ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 225 .000 ! !

Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΔΕΔΥ 5 ΟΚΤΩΒΡΗ! ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ!

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι, 
Η Κυβέρνηση, υποταγµένη στα συµφέροντα των τραπεζιτών, του µεγάλου κεφαλαίου και των κερδοσκόπων, σαρώνει κατακτήσεις και δικαιώµατα των εργαζοµένων και της Κοινωνίας. Εκφοβίζει, απειλεί και εκβιάζει, µε στόχο την υποταγή όλων µας στην πολιτική της, µας απειλεί ακόµα και µε µη καταβολή µισθών και συντάξεων. 
Την ώρα που στέλνει στο «εκτελεστικό απόσπασµα» τους εργαζόµενους και την Κοινωνία, την ώρα που κλέβει τις ζωές µας, υποστηρίζει ότι θέλει να σώσει την Πατρίδα. Η Πατρίδα, όµως, είµαστε εµείς: Ο λαός, οι εργαζόµενοι, οι άνεργοι, οι νέοι, οι συνταξιούχοι, τα φτωχά λαϊκά στρώµατα. Είµαστε όλοι εµείς, εναντίον των οποίων στρέφεται αυτή η πολιτική και µας εξοντώνει! Κάθε µέρα που περνά αποδεικνύεται η αποτυχία της πολιτικής επιλογής του µνηµονίου. Μιας νεοφιλελεύθερης πολιτικής επιλογής που οδηγεί τους εργαζόµενους και την Κοινωνία σε απόγνωση, την Οικονοµία σε κατάρρευση και τη χώρα σε νέα µεγαλύτερα αδιέξοδα. 
Κάθε βδοµάδα, κάθε µήνα και πολύ περισσότερο κάθε φορά που βρισκόµαστε µπροστά στην καταβολή των δόσεων του ληστρικού δανείου, νέα µέτρα λαµβάνονται σε βάρος δικό µας και προς όφελος των δανειστών και των κερδοσκόπων, αυτών δηλαδή που φέρουν την κύρια ευθύνη για την κρίση. 
Η Κυβέρνηση για να περάσει τα σχέδιά της και να υπηρετήσει τα συµφέροντα των δανειστών δεν σταµατά µπροστά σε τίποτα. Κουρελιάζει τις ∆ιεθνείς Συµβάσεις Εργασίας, τα κοινωνικά, τα συλλογικά και δηµοκρατικά δικαιώµατά µας, ακόµη και το ίδιο το Σύνταγµα! 
Οι απολύσεις εργαζοµένων ακόµη κι από τον στενό ∆ηµόσιο Τοµέα αποκαλύπτουν τον αυταρχικό κατήφορο της κυβερνητικής πολιτικής η οποία δεν έχει καµία πολιτική και κοινωνική νοµιµοποίηση. 
Οι δραµατικές περικοπές εισοδηµάτων, τα νέα φορολογικά χαράτσια, η αύξηση της ανεργίας, οι µαζικές απολύσεις χιλιάδων εργαζοµένων στο ∆ηµόσιο µέσω της «εφεδρείας», το νέο Μισθολόγιο-φτωχολόγιο, το ξεπούληµα της ∆ηµόσιας Περιουσίας, η διάλυση της Κύριας Σύνταξης και των Επικουρικών Ταµείων, η υποβάθµιση της ∆ηµόσιας Παιδείας και της ∆ηµόσιας Υγείας, η κατάργηση των Συλλογικών Συµβάσεων και η παρά πέρα ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, αποτελούν τα αντεργατικά εργαλεία της νεοφιλελεύθερης πολιτικής της Κυβέρνησης, που γυρίζει την Κοινωνία στον προηγούµενο αιώνα. 
Ο ισοπεδωτικός κεφαλικός φόρος στα ακίνητα, µαζί µε τα νέα αντεργατικά µέτρα καταδικάζουν τους εργαζόµενους και τους συνταξιούχους σε φτώχεια. Ταυτόχρονα γίνονται η “ταφόπλακα” της ανάπτυξης, της απασχόλησης και της αξιοπρεπούς διαβίωσης εκατοµµυρίων ανθρώπων στη χώρα µας. 
Η Κυβέρνηση, αφού κατακρεούργησε µισθούς, συντάξεις και επιδόµατα, τώρα ανακοινώνει: 
 Απολύσεις 30.000-70.000 εργαζοµένων από τον ευρύτερο και τον στενό ∆ηµόσιο Τοµέα, έως το τέλος του 2011, µε «όχηµα» τον αντεργατικό θεσµό της εργασιακής εφεδρείας. Για πρώτη φορά έναν αιώνα µετά το 1911 και την κατοχύρωση της µονιµότητας στο ∆ηµόσιο, µόνιµοι ∆ηµόσιοι Υπάλληλοι απειλούνται µε απόλυση, παρά τις συνταγµατικές δεσµεύσεις. Η κατάργηση των Οργανικών Θέσεων, των Οργανικών Μονάδων και των Υπηρεσιών για πρώτη φορά στην ιστορία του τόπου χρησιµοποιούνται προσχηµατικά για απολύσεις προσωπικού. Οι επιλογές αυτές αποκαλύπτουν τα σχεδία για πλήρη εκχώρηση των ∆ηµοσίων Επιχειρήσεων και Υπηρεσιών σε ιδιώτες, µε δραµατικές επιπτώσεις τόσο για τους πολίτες όσο και για τους εργαζόµενους στο ∆ηµόσιο. 
 Νέα οριζόντια αφαίµαξη των εισοδηµάτων, ακόµα και για όσους ζουν κάτω από το επίσηµο όριο της φτώχειας, όπως είναι οι άνεργοι. Εκεί οδηγεί η καθιέρωση του αφορολογήτου ορίου στα 5.000 ευρώ, από τον Ιανουάριο του 2011. 
 Νέα δραµατική µείωση των µισθών των ∆ηµοσίων Υπαλλήλων κατά (20% - 40%), που θα οδηγήσει στη φτώχεια τους εργαζοµένους. Η µείω-ση αυτή µπορεί να γίνει είτε άµεσα είτε µέσα από το νέο Μισθολόγιο-φτωχολόγιο, για να µας οδηγήσει σε ακόµη µεγαλύτερη απόγνωση αφού ήδη έχουµε υποστεί περικοπές 40% των αποδοχών τους. 
 Νέα µείωση κατά 20% για κύριες συντάξεις άνω των 1.200 ευρώ, καθώς και οριζόντια περικοπή των συντάξεων άνω των 1.000 ευρώ (κατά 40%), σε δικαιούχους ηλικίας κάτω των 55 ετών. Οι δραµατικές αυτές µειώσεις, ειδικά στη δεύτερη περίπτωση, αγγίζουν χιλιάδες εργαζόµενους και ιδιαίτερα εργαζόµενες µε ανήλικα παιδιά, τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες, που καλούνται πλέον να ζήσουν µε «συντάξεις- φιλοδώρηµα». 
 Νέα δραµατική µείωση του εφάπαξ κατά 20%, αλλά και των επικουρικών συντάξεων. Για ακόµη µία φορά «αρπάζουν» τις εισφορές που κατέβαλλαν οι εργαζόµενοι για 35 -και πλέον- συνεχή χρόνια υπηρεσίας. 
Οι εργαζόµενοι που έχουµε οδηγηθεί στη φτώχεια δεν έχουµε και δεν µπορούµε να πληρώσουµε τα νέα χαράτσια. Οι µισθοί και οι συντάξεις µας µετατρέπονται σε φιλοδωρήµατα.Την ίδια στιγµή στα σχολεία δεν υπάρχουν βιβλία, τα Πανεπιστήµια µετατρέπονται σε επιχειρήσεις, στα Νοσοκοµεία δεν υπάρχουν φάρµακα. Με την κατάργηση και την ιδιωτικοποίηση των ∆ηµόσιων Κοινωνικών Αγαθών της Παιδείας, της Υγείας, της Ασφάλισης, ολόκληρη η Κοινωνία οδηγείται στο περιθώριο. 
Η πολιτική αυτή δεν είναι µονόδροµος. Οι εργαζόµενοι απαιτούµε αλλαγή πολιτικής. Απαιτούµε µια πολιτική που θα περιλαµβάνει τη διαγραφή του µεγαλύτερου µέρους του ληστρικού χρέους, την εθνικοποίηση-κοινωνικοποίηση των τραπεζών, τη φορολογία του µεγάλου πλούτου, την ενίσχυση των ∆ηµοσίων Επιχειρήσεων και των ∆ηµοσίων Υπηρεσιών, την ενίσχυση των εισοδηµάτων µας και ένα δίκαιο Φορολογικό Σύστηµα. 
Με ενότητα και αποφασιστικότητα αντιστεκόµαστε σε µια πολιτική που καταστρέφει τη ζωή µας, τα δηµόσια και κοινωνικά αγαθά, το µέλλον των παιδιών µας, την ίδια τη χώρα. 

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ 
µε καταλήψεις, συγκεντρώσεις, πορείες, απεργίες για να ανατρέψουµε αυτή τη µνηµονιακή πολιτική και κάθε άλλη εκδοχή της 

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011 - Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011 

ΣΤΙΣ 5 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
µαζί µε τον ευρύτερο ∆ηµόσιο Τοµέα για να προστατέψουµε και να αναβαθµίσουµε τα ∆ηµόσια Κοινωνικά Αγαθά και τα ∆ικαιώµατά µας 

ΣΤΙΣ 19 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
 µαζί µε τον Ιδιωτικό Τοµέα στα πλαίσια της Γενικής Απεργίας ΓΣΕΕ- Α∆Ε∆Υ 

Όλοι μαζί στον αγώνα γιατί Όλοι Μαζί Μπορούμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΛΙΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ/Η ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝ. ΑΡΧΗΣ" ΕΚΛΕΙΣΕ
ΨΗΦΟΙ: ΑΠΟΛΥΤΑ ΝΑΙ: 2 (3,2%) - ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ: 4 (4,8%) - ΑΠΟΛΥΤΑ ΟΧΙ: 51 (82,3% - ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ: 4 (6,5%) - ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΚΟΜΗ: 2 (3,2%).
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΑ: ΑΠΟΛΥΤΑ & ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ: 8% - ΑΠΟΛΥΤΑ & ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ: 88,8%

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟΝ ΒΑΡΝΑΒΑ" ΕΚΛΕΙΣΕ.

ΨΗΦΟΙ: ΝΑΙ: 26 (84%) - ΟΧΙ:
5 (16%)

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ. ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΡ ή ΚΑΤΑ;" ΕΚΛΕΙΣΕ.
ΨΗΦΟΙ:
ΚΑΤΑ ΤΟΥ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2": 26 (52%)
ΥΠΕΡ ΤΟΥ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2"
: 24 (48%)
ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙ: 22 (58%)
ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ: 16 (42%)

(βλέπε στην στήλη "ΨΗΦΟΦΟΡΙΕΣ")