ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 225 .000 ! !

Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

ΑΓΩΓΟΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ. ΑΠΟΠΕΙΡΑ "ΕΙΣΒΟΛΗΣ" ΣΤΟΝ ΒΑΡΝΑΒΑ


  • Ρεπορτάζ Γιώργος Κόλλιας

ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ
Η πληροφορία είχε έρθει από την Δευτέρα το βράδυ. "Την Τρίτη το πρωί θα γίνει επιχείρηση συνέχισης του έργου του Αγωγού Φυσικού Αερίου μέσα στα διοικητικά  όρια του Βαρνάβα".
Η κινητοποίηση ήταν άμεση. Τόσο του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Βαρνάβα κ. Τσιμίνη, όσο και της Επιτροπής Αγώνα (Κόλλιας Γιώργος, Στάμου Πέτρος, Τουρκαντώνης Πέτρος).
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΣ
ΣΕ ΕΠΙΦΥΛΑΚΗ
Ειδοποιήθηκαν άμεσα οι κάτοικοι με αφίσες, sms και με προσωπικές επικοινωνίες, έγινε σύσκεψη στα γραφεία της Τοπικής Κοινότητας και την Τρίτη στις 6.30 το πρωί πλήθος πολιτών, άνδρες και γυναίκες, όλων των ηλικιών συγκεντρώθηκαν στην θέση Λιοφύτι, στα όρια Καλάμου - Βαρνάβα, προκειμένου να αποτρέψουν την συνέχιση των εργασιών, την εκρίζωση χιλιάδων ελαιοδένδρων και την καταστροφή  και των ιδιοκτησιών, αλλά και του πανέμορφου γραφικού κολπίσκου.
Το κρύο ήταν τσουχτερό, αλλά η αποφασιστικότητα των κατοίκων μεγάλη. Αποφασιστικότητα που είχε σαν αποτέλεσμα, παρά την μεγάλη συγκέντρωση Αστυνομικών δυνάμεων από τα Αστυνομικά Τμήματα Καπανδριτίου και Καλάμου και δεκάδων ασφαλιτών, να αποτραπεί η συνέχιση των εργασιών και να δοθεί εβδομαδιαία αναστολή των εργασιών, χωρίς να χρειαστεί σύγκρουση.
ΜΑΥΡΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΣΤΟ ΒΟΥΝΟ
Αρχικά τους συγκεντρωμένους συνάντησε "αντιπροσωπεία" αποτελούμενη από τους Διοικητές του Α.Τ. και του Τμήματος Ασφάλειας Καπανδριτίου και άλλους αστυνομικούς. Οι αστυνομικοί άκουσαν τα αιτήματα των κατοίκων και δεσμεύτηκαν ότι θα μιλήσουν και με την εταιρία, προκειμένου να εξευρεθεί κάποια λύση που να αποτρέψει την σύγκρουση.
Στην συνέχεια εμφανίσθηκε ο Αστυνομικός Διευθυντής, ο οποίος επίσης άκουσε τα επιχειρήματα των συγκεντρωμένων.

ΟΙ ΒΑΡΝΑΒΙΩΤΕΣ ΣΕ ΠΛΗΡΗ
ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ
Κάποια στιγμή, προς το μεσημέρι, ένας αστυνομικός ανακοίνωσε τους συγκεντρωμένους κατοίκους ότι δόθηκε αναστολή των εργασιών μέχρι την Δευτέρα.
Οι συγκεντρωμένοι σε επιτόπια συνέλευση αποφάσισαν την αποχώρησή τους, τον καθορισμό βαρδιών φύλαξης του χώρου και την πραγματοποίηση λαϊκής συνέλευσης το Σάββατο 26/Μάρτη, για τις μορφές του αγώνα από εδώ και μπρος.
ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ
Οι κάτοικοι του Βαρνάβα  είναι αντίθετοι με την διέλευση του αγωγού φυσικού αερίου από τα όρια της Κοινότητας, αλλά όχι γενικά και αόριστα. Κατανοούν ότι η συγκεκριμένη όδευση επιλέχθηκε με βάση την λογική του μικρότερου κόστους οικονομικού και κοινωνικού κι όχι με αποκλειστικά τεχνικά κριτήρια. Και δεν είναι διατεθειμένοι να δεχθούν να αποτελέσει ο τόπος τους το θύμα μιας εμπορικής συμφωνίας μεταξύ ΔΕΣΦΑ Α.Ε. και ΔΕΗ Α.Ε.
Ο ΓΡΑΦΙΚΟΣ ΚΟΛΠΙΣΚΟΣ ΘΥΜΑ
ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ
Θα μπορούσαν, ίσως, να αποδεχθούν την διέλευση εφ΄ όσον επιλεχθεί άλλη όδευση και μάλιστα έχουν συγκεκριμένες προτάσεις, μια εκ των οποίων επεξεργάζεται η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Μαραθώνα. Προτάσεις οι οποίες αποτρέπουν την καταστροφή τόσο των καλλιεργειών, του υπεραιωνόβιου ελαιώνα του Βαρνάβα, όσο και του γραφικού κολπίσκου.
Σε κάθε περίπτωση θα είναι σε ετοιμότητα και δεν θα δεχθούν τετελεσμένα και εκβιαστικά διλήμματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΛΙΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ/Η ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝ. ΑΡΧΗΣ" ΕΚΛΕΙΣΕ
ΨΗΦΟΙ: ΑΠΟΛΥΤΑ ΝΑΙ: 2 (3,2%) - ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ: 4 (4,8%) - ΑΠΟΛΥΤΑ ΟΧΙ: 51 (82,3% - ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ: 4 (6,5%) - ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΚΟΜΗ: 2 (3,2%).
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΑ: ΑΠΟΛΥΤΑ & ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ: 8% - ΑΠΟΛΥΤΑ & ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ: 88,8%

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟΝ ΒΑΡΝΑΒΑ" ΕΚΛΕΙΣΕ.

ΨΗΦΟΙ: ΝΑΙ: 26 (84%) - ΟΧΙ:
5 (16%)

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ. ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΡ ή ΚΑΤΑ;" ΕΚΛΕΙΣΕ.
ΨΗΦΟΙ:
ΚΑΤΑ ΤΟΥ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2": 26 (52%)
ΥΠΕΡ ΤΟΥ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2"
: 24 (48%)
ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙ: 22 (58%)
ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ: 16 (42%)

(βλέπε στην στήλη "ΨΗΦΟΦΟΡΙΕΣ")