη, που συνέβη σήμερα αργά το απόγευμα, προκλήθηκε όταν ένας εκσκαφέας χτύπησε κατά λάθος τον αγωγό.

Κι αυτά είναι λίγα μόνο από τα ατυχήματα που έχουν γίνει σε αγωγούς Φυσικού Αερίου. Και μάλιστα σε χώρες που, κατά τεκμήριο, έχουν περισσότερο προηγμένη τεχνολογία. Φανταστείτε τι θα γίνει στον Βαρνάβα, αν.......


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΛΙΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ/Η ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝ. ΑΡΧΗΣ" ΕΚΛΕΙΣΕ
ΨΗΦΟΙ: ΑΠΟΛΥΤΑ ΝΑΙ: 2 (3,2%) - ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ: 4 (4,8%) - ΑΠΟΛΥΤΑ ΟΧΙ: 51 (82,3% - ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ: 4 (6,5%) - ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΚΟΜΗ: 2 (3,2%).
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΑ: ΑΠΟΛΥΤΑ & ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ: 8% - ΑΠΟΛΥΤΑ & ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ: 88,8%

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟΝ ΒΑΡΝΑΒΑ" ΕΚΛΕΙΣΕ.

ΨΗΦΟΙ: ΝΑΙ: 26 (84%) - ΟΧΙ:
5 (16%)

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ. ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΡ ή ΚΑΤΑ;" ΕΚΛΕΙΣΕ.
ΨΗΦΟΙ:
ΚΑΤΑ ΤΟΥ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2": 26 (52%)
ΥΠΕΡ ΤΟΥ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2"
: 24 (48%)
ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙ: 22 (58%)
ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ: 16 (42%)

(βλέπε στην στήλη "ΨΗΦΟΦΟΡΙΕΣ")