ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 225 .000 ! !

Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ "ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΕΙΟΥ ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ - ΑΓΙΑ ΕΛΕΝΗ"

 Δελτίο Τύπου

Το «Σπηλιοπούλειο Παθολογικό Νοσοκομείο Αθηνών – Η Αγία Ελένη», μετά από συντονισμένες και δραστικές ενέργειες της σημερινής διοίκησης κατάφερε μέσα στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που πλήττει τις αντοχές της χώρας να εισπράξει με δικαστικούς αγώνες σημαντικό ποσό, περίπου 1,5 εκατ. ευρώ, αξιοποιώντας κληροδότημά του.
Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτά τα έσοδα του νοσοκομείου έπρεπε να έχουν εισπραχθεί τα προηγούμενα πέντε χρόνια από τις προηγούμενες διοικήσεις αλλά τίποτα δεν είχε γίνει. Στην ουσία η ίδια η περιουσία του νοσοκομείου παρέμενε αδρανής εις βάρος του κρατικού προϋπολογισμού.
Συγκεκριμένα το τελευταίο διάστημα έχει εισπραχθεί, μετά την έκδοση της υπ’ αριθμόν 2741 απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, από την ανάδοχο Εταιρεία το ποσό  των 669.649€ για τόκους και μισθώματα της περιόδου Ιουλίου 2006- Σεπτεμβρίου 2007.
Επιπλέον, μετά από πιέσεις και ενέργειες της σημερινής διοίκησης προς αυτή την κατεύθυνση εισέπραξε ποσό  324.805,41 για τα μισθώματα της περιόδου Οκτωβρίου 2007 - Μαρτίου 2008, δυνάμει της απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών με αριθμό 1455. Πέραν αυτών έχει ήδη εισπραχθεί ποσό 462.000 €, που αντιστοιχεί στην εγγυητική επιστολή καλής εκτέλεσης της σύμβασης, που έπρεπε να είχε εισπραχθεί από το 2008.
Εν όψει της δυσάρεστης οικονομικής συγκυρίας, η Διοίκηση δηλώνει ευτυχής για την επίλυση ενός κρίσιμου, για τα δεδομένα του νοσοκομείου, προβλήματος, που της επιτρέπει να εστιάσει τις προσπάθειές της, στην αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας του Νοσοκομείου.
Μετά από το πέρας όλων αυτών των διαδικασιών και το αίσιο τέλος ο διοικητής Γιώργος Σμέρος υπογράμμισε ότι, «πρέπει όλοι μας να καταλάβουμε, ότι οι Έλληνες πολίτες δεν μπορούν να υπομείνουν άλλες θυσίες. Οφείλουμε να μην επιδεικνύουμε καθυστέρηση σε κανένα θέμα. Ειδικά όλοι εμείς που υπηρετούμε από οποιαδήποτε θέση τον πολύπαθο αλλά και κρίσιμο τομέα της Υγείας υποχρεούμαστε να μην έχουμε καμία ανοχή σε θέματα κακοδιαχείρισης και σπατάλης των μονάδων υγείας. Σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες η ενίσχυση των δομών του κοινωνικού κράτους και η εμπέδωση του αισθήματος κοινωνικής προστασίας από τους πολίτες αποτελούν μονόδρομο και υποχρέωση μας. Εμείς, με αυτά τα χρήματα που διεκδικήσαμε θα συμβάλλουμε ώστε το Σπηλιοπούλειο Νοσοκομείο να μπορέσει να επιτελέσει τις λειτουργίες του και να εξελιχθεί, χωρίς να επιβαρύνει πέραν από αυτό που του αναλογεί τον κρατικό προϋπολογισμό. Όταν υπάρχει η θέληση και η πολιτική βούληση σίγουρα τα βήματα μπορούν να είναι προς τη θετική κατεύθυνση».
Τέλος, ευχαρίστησε ιδιαίτερα την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, τη Διοίκηση της 1ης ΥΠΕ (Αττικής), τους εργαζομένους του νοσοκομείου καθώς και το νομικό τμήμα, για την αμέριστη συμπαράστασή τους στη δύσκολη αυτή προσπάθεια, που στέφθηκε με επιτυχία.
 ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ και ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

ΣΧΟΛΙΟ: Όταν υπάρχει πολιτική βούληση, τότε υπάρχει και η δυνατότητα προάσπισης των συμφερόντων του δημοσίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΛΙΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ/Η ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝ. ΑΡΧΗΣ" ΕΚΛΕΙΣΕ
ΨΗΦΟΙ: ΑΠΟΛΥΤΑ ΝΑΙ: 2 (3,2%) - ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ: 4 (4,8%) - ΑΠΟΛΥΤΑ ΟΧΙ: 51 (82,3% - ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ: 4 (6,5%) - ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΚΟΜΗ: 2 (3,2%).
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΑ: ΑΠΟΛΥΤΑ & ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ: 8% - ΑΠΟΛΥΤΑ & ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ: 88,8%

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟΝ ΒΑΡΝΑΒΑ" ΕΚΛΕΙΣΕ.

ΨΗΦΟΙ: ΝΑΙ: 26 (84%) - ΟΧΙ:
5 (16%)

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ. ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΡ ή ΚΑΤΑ;" ΕΚΛΕΙΣΕ.
ΨΗΦΟΙ:
ΚΑΤΑ ΤΟΥ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2": 26 (52%)
ΥΠΕΡ ΤΟΥ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2"
: 24 (48%)
ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙ: 22 (58%)
ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ: 16 (42%)

(βλέπε στην στήλη "ΨΗΦΟΦΟΡΙΕΣ")